Spor Bakanlığı Rusya’ya gidecek kulüpleri uyardı: ‘Maçlarınızı erteletin, taraftar götürmeyin’

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Rusya takımları ile eşleşen kulüplere, “Maçlarınızı tarafsız sahada ya da ileri bir tarihte oynama teklifini uluslararası federasyona iletin ve gittiğiniz yerlere taraftar götürmeyin” uyarısında bulundu.

Türkiye ile Rusya arasında devam eden kriz, spor organizasyonlarında da sorunları beraberinde getiriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, spor organizasyonları konusunda federasyonları ve kulüpleri uyardı.

Bir süre önce, CEV Avrupa Şampiyonlar Liginde mücadele eden ARKAS ve Ziraat Bankası’nın Rus rakipleri, maçların ertelenmesi talebi ile Türkiye’ye gelmemiş, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) iki takımı da hükmen yenik saymıştı. Aynı ligde yer alan Halkbank’ın Rus rakibi Zenit Kazan ise Ankara’ya maçın oynandığı gün gelip, müsabakaya çıkmıştı.

Gerginliğin tırmandığı ilk günlerde ise Rusya Tekvando Federasyonu, 16-17 Ocak 2016’da İstanbul’da düzenlenecek olan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri’nin güvenlik gerekçesi ile başka bir ülkede yapılması için Dünya Tekvando Federasyonu’na başvurmuş, Türkiye Tekvando Federasyonu’nun girişimleri sonucu, organizasyonun daha önce belirlendiği gibi, İstanbul’da yapılacağı belirtilmişti.

SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FEDERASYONLARA VE KULÜPLERE YAZI GÖNDERDİ
Gençlik ve Spor Bakanlığı, krizin sürmesi nedeniyle bir dizi önlem paketi açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, 9 Aralık’ta federasyonlar ve kulüplere bir yazı göndererek, durum açıklığa kavuşuncaya kadar bazı hususlara dikkat edilmesini istedi. Bakanlık, öncelikle, Rus takımları ile değişik branşlarda eşleşen kulüplere, “Maçlarınızı tarafsız sahada ya da ileri bir tarihte oynama teklifini uluslararası federasyona götürün” önerisi getirdi. Bu talebin olumsuz karşılanması durumunda ise Bakanlığın seyahat uyarısı kapsamında hareket edilmesi istenirken, bazı uyarılar sıralandı.

ŞEHİRLERDE GEZMEYİN, TARAFTAR GÖTÜRMEYİN
Federasyonlar ve kulüplerden, çekirdek bir kadro ile Rusya’ya giriş yapması, hiçbir şekilde taraftar götürmemesi, maçın oynanacağı şehre maçtan makul bir süre önce ve varsa THY’nin direk uçuşu ile gitmesi, kafilenin, ev sahibi ekip temsilcisi tarafından karşılanmasının talep edilmesi, gerekli güvenlik önleminin alınması ve ülkeye giriş çıkışta kolaylık sağlanmasına yönelik istekte bulunulması, kamuya açık alanlarda çok fazla vakit geçirilmemesi, büyük elçilik ya da konsolosluk ile vakitlice temasa geçilmesi istendi.

FENERBAHÇE, LOKOMOTIV İLE ŞUBATTA OYNAYACAK
Futbolda, Fenerbahçe, UEFA Avrupa Liginde Rus ekibi Lokomotif Moskova ile Şubat, hentbolda Kupa Galipleri Kupası’nda Rus Zvezda Zvenigorodile eşleşen Yenimahalle Belediyesi ile Rus Handball Club Lada ile eşleşen Ardeşen Gençlik ise maçlarını Ocak ayında oynayacak. (hürriyet)

Önceki İçerikFenerbahçeli eski yıldıza hapis şoku!
Sonraki İçerikÇaykur Rizespor ile Malta Hükümeti arasında kriz çıktı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz