Yeni Gelir Vergisi Kanunu ile futbolculardan alınan vergi yeniden düzenlenecek. Hükümet programında yer alan kanun tasarısına göre futbolculara artık daha yüksek gelir vergisi uygulanacak

Yeni hükümetin atacağı adımları işçi, memur, işveren kadar spor dünyası da bekliyor. Futbolda vergi cenneti olan Türkiye, yeni Gelir Vergisi Yasası ile yeni bir döneme giriyor. Futbol dünyası hükümet programında yer alan yeni Gelir Vergisi Kanunu’nu bekliyor. Yeni tasarı ile sporculara yönelik vergi oranlarında artış planlanıyor. Türkiye, Spor Toto Süper Lig’de oynayan futbolculara uyguladığı yüzde 15 gelir vergisiyle Avrupa’nın futbolculardan en düşük vergi alan ikinci ülkesi konumunda bulunuyor.

TÜRKİYE VERGİ CENNETİ

Yürürlükte olan Gelir Vergisi Kanunu’na göre Süper Lig’de oynayan futbolcular yüzde 15, bir alt ligdeki kulüplerde oynayanlar yüzde 10, diğer kulüplerdeki futbolcular ise yüzde 5 vergi ödüyor. Teknik direktörlerin ödediği vergi ise yüzde 35. Gelişmiş ülkeler ve Batı Avrupa’da sporcuların elde ettikleri gelirlerden tahsil edilen vergi oranları ile Türkiye’de oranlar arasındaki farka bakıldığında Türkiye vergi cenneti gibi.

İSVEÇ’TE YÜZDE 56.9

İsveç yüzde 56.9’luk oranla en yüksek vergi uygulayan Avrupa ülkesi konumunda. Bu ülkeyi yüzde 56.5 ile Portekiz, 55.6 ile Danimarka, 53.7 ile Belçika izliyor. Avrupa futbolunun kalbi olan ülkelerden İngiltere’de profesyonel futbolcu gelirlerinden yüzde 45 vergi alınırken, bu oran Almanya’da 47.5, İtalya’da 47.9, Fransa’da ise yüzde 50.3 olarak gerçekleşiyor.

KAZANCA GÖRE VERGİLENDİRME OLACAK

Tasarı yasalaşırsa, milyonluk sözleşmelere imza atan futbolculardan alınan yüzde 15 gelir vergisi uygulaması sona erecek. Bunun yerini, ücretlilerde olduğu gibi kazanca göre vergilendirme alacak. Ancak gelir vergisi yasa tasarısı değişmeden yasalaşırsa, ödemeler üzerinden yapılacak kesintilerde artış olacak. Ayrıca elde edilen ücret gelirinin, belirlenen tutarı aşması halinde gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmesi ve geçerli tarifeler üzerinden vergilendirilmesi gerekecek. (sabah)

Önceki İçerikPodolski’nin vukuat gecesi! Magazin basınına Türkçe küfür edip tekme attı…
Sonraki İçerikArap futbolcu, Bülent Uygun’un üzerine yürüdü…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz