Spor yazarı Tansu Sarı, üst üste ikinci kez Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynayan ancak liden düşen Akhisarspor gerçeğini yazdı:

AKHİSAR VE FUTBOLUN GERÇEKLERİ

Ligde küme düşen ve Türkiye Kupası Finali’nde Galatasaray’a kaybeden Akhisar cephesinde herkes hakem Suat Arslanboğa’yı suçluyor…. Ancak gerçek öyle mi? Açalım:

Teknik Direktör olarak sezona geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı kazandıran Okan Buruk’u gönderip; yerine Boşnak Saffet Susic’i getiren Akhisar’ın; gerek UEFA Avrupa Ligi’nde başarısız olup 1 puan alışı; gerekse de kısa vadede Cihat Arslan ve Cem Kavçak adlı 3 hocayla birden çalışması sonunu hazırladı…

Tabii devre arasında takımın her şeyi Daniel Larsson; Evgen Seleznev ve Ioan Hora gibi önemli oyuncuları gönderip yerlerine Sokol Cikalleshi; Zeki Yavru; Musa Nizam; Rajko Rotman gibi alt seviye oyuncuları kadroya katınca başarısızlık kaçınılmazdı… Tabii Mechelen’den gelen Boşnak stoper Edin Cocalic’in uyumsuzluğu ve orta sahadaki Portekizli Josue’nin de kadro dışı bırakılışı çöküşü hızlandırdı….

Akhisar’ın en büyük sorunu geçmişteki Theofanis Gekas; Oumar Niasse; Hugo Rodallega; Lomana LuaLua gibi ideal santrforları kadrosunda tutamayışıydı…. Yıllardır başarılarıyla övdüğümüz ve birçok kişinin adını bile bilmediği; son dönemde siyasete dalan Akhisar Başkanı Hüseyin Eryüksel bu hüsranın başlıca sorumlusudur…

Evet; Manisa’nın küçük ilçesi Akhisar yıllardır Süper Lig’e renk kattı… Kendilerini yeniden aramızda görmek dileğiyle…….

NOT: Küme düşme hattını yakından ilgilendiren pazartesi günkü Erzurumspor-Fenerbahçe maçına da Akhisar’ın beğenmediği Suat Arslanboğa atandı…..

Önceki İçerikEski amigodan Çarşı lideri Ayhan Güner’e silahlı saldırı
Sonraki İçerikSamsung, 19 Mayıs’ı unutmadı! Türk gençliği Ata’sına ‘Sen Bizi Tanısan Çok Severdin’ diye seslendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz