Çarşı’ya beraat

Çarşı davasında ‘darbeye teşebbüs’ suçlamasından tüm sanıklar beraat etti.

GEZİ Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 tutuksuz sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme “Örgüt kurma ve yönetme”, “Örgüte üye olma” ve “Darbeye teşebbüs” suçlarından yargılanan sanıkları cezalandırmayı gerektirecek yeterli kesin her türlü şüpheden uzak delil yok” dedi ve tüm sanıkların beraatini kararlaştırdı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına 21 tutuksuz sanık katıldı. Sesli ve görüntülü kaydın yapılığı duruşmada avukatların ve sanıkların duruşma savcısı Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’un esas hakkındaki mütaasına ilişkin savunma yaptı. Sanıklar ve avukatlar beraat kararı verilmesini talep etti.

DARBEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN TÜM SANIKLARA BERAAT

Mahkeme heyeti savunmaları aldıktan sonra davaya kısa ara verdi. Mahkeme heyeti, “Örgüt kurma ve yönetme” ve “Örgüte üye” suçlarından suçun unsurları oluşmadığından sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan da sanıkların üzerlerine atılı olan suçu işlediklerine dair ve cezalandırılmalarını gerektirir dosyada yeterli kesin her türlü şüpheden uzak delil bulunamadığından tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, yine “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet” ve “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından ise yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

2 SANIĞIN CEZASI ERTELENDİ

Sanık Kaan Kabaş’ı “Yasak muşta” taşımak suçundan 5 ay hapis ve 400 TL adli para cezasına çarptıran mahkeme heyeti, Sanık Numan Bülent Ergenç’i de “Yasak tabanca taşımak” suçundan 10 ay hapis cezasına ve 400 TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Ancak mahkeme heyeti, Kaan Kabaş ve Numan Bülent Ergenç’in bu hapis cezalarını erteledi, sanıkların da 1’er yıl süreyle denetim altında bulundurulmasına hükmetti.

carsi-5300

2 SANIK 2 YIL 6’ŞAR AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanıklar Erol Özdil ve İbrahim Halilullah Turan’ı “Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması ve bir yerden diğer bir yere nakletme” suçundan ayrı ayrı 2 yıl 6’şar ay hapis cezası ve 80 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme 2 sanığın, hapis cezalarını ise ertelemedi. Mahkemenin kararı açıklamasının ardından Çarşı Grubu da adliye içinde bir süre slogan attı.

Davayı izlemeye gelen taraftarlar ile sanıklar koridorlarda tezahüratlarda bulundu. O anlar taraftarların kameralarına yansıdı.

Önceki İçerikEşcinsel hakem: 1- Federasyon: 0… Dinçdağ, TFF’yi mahkum ettirdi…
Sonraki İçerikFenerbahçeli yıldız, GS’yi sildi: Yarışta BJK ile biz kaldık!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz