Yılmaz Vural bombaladı: 21 yaşındaki kaptan
bana taktik öğretmeye kalktı…

Gençlerbirliği’ndeki görevi sadece 6 gün süren Yılmaz Vural, basın toplantısı düzenledi ve sürecin tüm ayrıntılarını anlattı. Vural, Gençlerbirliği İdari Menajeri Emrah Atasoy ve takım kaptanı Ahmet Çalık’ın dolduruşlarıyla görevden alındığını iddia etti.
İşte Yılmaz Vural’ın açıklamalarından satırbaşları:

“DÜNYA İLGİ GÖSTERDİ, DEMEK Kİ ÖNEMLİ BİR OLAY”
“Türkiye’de ABD medyasına kadar New York Times’ten BBC’ye gündeme geldi bu olay. Yurtdışında bir haber genelde Cumhurbaşkanının haberleri olunca yer alır. Dünya medyası çok ilgi duydu; demek ki önemli bir olay. Konuya dünyanın bile bu kadar sahip çıkması, komik bir hale gelmesinin, bizleri düşündürmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Cavcav, ayın 23’ü çarşamba akşamı beni aradı. “Yılmazcığım” dedi. Tanıyamadım sesi. İlhan Cavcav’mış. Çok sıkıntıdayız sana ihtiyacımız var dedi. Şeref duyarım dedim. Bana teklif etmesine hayret ettim, farklı bir konumda ayrılmıştık ondan.”

115400_3

“OYUNCU GETİRİRİM DEDİM”
“Bütün ekibini al gel hemen işe başla dedi. Tamam İlhan abi dedim. Çarşamba akşamı yöneticilerle konuştuk. Bir anlaşma sağlayamadık. İlhan beyle ertesi gün fabrikada görüştük ve anlaşarak göreve başladık. 2,5 -3 saat bir uykuyla, 4 gün sürede takımı hazırlamaya çalıştık. Portföyün var mı dedi bana. Bonservissiz iyi oyuncular getirebileceğimi söyledim. Mutlu oldu. Eskişehirspor analizi yaptık ve takımı maça hazırladık. Kaybettik. Soyunma odasında oyuncuları tebrik ettim. Topla oynama oranımız yüzde 71’e yüzde 29 idi. Geçmiş olsun iyi tatiller dedim. Ayın 2’sinde Antalya’da kampımız başlıyor dedim, ayrıldım.”

yilmaz_vural

“18 OYUNCU BENİ İSTEMEMİŞ”
“Maçtan sonra İlhan abiye vaktimiz yok transferi bitirelim dedim. Benden her gün transfer raporu istediler. Maç sonrası 13:30’da bana İsveç’te Hasan Çetinkaya diye bir menajer var, bir hocayla beraber bütün bu İsveçlileri takıma getirdiler mahvettiler” dedi.. İlhan abi sonra beni aradı. Oyuncuların 18’i birden seni istemiyorlar dedi. Kulüpteki odadan soyunma odasının yolunu öğrenemedim. Ne kadar vakit geçirdik de beni istemiyorlar.”

“100 BİN LİRA VERELİM BU MESELEYİ KAPATALIM DEDİ”
“Yabancı oyuncular böyle bir şey dememiş. Türk oyuncuların hiçbirisi de böyle bir şeyi kabul etmiyorlar. İlhan abi sana 100 bin TL ver konuyu kapatalım dedi. İlhan abi sen bana çok büyük zarar verdin, bunu parayla kapatamazsın dedim. Kendisi hakketen çok rahatsız. Hastaneye kontrole gitti. Sonra takım kaptanı Ahmet Çalık beni bir panikle aradı. Oğlum sen milli takım seviyesine gelmiş bir futbolcusun. Sen hocaya taktik verecek düzeyde misin? Oyuncular bu taktik anlayışıyla yapamayacaklarını söylediler dedi. Bunu saçma sapan nedenler zinciri içinde, kimin ne yaptığını anlamadığmız bir olayda, Ahmet Çalık’ın ve idari menajerin İlhan beye verdiği ifadeler sonucunda Türk antrenörün düştüğü durum… Nasıl böyle bir ahlaksız bir yönetici grubuyla 3 aydan fazla çalışırsınız? 30 yıldır bu insan grubuyla çalıştık biz. Fatih Terim beni 3-4 kere aradı. Samet Aybaba, Ümit Kaya aradı.”
“Ahmet Çalık’a ‘Utanmıyor musunuz dedim, sizinle ilgili 3 saat toplantıdan sıkılıyorsun? Senden mi öğreneceğiz” dedim.
“Emrah denen aracı arkadaşı aradım. ‘Hocam vallahi billahi şöyle’ dedi. İlhan ağabeye yanlış aktarılmış.”

643658

“YILMAZ VURAL KURALI ÇIKSIN”
“Bosman kuralı diye bir şey çıktı. Yarı profesyonel bir oyuncu ben köle miyim beni satıyorsunuz dedi. 1 kişinin verdiği mücadeleden dolayı hepsi bu sıkıntıdan kurtuldu. Bugün acaba Yılmaz Vural kuralı çıkabilir mi? Bir kulübe sınırsız bir yetki tanırsanız.. PTT 1. Ligi’nde 38’den fazla antrenör değişiyor. Gençlerbirliği 5’inci antrenörünü alacak. Bunun nasıl önüne geçeceğiz. Genç kardeşlerimizden mutluyum. Bugün birçok meşhur antrenörümüz çalışmıyor. Bugün futbolcu lisansı bırakıyor, hemen antrenör oluyor. Yabancı oyuncular benden izin istedi. Alaska’ya gitmeniz, Afrika’ya da gitseniz ayın 2’sinde kampta olacaksınız dedim.

“SİYASETÇİLER ANTRENÖR ATAMASI YAPIYOR”
Siyasetçilerin çoğu antrenör ataması yapıyor. Ne oldu kardeşim antrenörlük mesleği? Bu kadar kolay mı? Siyasetçilerimiz antrenör atıyor dedi. Ne oldu antrenör mesleği bir çocuk oyuncağı mı. Bir telefon, bu bizim çocuk bunu antrenör yap.”

Önceki İçerikFenerbahçeli yıldız, GS’yi sildi: Yarışta BJK ile biz kaldık!
Sonraki İçerikÖzbek Galatasaray’ı değiştiriyor! Giderler azaldı, başkan rekor bir borcun altına imza attı…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz