Beşiktaş‘ta görevden alınan altyapı antrenörü Yasin Sülün ayrlığının ardından Radyospor‘a konuştu. Gönderilme sebebini bilmediğini ifade eden Sülün, ‘Ailemden bu şekilde sürülmek istemezdim‘ ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Yasin Sülün, “Kararın gerekçesi bana söylenmedi. Ben kulübümü çok seviyorum, buraya 12 yaşında geldim. Ben burada Beşiktaş’ın duruşuna leke getirecek bir şey yapmadım. Beni insan kaynaklarından bir hanım aradı ve görevime son verdiklerini söyledi. Ben Beşiktaş’la hiçbir zaman para konuşmadım. Futbolda alınan maaşlar da belli. Bu söz konusu değildi. Ben Beşiktaş A Takımı’na çıktıktan sonra 3 yıl parasız oynadım. Beşiktaş söz konusu olunca maddi ve manevi bir derdim yok. Bana her şeyi Beşiktaş kazandırdı. Konunun böyle olması beni çok üzüyor. Ailemden böyle sürüklenmek, dışarıya atılmak istemezdim. Altyapıda çalıştığımız hiçbir arkadaşım da para konusunda kafa kaldırmadı. Yapacak bir şey, üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın ile 3 gün önce konuştuğunu ifade eden, “Altyapıya geleceğini söyledi. Yaşananlardan haberi var mı bilmiyorum. Sergen çok sevilen birisi. Camiayı, yönetimi ve tribünü bir araya getirebilecek biri” dedi.

“Altyapıya şans vermenin zamanı”

Sergen Yalçın’ın genç futbolcular için bir şans olduğunu söyleyen Sülün, “Ben altyapıda çalışıp A Takım hocası olmak istiyordum. Bilgi ve birikimlerimi denemek istiyorum. Bu kapı kapalı ama belki başka bir kapı açılacak. Futboldan geldim, burada bir şeyler yapmak istiyorum. A Takım’a çok yakındım. U21 hocası olduğum son olarak bana geliyordu futbolcular, o yüzden benim adım gündeme geliyordu. U21 olarak son durak bendim. Orası çok önemli. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Sergen ağabey gençlere şans vereceğini söyledi. U21’de kaleci Ersin Destanoğlu vardı. Çok büyük bir potansiyel. Rıdvan, Kartal da aynı şekilde. Bu çocuklarda potansiyel var. Kadro yapılanmasında gençlere şans vermenin zamanı” değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş’a kümenin söz konusu olmadığını da ifade eden Sülün açıklamalarını şu şekilde noktaladı.

Belki kişilere kırılabiliriz ama biz Beşiktaş’a küsemeyiz. Futbolcu olarak iyi ya da kötü olarak anılabiliriz ama kişilik olarak böyle olmamaya çalışacağız. İnsan eleştirebilir. Altyapıdan gelen gençlere fırsat tanısınlar. Altyapıdan gelen çocuğa 3 ay katlanamıyorlar. Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı benim takımıma karşı oynuyordu, şimdi EURO 2020’ye gidecek. Altyapıda hocalar ve çocuklar çok iyi niyetli çalışıyorlar. Ne imkanlarda çalıştığımızı görmüyorlar.

Önceki İçerikTMOK Fair Play Komisyonu, 2020 çalışmalarına başlıyor. Gazeteci Bülent Tuncay, komisyonun yeni üyesi oldu
Sonraki İçerikDenizBank 3 yıl boyunca Milli Futbol Takımlarının ana sponsoru oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz