Öfke enerjiye dönüşür mü?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülke sporunun çehresini değiştirecek yeni projelere imza atıyor. “Dinamik bakanımız Akif Çağatay Kılıç, kendi enerjisini kendi üretecek spor tesisleri için kolları sıvadı” başlığını görünce, yeni bir alet çıktı da, stada gelen gözü dönmüş taraftarların içindeki enerjiyi üretecek gibi(!) algıladık. Meğer, statlara konulan güneş panelleri ile elektrik üretimi sağlanıyormuş. Antalya Stadı, tükettiği enerjinin iki katını üretebiliyormuş. Akılı ve ekolojik tesislerin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olan Türkiye’nin vizyonunda örnek olması bekleniyor. Alkışlarımızı spor bakanına gönderiyoruz.

Her şeyi Fatih hoca mı yapacak?

Terörden en çok çeken ülkelerin başında geliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da vurguladığı gibi, terörün iyisi kötüsü olmaz. Hal böyleyken, Yunanistan ile yapılan dostluk maçında Yunan Milli Marşı’nın da saygı duruşunun da ıslıklanmasına anlam veremedik. 2016’da Fransa’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda kendisinden umutlu sonuçlar beklediğimiz Fatih Terim hocamız, doğal olarak bu olaya tepki gösterdi. İnsaf dedik, bu ülkenin bunca kurumu varken, bu işleri de düzeltmek Fatih hocanın sorumluluk alanına giriyor. Bazen mesaj vermesi gereken kurumlardan ses çıkmayınca, Fatih hocamız bu işi de üstlendi.

Maraton için validen ne fırçası yedik?

Spor AŞ, İstanbul Maratonu ile yine başarılı bir organiazyona imza attı. Bu işte emeği geçenlere, başta genel müdür İsmail Özbayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’a alkışlarımızı gönderiyoruz. Bu yarışın mimarlarından merhum Cüneyt E. Koryürek’in yarışta uzun yıllar 2. adam olarak yardımcılığını yaptığım için İstanbul Maratonu bana ayrı bir keyif veriyor. Cüneyt ağabey belediyeyi ilk kez Nurettin Sözen’in başkan olduğu yıllarda yarışın içine çekmeyi başarmıştı. O yıllarda seçilmişlerle atanmışlar arasında değişik protokol kavgaları olurdu. Bastırılan broşürde, yarışın sahibi belediye olduğundan belediye başkanının adını “Düzenleme komitesi başkanı” diye yazıp, altına İstanbul Valisinin ismini yazınca, vali yardımcısından rahmetli Cüneyt ağabey ile iyi bir fırça yemiştik. Netice olarak, maraton da, golf gibi tenis gibi motosiklet gibi pek çok turisti çekebilecek bir branş. Avrupa’da ABD’de maraton turizmi yapan pek çok turizm şirketi var. Bizim turizm şirketleri de bu bakir alanda faaliyet göstermeli.

AYBARS HÜNALP- GÜNEŞ

Önceki İçerikTanju Çolak’tan farklı Hamzaoğlu yorumu: Eğer taraftar isteseydi…
Sonraki İçerikFenerbahçe radara yakalandı! UEFA gelirlere el koydu…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz