Terim: “Bu lise, hayalimdi ama hep bürokrasiye takılıyordu. Bürokratik engellerin bu kadar çabuk aşılmasını sağlayan Nabi Avcı’yı ne ben ne de bu ülkenin sporcuları unutabilir”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, dün İstanbul Riva’da kurulan Türkiye’nin ilk Futbol Lisesi’ni ziyaret etti.
Terim, bu okulda geleceğin futbolcularını yetiştirmeyi istediklerini belirterek, “Futbolda sürekli başarı ancak okuyan eğitimli, kültürlü sporcularla gerçekleşebilir. Futbol lisesi benim hayalimdi. Ancak hep bürokrasiye takılıyordu. Bakan Avcı’yı ne ben ne de bu ülkenin sporcuları unutmayacak. Bu ülkede bu kadar çabuk bir şeyin olması mümkün değildir, ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı bu okulun açılması için önümüzü açtı” dedi.

İYİ SPORCU, İYİ BİREY…
Bakan Avcı ise, “Örnek sporcunun sahip olması gereken tüm donanımları tek çatı altında kazanmasını amaçlıyoruz. Burada iyi sporcular kadar, iyi bireyler de yetişecek. Yetenekleri kadar karakterleriyle de topluma örnek olacak, ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek özellikler kazanacaklardır” dedi.

İKİLİ ARASINDA SAMİMİ SOHBET
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Fatih Terim ile samimi sohbetler yaptı. Terim, yıllardır hayali olan lisenin hayatı geçmesi için bürokratik engelleri kaldıran Nabi Avcı’ya teşekkür etti.

DERSLER KÖTÜ OLURSA BURS İPTAL
Terim, Futbol Lisesi’ni şöyle anlattı: “Bu okulda fizik, kimya gibi derslerin yanı sıra derslere profesyonel futbolcular da girecek. İyi top oynamak yeterli olmayacak. Derslerinde başarısız olursa bursu iptal edilecek. Çocuklarımız, ‘Ya okul ya futbol’ tercihi yapmak zorunda kalmayacak.” (sabah)

Önceki İçerikSergen Yalçın: Ben de Emenike ile başlardım… Kuyt sıradan bir futbolcu…
Sonraki İçerikDuygun Yarsuvat: Derneğe giderken üzerime bakıyorum, lacivert giyemiyorum…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz