Alex de Souza: Aykut Kocaman gördüğüm en kötü hoca

Fanatik Gazetesi, Alex’in kitabının çevirilerinin ikinci bölümünü yayınladı. Sambacı’nın eski teknik direktörü Aykut Kocaman ve takım arkadaşlarıyla ilgili ifadelerini hayretler içinde okuyacaksınız..

fft95mm4008506

“Aykut Kocaman yalnızca sonuçlara önem veren biriydi… Yalancıydı. Deivid’e ‘hoca olsam seni oynatırım’ diyordu, göreve gelince ‘Evine dön’ dedi… Kariyerimdeki en kötü teknik direktördü. Takımı bir ayda hem Şampiyonlar Ligi’nden hem de UEFA Avrupa Ligi’nden etti. Tüm bunlara karşın dokunulmazdı.”

Yıldırım’a: Evine git

Aziz Yıldırım, Emre, Volkan ve beni görüşmeye çağırdı. Kötü sonuçlar için azarladı. Artık dayanamadığını, ailesinin Fenerbahçe’den önemli olduğunu söyledi. Emre ve Volkan, ‘Bizi bırakma, çok önemlisin’ dediler. Sessiz kalıp kahvemi içtim. Yıldırım, ‘Sen bir şey söylemeyecek misin?’ diye sordu. Ben de, ‘Başkan evine git ve ailenle ol. Burası büyük bir kulüp, kişilere bağlı değil, başkası da gelip
yönetebilir’ cevabını verdim. O dönemin yöneticisi Ali Koç, ‘Bunu başkana söyleyecek kimse yok’ demişti.”

‘Yüzüne söyledim’

“Brezilya’dayken Aykut Kocaman’ın, ‘Alex yaşlandı, 1 yıl daha oynar, daha idareli kullanmak istiyorum’ dediğini duydum. Doğruydu, iyi fikirdi. İstanbul’a döndüğümde benimle konuşmuyordu. Sonra 2. Vaslui maçı öncesi çağırıp, ‘Bir sorunun mu var?’ dedi. Ona, ‘İlk günden beri beni yollamak için yol arıyorsun’ dedikten sonra cevabı şu oldu: ‘Evet doğru. Çünkü beni çok sorguluyorsun. Senden hoşlanmıyorum. Hareketlerinden hoşlanmıyorum. Beni sorgulamandan hoşlanmıyorum.”

2010-11 için önemli sözler

2011’deki Buca, Sivas ve Karabük maçları inanılmaz zordu. Büyük baskı altında kazandık. Daha kolay kazanabilirdik. Hakkımızda çıkan iddialar konusunda şüphelerim var, orada kazandığımız şampiyonluk çok zordu. Bu yüzden şike iddiaları ile ilgili kendimi suçlu hissetmiyorum.” (fanatik)

Önceki İçerikCüneyt Çakır’ı ihraç ettik!
Sonraki İçerikAlex’in kitabındaki iddialara ilk tepki Kocaman’dan geldi: Kurgu roman yazmış…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz