Ziraat Türkiye Kupası’nın son şampiyonu Galatasaray, bu sezon grubundaki 2. maçında deplasmanda Kastamonuspor 1966’yı 2-1 yenerek puanını 6’ya çıkardı. Galatasaray’a galibiyeti getiren goller, 5. dakikada Emre Çolak (p) ve 61. dakikada Umut Bulut’tan gelirken, ev sahibi Kastamonuspor’un tek sayısı ise 72. dakikada Fatih Özçelik’in geldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 5. dakika penaltı kazandı. Sinan Gümüş’ün ceza sahasında yer kalması sonrası oluşan penaltı vuruşunda topun başına gelen Emre Çolak, kalecinin sağına sol köşeye sert bir vuruşla skoru değiştirdi.

28. dakikada sol kanattan gelişen Kastamonuspor atağını Semih Kaya sağ ayağıyla uzaklaştırdıktan sonra sendeledi ve kendini yere bıraktı. Semih, bir süre daha oyuna sekerek devam ederken, 37’de Mustafa Denizli’ye değişiklik işareti yaptı ve ardından yerini Hakan Balta’ya bıraktı. Semih’in sakatlığının ciddi olabileceği belirtildi.

fft104mm4073446

İlk yarıda karşılıklı ataklardan gol sesi çıkmayınca sarı kırmızılılar soyunma odasına 1-0’lık üstünlük ile gitti.

İkinci yarıda rakip kalede farkı arttırmak isteyen Galatasaray, 61. dakika Umut Bulut ile skoru 2-0 yaptı. Jose Rodriguez’in ceza alanına güzel ortasında Umut tek vuruşla Kastamonuspor fileleri sarstı. Kupada ilk maçta Akhisar karşısında da golünü atmayı başaran Umut Bulut, kupada gol sayısını bu golle ikiye çıkardı.

Farkı kapatmak isteyen Kastamonuspor 72. dakikada Fatih Özçelik ile skoru 2-1’e taşıdı.

Kalan dakikalarda Sinan Gümüş ile gol pozisyonları yakalayan Galatasaray bu pozisyonlardan sonuç alamayınca karşılaşma 2-1’lik skorla sonuçlandı.

Kastamonuspor 1966: 1 – Galatasaray: 2

Stat: Gazi
Hakemler: Ümit Öztürk, Birol Güldane, Osman Gökhan Bilir
Kastamonuspor 1966: Hasan Sürmeli, Müslüm Aydoğan, Cabir Coşar, Yaşar Çetin, Osman Alptekin, Hüseyin Bak, Fatih Selimhan Solmaz, Faruk Öcal, Salim Uzun, Uğur Çelik (Dk. 90 Aykut Sarıdoğan), Batuhan Er (Dk. 65 Fatih Özçelik)
Galatasaray: Cenk Gönen, Semih Kaya (Dk. 37 Hakan Balta), Koray Günter, Sabri Sarıoğlu, Carole (Dk. 79 Olcan Adın) Jem Paul Karacan, Rodriguez, Emre Çolak (Dk. 77 Bilal Kısa), Tarık Çamdal, Sinan Gümüş, Umut Bulut
Goller: Dk. 5 Emre Çolak (penaltıdan), Dk. 61 Umut Bulut (Galatasaray) Dk. 72 Fatih Özçelik (Kastamonuspor 1966)
Sarı Kartlar: Dk. 45 Hüseyin Bak, Dk. 74 Fatih Özçelik (Kastamonuspor 1966), Dk. 45+2 Sinan Gümüş, Dk. 51 Jem Paul Karacan, Dk. 69 Emre Çolak (Galatasaray)

Önceki İçerikGalatasaray’da Burak sıkıntısı… Golcü futbolcu Lazio maçlarında bile olmayabilir…
Sonraki İçerikDenizli döver gibi sevdi: Karşımızda düşündüğümden daha iyi bir Kastamonu…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz