“Bunları aşarsak büyük takım oluruz”

Beşiktaş’ın, UEFA Avrupa Ligi 5. haftasında Skenderbeu ile oynayacağı maç öncesi teknik direktör Şenol Güneş ile defans oyuncusu Luiz Rhodolfo basın karşısına çıktı. Rhodolfo yoğun maç trafiğine alışkın olduklarını söylerken; Şenol Güneş, önlerindeki Skenderbeu maçının gruptan çıkma açısından önemli olduğunu vurguladı. Güneş, “Hiçbir mazeret üretmeden bu maçı kazanmalıyız. Hava, saha, rakip, hakem bütün bunlara alışmamız lazım. Bunları aşarsak büyük takım oluruz, daha oraya gelmedik” dedi.

İlk olarak söz alan Luiz Rhodolfo, zor bir maça çıkacaklarını vurgularken, “Rakibe saygı duymamız lazım. Skenderbeu, son maçında Sporting’i yendi. Bu maça final gözüyle bakmalıyız, kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Yoğun maç grafiğiyle ilgili de konuşan Brezilyalı oyuncu, “Bu duruma alışkınım, hatta benim için daha da iyi. Gremio’da yüksek sayıda maç oynadım. İyi dinlenip, antrenman yaparsanız bunun altından kalkarsınız. Burada kulüpte bütün imkanlar var: Bu doğrultuda ileledikçe başka sorun da olmuyor. Sahip olduğumuz oyuncularla da tüm kulvarlarda şampiyonluğa yürüyebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş’taki durumunu da yorumlayan Rhodolfo, “Buradaki atmosfer gerçekten çok iyi. Geldiğimden bugüne kadar herkes bana çok yardımcı oldu ve iyi bir şekilde davrandı. Ben de bunun karşılığında en iyisini vermeye çalışıyorum. Brezilya ile Türk futbolu arasında farklar var ama buna adapte olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

“SÜRPRİZE İZİN VERMEMELİYİZ”
Rhodolfo’dan sonra söz alan Şenol Güneş, şaka yollu olarak oyuncusunun maçla ilgili olarak her şeyi söylediğini belirtirken, “Oyuncunun uyumu karakteriyle ilintili. Geldiği günden beri bunu gösterdiği için teşekkür ediyoruz. Maçın önemiyle ilgili de söylenebilecek her şeyi söyledi. Bana söz kalmadı. Size malzeme çıkması için ben de bir şeyler söyleyeyim. Rhodolfo az konuştu ama her şeyi söyledi” dedi.

Daha sonra Skenderbeu’yu değerlendiren Şenol Güneş, “Moskova’nın sahasında maçı kafaya götürdü. Lizbon’da da 23. dakikaya kadar iyi oynadı. Kırmızı kartın ardından iki penaltıyla 2-0 geri düştü. İlginç bir takım. Savunma anlayışını ve kontra atağı iyi yapan bir takım. Deneyim olarak bu ligde ilk defa olduğu için eksikleri olabilir. Bizi zor bir maç bekliyor. Son maçta Sporting’i yendiler, ilginç bir maç oldu. Defansif oyun formatını uygulayarak rakibi yendiler. Maç içinde sürpriz çıkışları oldu. Biz sürprize izin vermek istemiyoruz. Grupta tüm takımların şansı var. Lizbon maçında Moskova kaybetmese, gruptan çıkmayı garantileriz. Onun için öncelikle kazanmamız lazım. Diğer takımlara bakmadan bu maçı kazanmalıyız. Lizbon’daki beraberlik bize yeter. Oyun formatı olarak ofansif defansif anlayışımızı sahada uygulamaya çalışacağız. Heyecanı, coşkusu fazla olan güzel bir maç oynamayı bekliyoruz. Taraftarı bekliyoruz, sıkıntımız olabilir ama inşallah yanılırız. Olimpiyat’ta seyircimiz yanımızda olursa güzel futbol oynama anlayışını sahaya yansıtırız” diye konuştu.

“İDEAL 11 DİYE BİR ŞEY YOK”
İlk maçta fazla forma şansı bulamayan oyuncuları oynattığı ve bu maçta da aynı uygulamayı yapıp yapmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Güneş şöyle konuştu;
“İdeal 11 diye bir şey yok, bunu oyuncuların çalışması değiştirir. Skenderbeu maçındaki düşüncemi sahada göreceğiz. Ligin iyi takımlarından bir tanesiyiz. Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir, Kasımpaşa, Akhisar iyi oynayan takımlar. Bir maç kazanıp, kaybetmeyle yer değiştirebiliyorsunuz. Savunmada fazla değişiklik yapmadım. Savunmanın oturması gerekiyordu. Ona bağlı olarak oyuncu karakterleri tiplerine baktığında birbirine benzer oyuncular vardı, bir tanesini tercih ettik. Şu anda yaptığımız hamlelerde kadro yapılanmalarında olumsuzluk görmedik. Bunun için gereksiz iniş çıkışlar yapmadık. Bazı oyuncuları ihticamız olduğunda değiştirdik. Ama şu anda kimin oynayacağı yönünde bir şey söylemek şu an için doğru değil. Bundan sonra 3 günde bir maç oynayacağız. Sonra devreye gireriz. Umarım o zamana kadar maç kaybetmeyiz.”

SAKAT OYUNCULARIN DÖNÜŞÜ
Veli’nin dönüş için henüz tam hazır olmadığın vurgulayan Şenol Güneş, “Veli hazır değildi. Uzun süre ayrı kaldı, tekrar o psikolojiye düşmesini istemiyoruz. Hırsıyla özveriyle oynayan bir futbolcu. Geriye dönmeden ileri gitmemiz lazım. Basit sebeplerden oyuncuyu kaybetmek istemiyorum. Hiç bir oyuncuyu riskli ise sahaya sürmem. Özverili çıkan oyuncu demek ki eksikle maça çıkıyor. Onun için tamamen işileşmesini ve hazır olmasını beklemek gerekiyor. Tolgay da şu anda hazır değil. O da ikinci yarı oynayabilir. Zaten daha aramıza katılmadı” ifadelerini kullandı.

Takımda kalecilerle birlikte 23 oyuncu olduğunu söyleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Şans bulamayanların saha dışındaki duruşu da bizim için önemli. Oyuncuların, saha içindeki oyununla değil, saha dışındaki duruşunuzla destek olması önemli. Takım olmak da böyle bir şey” diye konuştu.

Süper Lig’deki diğer takımlarla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Şenol Güneş, “Ne rakip takımlarla ne Türk futboluyla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Şu anda bizim için Skenderbeu maçı en zor maçımız. Bizim için takım olarak camiaya da söylemek gerek. Alınacak 3 puan ülke puanını etkiliyecek. Belki de bizim gruptan çıkmamımızı sağlayacak” yorumunu yaptı.

“BUNLARI AŞARSAK BÜYÜK TAKIM OLURUZ”
Maçlarını sürekli ayrı statlarda oynamalarının sorulması üzerine ise Şenol Güneş, “Hiçbir mazeret bizim kötü oyunumuza sebep gösterilmemeli. Başakşehir’e gidiyorsunuz, sonra deplasmana gidiyorsunuz, ona bakarsan her maça delasmana gidiyorsunuz. Büyük takımsanız, büyük oyuncularsanız büyük büyük işler yapacaksınız. Küçük işlerle uğraşmak doğru değil. Mazeretlerle haklı çıkarız ama sonuç alamayız. Onları söylemek yerine bütün bunlara göğüs gerecek anlayışta olmak gerekiyor. Seyirci için Olimpiyat uzak, Başakşehir’e 15 bin gelirse çok diyoruz. Olimpiyat’a 35 bin gelirse az diyoruz. Nededen baktığınıza bağlı. Müsabakanın zemini iyi. Yarın ne olur bilmiyorum. Hava, saha, rakip, hakem bütün bunlara alışmamız lazım. Bunları aşarsak büyük takım oluruz, daha oraya gelmedik” yanıtını verdi.

Vodafone Arena’nın ne zaman biteceği sorusunu yanıtlamayan Şenol Güneş, “Stadyumun bitip bitmemesiyle ilgili bir şey söylemek mümkün değil. Zaten orayla sayın Başkan ilgileniyor. Hiç de bilgim yok. Maçlara, kamplara odaklandık. Ne stada ne de saha dışındaki olaylara odaklanamıyoruz. Ama şu anda mümkün görülmüyor” diyerek sözlerini bitirdi.

Önceki İçerikPereira: Yağmur yağmasın, rüzgar olmasın, kar yağmasın diye dua etmeliyiz!
Sonraki İçerikGalatasaray, Denizli’nin gözleri önünde eridi: 2-0…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz