Sezonun ilk yarısında attığı 10 golle Galatasaray’ın en iyi ismi olan Lucas Podolski, Men’s Health Dergisi’nin sorularına yanıtlar verdi…

30 yaşındaki Alman yıldız, boş tribünlere dikkat çekerken bilet fiyatları nedeniyle yönetime mesaj gönderdi: “Bu pahalı maç biletleriyle sadece taraftar kaybedersin. Dolu tribünler her zaman futbolcuyu motive eder. Profesyonel bir futbolcu, o sahaya kendisi için olduğu kadar taraftarlar için de çıkar… Koskoca 50 bin kişilik stadyumlara sadece beş bin kişi geliyorsa, boş tribünlere oynamanın ne anlamı var ki? Hiç!”

İYİ BİR TAKIMIN YOKSA ATTIĞIN GOLLER ANLAMSIZ

Podolski sözlerine şöyle devam etti: “İstediğim kadar gol atayım, takım küme düşünce o goller bir anlam ifade etmiyor. O yüzden futbolcunun tek başına başarısı, hiçbir şey demek değil. Aynı zamanda iyi bir de takımın olması gerekir. Aksi halde kötü bir takımda dünyanın en iyi futbolcusu bile kendisini başarılı hissetmez.” Türkiye’deki altyapı ile ilgili bir konuda ahkam kesmek istemediğini ancak Galatasaray’ın 19 yaş altı takımının U-19 Şampiyonlar Ligi’nde Benfica’ya 11-1 mağlup olmasını kabul edemediğini aktaran Podolski, “Galatasaray’ın adı 11 gol yemekle anılmamalı” dedi.

Lukas-Podolski

TÜRKİYE YA DA POLONYA İLE FİNAL OYNAYALIM!

Podolski, EURO 2016’da gönlünden geçen finali ise şöyle anlattı: “İlk devre gibi, ikinci devreyi de başarılı geçirip, formda kalıp, milli takımda yerimi almak istiyorum. Alman Milli Takımı’nın hedefi her şampiyonada kupayı kazanmaktır, bunun tartışılacak bir yanı yok. Almanya-Türkiye ya da Almanya-Polonya final oynasın ama kupayı Almanya alır. Podolski, kendi adını taşıyan vakıfla ihtiyacı olan çocuklara yardım yaptığını ve Galatasaray’ın da öncülük etmesi halinde Türkiye’de de bu türden yardım organizasyonlarına katılabileceğini açıkladı.

ZENGİN BİR AİLEM YOKTU

“Çok güzel bir çocukluk geçirdim. Bugünkü gibi akıllı telefonların, sanal bir dünyanın olmadığı, gerçek, saf bir mutluluğun olduğu bir çocukluktu. Maddi imkânları yüksek bir aile değildik ama bir arada ve mutluyduk. Okuldan dönerken yolda arkadaşlarla “Ne zaman toplanıyoruz?” diye konuşup, eve gidip, sonra hemen kendimizi sokağa, futbola atardık. Paranın, ne giydiğimizin, nereye gittiğimizin hiçbir öneminin olmadığı günlerdi. Hayatımda belli bir döneme geri dönecek olsam, çocukluğuma dönmek isterim.”

YÖNETİME BİLET MESAJI

“Bu pahalı maç biletleriyle sadece taraftar kaybedersin. Dolu tribünler her zaman futbolcuyu motive eder.” (Men’s Health)

Önceki İçerikAydın Örs: Milli Takım’ı uzun yıllar Ergin Ataman çalıştırmalı
Sonraki İçerikSüper Lig kulübünde yaprak dökümü… Batuhan, Eneramo ve 4 futbolcu gönderildi…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz