Dünyanın en zorlu atlayış serisi olan Red Bull Cliff Diving’in 2017 sezonu İrlanda’nın Inis Mor adasında yarın başlıyor. 27 metre yükseklikteki kayalıklardan 85 km/s hızı bulan atlayışların gerçekleşeceği organizasyonda atletler yer çekimine meydan okuyacak.

16 km/s hızı bulacak rüzgara karşı hem dengelerini hem de konsantrasyonlarını korumaya çalışacak sporcuların atlayışları TSİ 14.00’da Red Bull TV’den canlı olarak yayınlanacak.
Macera ile sporun birleştiği organizasyon Red Bull Cliff Diving’de 2017 sezonu başlıyor. Nefes kesecek maratonun ilk ayağı, 24 Haziran’da İrlanda’ya bağlı küçük bir ada olan Inis Mor’da düzenlenecek.
1100 kişilik nüfusuyla dikkat çeken Inis Mor’da atletler erkekler kategorisinde 27 metreden, kadınlarda ise 21 metreden atlayışlarını gerçekleştirecek. Kendilerini Kuzey Atlantik Okyanusu’nun serin sularına bırakacak olan sporcular, 85 km/s hıza kadar ulaşabiliyor. Nefesleri kesecek yarışlarda sadece atlayış biçimleri değil, iniş sırasındaki hareketlerin zorluğu da büyük önem taşıyor. Atletler, yarışlar sırasında 16 km/s hıza çıkabilen rüzgar karşısında da dengelerini ve konsantrasyonlarını korumaya çalışıyor.
Erkeklerde Gary Hunt yine favori
Red Bull Cliff Diving erkeklerde şu ana kadar altı şampiyonluğu bulunan Gary Hunt, 2017 sezonu öncesinde yine en büyük favori konumunda. Hunt, geçtiğimiz sezon da 1350 puan toplayarak birinci olmuştu. Büyük Britanyalı sporcunun arkasından ise Jonathan Paredes geliyor. Amerikalı Andy Jones ile Çek Michal Navratil ise sürpriz yapmaya çalışacak.

Kadınlarda büyük çekişme var
Kadınlar kategorisinde 3 senede 2 şampiyonluk kazanan Amerikalı Rachelle Simpson en büyük aday olarak gösterilse de geçtiğimiz seneki performansıyla izleyicileri kendisine hayran bırakan Rhiannan Iffland da başarısının tesadüf olmadığını kanıtlamaya çalışacak. 43 yaşındaki Amerikalı sporcu Ginger Huber’in de atlayışları merakla izlenecek.

Heyecan Red Bull TV’de yaşanacak
İzleyiciler, Red Bull Cliff Diving’in unutulmaz atlayışlarını Red Bull TV’den izleyebilecek. 24 Haziran’da TSİ 14.00’da başlayacak yayında özel röportajlar, adrenalini yüksek klipler de https://www.redbull.tv/live/AP-1RZDSSCB92111/red-bull-cliff-diving-world-series adresinde olacak.

Önceki İçerikTFF’den UEFA rekoru!
Sonraki İçerikSadi Kemal Yaşar, Appiah transfer haberinin perde arkasını yıllar sonra açıkladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz