Sport Bild Mario Gomez’i mercek altına aldı

Avrupa’nın en çok satan haftalık spor dergisi Sport Bild, Bu Çarşamba yayınlanan sayısında Beşiktaş’ın golcüsü Mario Gomez’i Almanya’nın İngiltere ve İtalya ile oynayacağı hazırlık karşılaşmaları öncesi mercek altına aldı. Derginin yayın yönetmeni Jochen Coehen köşesinde Löw’ün Gomez’le ilgili yaptığı her şeyin doğru olduğunu belirtirken, Almanya’nun elinde gerçek santrfor olarak kullanabileceği tek futbolcunun Gomez olduğunun altını çizdi. Alman gazeteci, Alman futbolseverlerin Beşiktaşlı oyuncunun takımındaki başarısına karşın hala Milli Takım’da görmek istemediklerini bunun nedeninin de akıllarda hala Gomez’in kaçırdığı çok sayı golün olduğunu belirtti. Jochen Ceohen, yazısının son bölümünde ise İngiltere ve İtalya karşılaşmalarının Löw için Gomez’in EURO 2016 kadrosuna çağırıp çağırmayacağı kararını vereceği karşılaşmalar olduğunu eğer Alman oyuncu bu iki müsabakada isteneni veremezse bunun Milli Takım’a uymuyor anlamına geleceğini ifade etti.

mario-gomez-04-03

Sport Bild yazarlarından Jörg Hobusch da derginin bu haftaki sayısında Gomez’i istatistiklerle değerlendirdi. “Gomez, büyüklere karşı ne yazık ki küçük” başlığı ile Alman oyuncu hakkında rakamlar paylaşan yazar, Beşiktaşlı oyuncunun 61 Milli maçta 25 gol attığını ve 130 dakikada 1 golle iyi bir çizgi yakaladığını belirtti. Alman gazeteci Gomez’in en önemli özelliğinin beklenmedik işler yapması olduğunu ve attığı gollerin 14’ünün sağ, 7’sinin sol ayak ve 4’ünün de kafa ile attığını ortalama 6 pozisyonda bir fileleri havalandırdığı Bundesliga’daki golcülerin ise bu ortalamasının 9 olduğunu yazdı.
Hobusch, diğer yandan Löw’ün Gomez’i Milli Takım’a almaması için birçok neden olduğunu rakamlarla açıkladı.
Gomez şimdiye kadar katıldığı 3 turnuvada sadece 3 gol atabildi. Bu gollerin üçü de EURO 2012 grup maçlarında.

GomezSB_1

SportBild

Almanya adına attığı 25 golün 14’ü hazırlık maçlarında ve çoğunlukla vasat takımlara karşı. Büyük takımlar içinde sadece Hollanda, Portekiz ve Uruguay filelerini havalandırdı. Brezilya, Arjantin, İtalya, İspanya, İngiltere ve Fransa’ya karşı oynadığı 11 karşılaşmada da gol atmayı başaramadı.
Pas oyununa çok önem veren Löw’e karşın Gomez her 4 pasından birini rakip oyunculara attı. (% 24 başarılı pas)
Gomez’in attığı 25 golün yalnızca ikisi duran toplar sonrası oldu.
Bu verileri okuyucularıyla paylaşan Sport Bild yazarı, Mario Gomez’in bugünkü Alman Milli Takımı’na uymayacağı yorumunu yaptı.

(Çeviri: Hüseyin Özkök)

mario-gomez

Önceki İçerikMuratbey Peynirleri, Uşak İşitme Engelliler Basketbol Takımı’na sponsor oldu…
Sonraki İçerikNtvspor’da deprem… İşten çıkarmalar başladı. Marka isimlerle de yollar ayrılıyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz