Gelişim…

Fenerbahçe, Beşiktaş’a kaybettiği günden bu yana oynadığı 16 resmi maçta da yenilmedi. Bu önemli bir gösterge doğrusu. Savunmasını her geçen gün bir adım daha ileriye taşıyor. Hakkını teslim edelim. Vitor Pereira Fenerbahçe’yi ligde hücum edilmesi en zor takım yapmayı başardı. Lakin hücum çoğalmalarında hala gözle görülür bir sorun olduğu aşikar. İlk yarıda golü bulmasına rağmen baskılı ve pozisyonlu bir oyundan söz etmek mümkün değilken 60 ile 70 arasındaki 10 dakikalık oyun son derece tatmin ediciydi.

Kartal’dan iyi Yanal’dan kötü…

Fenerbahçe son 4 yılda birbirinden çok farklı tarzda antrenörlerle çalışmanın travmatik yansımalarını yaşıyor. Aykut Kocaman’ın yoğun pasa dayalı yavaş oyunundan Ersun Yanal’ın orta sahayı çabuk kateden tempo oyununa geçiş futbolcuları da taraftarı da çok mutlu etmişti. Yanal sonrası İsmail Kartal’ın savunma kaygısı Fenerbahçe’yi rakip kaleye çok dolambaçlı yollardan indirince, Vitor Pereira’dan beklenti ‘hızlı hücum futbolu’ oldu. Sorun da burada zaten. Pereira’nın elindeki bu yüksek kaliteli kadro savunma olarak son 3 antrenörün önünde olsa da Ersun Yanal Fenerbahçe’sinden heyecan ve hücum zenginliği açısından geride. 16. haftalar itibariyle en az gol yiyen Pereira (12 gol). Kocaman 16, Yanal 18, Kartal 13 gol yemişti.

Pereira’nın Fenerbahçe’sinde gelişimden bahsetmek mümkün ama hocanın anlattığı kadar kusursuz bir takım değiller. Zira koca sezonu 30,5 yaş ortalamalı kadroyla oynayıp devre arasında Erkan Zengin’i bile aldıramayan İsmail Kartal’ın takımından sadece 1 puan önde olmak abartılacak bir durum olmasa gerek.

Ligleri 20 Aralık’ta bitirelim

Nani çok uğraştı ve kartı gördü. Noel döneminde yabancı oyuncuların kolay kartlar görerek son maçlarda cezalı duruma düşmelerine bir önlem almak şart. Bu hafta tam 9 yabancı oyuncu kart cezası alarak erken Noel tatiline çıktılar. Bu herşeyden önce takım arkadaşlarına saygısızlık, imza attığın kontrata ihanet değil midir? İyisi mi biz ligleri 20 Aralık’ta bitirelim de kimse Noel hesabı yapmasın!

SERKAN AKCAN- FANATİK

Önceki İçerikPolat’tan Özbek’e destek: Ne yapmak istediğini görüyorum ama yaptırmazlar!
Sonraki İçerikRıdvan Dilmen, kolay kartları yorumladı: Bu kartlar masum değil!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz