Mahmood Coffee spor dünyasında bilinen bir marka. Birçok kişinin yabancı sandığı firma aslında bir Türk markası. Gaziantep merkezli Antunkaya Şirketler Grubu’nun bir iştiraki. Türkiye’den çıkıp dünya kahve devlerine kafa tutan şirketin sahibi Mahsum Altunkaya, Mahmood Coffee markasını ve spor yatırımlarını Futbolmedya.com’a anlattı:

Mahmood Kahve’nin kuruluş öyküsünü kısaca anlatabilir misiniz?

1980 yılında kurulan şirketimiz ilk olarak Mahmood Tea markasıyla üretime başladı. Daha sonra 2005 yılında Mahmood Coffee markamızla kahve sektörüne girdik.. Mahmood Coffee, Altunkaya Şirketler Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren, dünya çapında markalarla rekabet etmek ve yerli üretimle bu sektörde biz de varız dediği bir markadır. Bir Dünya Markası olma yolunda olan Mahmood Coffee, dünyanın en kaliteli kahve çekirdeklerinden üretilmektedir ve tüm dünyada kahve tüketicileri tarafından beğeniyle tüketilmektedir. Gold, klasik, 2’si 1 arada, 3’ü 1 arada ve Türk kahvesi gibi Türkiye’de de bolca tüketilen kahve çeşitlerinin yanı sıra, sektördeki yeni trendleri takip ederek Cappuccino, Latte ve Espresso gibi yeni nesil kahve ürünlerini de geliştiren ve tüm dünyadaki müşterilerine ulaştıran markamız, kahve dışı sıcak içeceklerden sıcak çikolata ve salep gibi alışkın olduğumuz lezzetleri de ürün yelpazesinde bulunduruyor.

Şirketinizin faaliyetleri neler? 

Altunkaya Şirketler Grubu merkezi Gaziantep’te bulunan ve birçok alanda faaliyet gösteren dev bir işletmedir. Gıda sektöründen içecek sektörüne, sağlık ve temizlik sektöründen tarım ve hayvancılık sektörüne kadar birçok alanda Türkiye’yi dış pazarlarda temsil etmektedir.

Mahmood markası futbolda bilinen bir isim. Süper Lig’de 4 kulübün forma sponsoru. Futbola ilginin kökeni nedir ve devam edecek mi?

Mahmood Coffee olarak kurulduğumuz günden bu yana sporun birleştirici gücüne inanarak spora destek veriyoruz. Dünya reklam harcamalarında spor yatırımları önemli bir orana sahiptir. Bu bağlamda  dünyada ve Türkiye’de bir çok firma spor yatırımlarını gittikçe arttırıyor. Spor  herhangi bir ayrım gözetmeksizin her kesimden insanı birleştirerek toplumun geniş kitlelerine hitap etmektedir. Biz de gerek reklamlarla gerekse sponsorluklarla spor endüstrisine yatırımlara devam ediyoruz.

Firmalar genellikle Üç Büyüklerle sponsorluk anlaşması yaparak çabuk yolu tercih ediyorlar. Siz Anadolu kulüplerine yöneldiniz. İstanbul’un büyükleriyle de sponsorluk anlaşması olacak mı?

Hali hazırda Spor Toto Süper Lig’de yer alan takımların bir çoğunda stat reklamlarımız bulunmaktadır. Bunların içerisinde İstanbul kulüpleri de var. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki zamanda da tüm kulüplerle iş birliğine devam etmeyi planlıyoruz.

İspanya statlarından Mahmood reklamları dönüyor. Neden İspanya? Ve devamı gelecek mi? Başka liglere, takımlara yönelilecek mi?

Mahmood markamız bir çok ülkede faaliyet gösteren global bir marka. İspanya Ligi ise bir çok ülkede merakla takip edilen liglerin başında geliyor. Bu sebeple İspanya Ligi ile bir başlangıç yaptık. Zamanla diğer ligler için de reklam planlarımız bulunuyor.

6- Futboldaki ilgi diğer spor branşlarına da yönelecek mi? Tokyo 2021 Olimpiyatları var, bu ve benzeri organizasyonlarla ilginiz olacak mı?

Futbolun yanı sıra bu sezon Gaziantep Basketbol Takımı Şort Forma sponsoru olduk. Tokyo 2021 için bir planımız yok ama ileriki dönemlerde diğer spor branşlarıyla ilgili çalışmalarımız olabilir.

Önceki İçerikAhmet Çakar’dan veda gibi mesaj: Hakkınızı helal edin…
Sonraki İçerik“PKK’dan ve Diyarbakır’dan kaç para aldınız?” sözü ortalığı karıştırdı. Hopaspor, Bucaspor TD Uğur Balcıoğlu’na tepki gösterdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz