Pereira ile bir sıfır!

FENERBAHÇE’NIN her deplasman maçında kritiklerimiz hep aynı oluyor. Fener çok az üretebilen; rakiplere akan oyunda hiç pozisyon vermeyen, ancak duran toptan ya da kişilel hatalar dışında gol yemeyen; en az 4 kişiyi kendi sahasında bekleten bir format. Ayrıca rakip alana yerleştiğinde de çok yavaş oynadığı için kapalı rakibi açamayan, bireysel yetenek sonucu poziyon bulup 1-0 ile yetinen bir düşünce yapısı… Vitor Pereira bunu seviyor. Adeta “Vitor Pereira ile bir sıfır” programı gibi.
Dün de böyleydi. Rakip alana yerleştiği zaman hızlı top çeviremediği için poziyon bulamıyor. Zaten Diego ile hızlı top çevrilmesi mümkün değil. Bu durumda dış şut (Nani-Başakşehir maçı) veya dripling ile üretim olabilir. Dün Lazar driplingle sıfıra indi; Fernandao’nun kafasına topu attı. 60-70 arası net 2 fırsatın değerlendirilememesi dışında üretim yapılamadı. Haftaya kazanırsa devreyi 40 puanla bitirecek olan Fenerbahçe adına bu puantaj da gayet yeterli bir toplam olur.
Ama devre arasında yönetimin bir hücum oyuncusu ile RvP’yi yeniden transfer etmesi lazım! Bir de Vitor’a biraz daha özgüvenli olması telkin edilmeli.

UĞUR ÇİFTÇİ (!)
En az 3 kez kırmızı kart görmesi gerekirken maçı bitirdi, tebrik ederim! Onun bu başarısının (!) sırrı da eyyamın içinde boğulan Türk hakemliğinin yeni temsilcisi Mete Kalkavan’dı.

F.BAHÇE KONDİSYONU
Çok değil daha 5 hafta önce 60’tan sonra nefes dahi alamayan Fenerbahçe; özellikle son 3 maçtır iyi görüntü veriyor. Kondisyonun yükselişi için teknik ekibi kutlamak lazım.

İLHAN CAVCAV
“Çok iyi transfer yapar” efsanesi en az 5 yıl önce biten; kadrosu ve transfer kalitesi her yıl eriyen; son 4 yıldır sezonda en az 5 hoca yiyen; kulüp için en büyük sorunun kendisi olduğunu bilen ama itiraf edemeyen; en az 3 yıl önce yapması gerekeni yapamayan başkanın kulübü giderek küçülüyor.

AZİZ YILDIRIM
Terraneo’yu görevden alıp kendisini sportif direktör olarak atayan Aziz Yıldırım, Fernandao’nun ‘tribal enfeksiyonunu’ ve RvP’nin haklı bırakmışlığını henüz çözememiş.

SERDAR ALİ ÇELİKLER- HABERTÜRK

Önceki İçerikRıdvan Dilmen, kolay kartları yorumladı: Bu kartlar masum değil!
Sonraki İçerikFIFA’dan şok ceza! Blatter ve Platini artık yok…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz