Doğuş Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren NTV Spor’ın satışı için Discovery Channel ile anlaşmaya varıldı. Taraflar arasındaki imzanın bugün atılacağı öğrenildi. Son imzaların atılacağı toplantıda taraf avukatları hazır bulunuyor.

 

NTV Spor, 2010 yılı başında Kral TV’nin karasal yayın frekansından yayın yapmaya başladı ve bu sayede izlenilebilirliğini artırarak tam anlamıyla ulusal bir spor kanalına dönüştü.

Fuat Akdağ yönetimindeki kanal 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başladı. Özellikle İspanya La Liga, İngiltere Premier Ligi, NBA ve Formula 1 yayınları ile bir döneme damga vurdu.

Hızla büyüyen ve Tük spor basınının en saygın kurumu haline gelen NTV Spor, 8 Şubat 2010’da tarihi bir adım atarak 28 milyon 150 bin dolar karşılığında A Milli Futbol Takımımızın 2012 ve 2014 elemelerinin yayın haklarını aldı. Ancak bu ani büyüme NTV Spor’un ekonomik anlamda dar boğaza soktu ve kanal, basketboldaki maddi dönüşü sağlayamadı.

Bünyesinde Rıdvan Dilmen ve Mehmet Demirkol gibi Türkiye’nin en çok izlenen ve takip edilen spor yorumcuları bulunduran NTV Spor, zarar eden yapısında rağmen Doğuş Medya Grubu’nun prestij kanalı olmayı sürdürdü.

Ancak son dönemde yaşanan ciddi küçülmelere karşın kanal zarar etmekten kurtulamadı. Doğuş Grubu’nun spora ilgisinin azalması nedeniyle yaklaşık 2 yıldır kanal için ‘kapanacak’ iddiaları vardı. Kanalı ekran yüzlerinden Güntekin Onay’ın, 2017-2018 futbol sezonu öncesi NTV Spor’dan ayrılarak beIN Sports’a transfer olması iddiaları daha da güçlendirdi.

Satılan NTV Spor’un yeni adı belli oldu…

SPOR KANALI TARİH OLUYOR

Discovery Channel’ın frekans üzerinden erkeklere yönelik bir kanal yayını planladığı, spor yayınlarını sonlandıracağı belirtiliyor. Doğuş Grubu, NTV Spor personelinin bir kısmını ve bazı programları NTV’ye kaydıracak.

 

Sporun marka ismi için kötü haber… NTV Spor kapanıyor mu?

Ntvspor için yeni iddia! Ünlü spor kanalı kapanıyor mu?

Önceki İçerikAtiker Konyaspor’un eski başkanı Ahmet Şan, FETÖ davasında ilk duruşmada beraat etti
Sonraki İçerikTSYD İzmir Şubesi’nin düzenlediği 3. Spor Gazeteciliği Yarışması’nda kazanan eserler belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz