TSYD’nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasını kınayan bildirisi Fotomaç Gazetesi tarafından eleştirildi.
Gazetenin haberi şöyleydi:

“TSYD’ye tepki büyüyor

Tongsir’in, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmalarına yönelik infial yaratan bu kınaması, toplumun her kesiminden olduğu kadar kendi üyelerinden de tepki aldı…

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) MİT tırlarına ilişkin gizli belgeleri yayınladıkları için tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül için yaptıkları kınama açıklamasının tepkileri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na alınmayan 5 muhabir için sesini yükseltmeyen, kınama açıklaması dahi yapmayan TSYD, önceki gün devletin gizli kalması gereken belgelerini yayınladıkları için tutuklanan 2 gazeteci için açıklama yapmış hem de üyelerine SMS atmıştı. TSYD yönetim kurulundaki üyelerin büyük kısmının yapılan bu kınama açıklamasından haberleri olmadığı öğrenildi. Dernek başkanı Oğuz Tongsir’in kararı ile yapılan açıklamayı birçok yönetici mail adresine ve cep telefonlarına gelen SMS’den öğrendi ve “Böyle bir açıklamadan bizim neden haberimiz yok” diye başkan Oğuz Tongsir’e tepki ve sitemde bulundular.” (fotomaç)

TSYD’nin bildirisi de şu şekildeydi:

“GAZETECİLİK YAPMAK SUÇ DEĞİLDİR!

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün bir haber yüzünden tutuklanmaları, basına ve demokrasiye indirilmiş bir darbedir. Gazetecinin birinci görevi haber yapmak, kamuoyunu bilgilendirmektir. Bu hakkı elinden alınamaz, cezalandırılamaz. Bugün gazetecileri hapsedenler iyi bilmeliler ki haber asla hapsedilemez.”

Önceki İçerikCeyhun Yılmaz boş boğazlılığının faturasını ağır ödedi! Lig TV, ünlü şovmenle yollarını ayırdı…
Sonraki İçerikDünya şampiyonu sporcuyu Rusya’ya sokmadılar…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz