Yalan söyleme Şansal

“Cüneyt Çakır Avrupa’da başka, Türkiye’de başka maç yönetiyor,” diyenleri ikiye ayırıyordu bu ülkede hakem dünyamızı en iyi izleyen (!) yazarımız Ömer Faruk Ünal..
“1) Kural veya yeni yorumları bilmeyenler…
2) Bir kulübün fanatik taraftarı olanlar…”
Birinci gurupta “Yeni yorumları bilmeyenler” dediği eski hakemlerdi. “Fanatik taraftar” dediği de bendeniz.. Onu “Türkiye’de kötü, çünkü buraya gelince eyyamcı oluyor” diyen bendeniz..
Cüneyt Çakır, Fenerbahçe- Başakşehir maçındaki yönetimi ile Ünal’a tükürdüğünü yalattı. Resmen Fener formasıyla maç yönetti. Fener lehine her faulü, hatta olmayanı bile çaldı. Başakşehir’e her sarı kartı, hatta olmayanı bile çıkardı. Ama Fener aleyhine tek yorum hakkı kullanmadı. Daha ağırını yapan Fenerlilere kart bile çıkarmadı. Çıkarsa, önce Caner çift sarıdan atılır, Fener önce 10 kişi kalırdı. Caner’in 19’uncu dakikadaki hem sertliği, hem de gelişmekte olan akını kestiği için çifte sarılık hareketini es geçti. Nihayet gösterdiği sarıya 50 santimden ettiği küfürleri de duymazdan geldi. Son dakikada Souza’nın doğrudan kırmızılık sakatlama tekmesine ise, sarı bile çıkarmadı.
Maçı seninle izleyelim mi, Ömer Faruk?.
***

..Ve tabii, Şansal!.. Lig TV’yi Fenerspor haline getiren Şansal ve maçı onun yanında izleyip, tavrına göre konuşan yandaşları..
Kaleye girmekte olan bir şuta eğilen adam nasıl “Aktif alan” dışında olur?. Van Persie eğilmese top ona çarpacak ve gol olmayacaktı. Şut yolu üstünde nasıl pasif alan” diye bir yalandan da olsa tartışma açmaz mı insan?.
Ama Şansal, her zaman yaptığı yalana baş vurdu.. Geçen hafta aspor’daki programda söyledim.
“Ne demek iki önemli hakemle konuştum. ‘Ofsayt değil’ dediler.. O hakemlerin adı yok mu?. Ya konuşmadıysan?. Ya sallıyorsan?. O programı milyonlar izliyor. O golü yiyen Fener olsaydı ve sen “İki hakemle konuştum. ‘Ofsayt’ dediler” deseydin ne olacaktı?. Kim bağlar ki seni?. İsim vermezsen salla gitsin, değil mi?.
Milyonlar “Bak usta hakemler de böyle demiş” diye kanar nasılsa, değil mi?.
***

Bu yazıda bir de fotoğraf var.. Lig TV yayınından aldık.
Emre ile ilgili bir istatistik. Ama Başak Şehir formalı Emre’nin adının yanındaki takım logosuna bakar mısınız?.
Dervişin fikri neyse, zikri de odur, demiş, eskiler Sevgili Şansal!.
Allah böyle şaşırtıyor bazen, değil mi?.

HINCAL ULUÇ- SABAH

Önceki İçerikBaşakşehirli Emre Belözoğlu: Fenerbahçe her şeyin daha ötesinde!
Sonraki İçerikGangnam Style, Norveç Milli Takımı’nın marşı oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz