Güneş: 11 puan fark yokmuş gibi yapacağız, yeni yılla yeni sayfa açtık!

Antalya’da kamp yapan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, ilk yarıyı değerlendirdi; ikinci yarı öncesi umutlu mesajlar verdi.

Antalya’da 5 günlük bir kamp programları olacağını kaydeden Şenol Güneş, “Kupa nedeniyle kampı kısa keseceğiz. Ondan sonra 3 günde bir maç oynayacağız. Kuvvet, dayanıklılık, teknik- taktik çalışmaları yapacağız. Burası modern, zemin çok güzel. Tamemen bize ait bir tesiste çalışıyoruz. Bunu da yoğun bir şekilde kullanmak istiyoruz. Günde iki idman yapıyoruz. Zaman zaman testlerimiz de oluyor. Oyuncular için yoğun bir dönem olacak. Zaman zaman toplantılar yapacağız. İlk yarıyı değerlendireceğiz. Kısa sürede ikinci yarının ilk ön hazırlık dönemini geçireceğiz. 2. yarıya hazır gireceğimizi düşünüyoruz. Ersan’ın düğünü vardı, Rhodolfo ve Ramon’a eksra izin vermiştik. Onlar ve Mario Gomez’in de katılımıyla kampımızı tamamlayacağız” diye konuştu.

Basına göndermede bulunan Güneş transfer konusunda açıklama yapmazken, “Diğer konularda (transfer) siz bizden fazla bildiğiniz için o konuya girmeyeceğim. Giden, gelenler hatta kadronun yapılması konusunda siz benden daha çok şey biliyorsunuz” dedi. Güneş, basın mensuplarına takılmaya devam ederken, tebessüm ederek “Kadronun yapılmasında sizden yardım bekliyoruz. Transfer işleri ne durumda?” diye sordu.

FRANCO VE MOTTA YOL AYRIMINDA
Franco ve Ramon Motta’nın ayrılabileceğinin sinyallerini veren Güneş, “Ramon’un görüşmesi var. Pedro’nun da bir isteği vardı ama eldeki oyunculara göre hareket edeceğiz. Gelen olmadan eldekini de bırakmak istemiyoruz. Geniş bir kadroya sahip değiliz ama kaleci ve stoper konusunda isteklerimizi daha önce açıklamıştık” ifadelerini kullandı.

Tolgay Arslan’ın çok iyi çalıştığını ve işini de iyi yaptığını belirten Güneş; “Ama 1 aya daha ihtiyacı var. Orta ve ileride bir sıkıntımız yok. Defans ve kaleyi size bıraktık. Takımı ikiye böldük. Kaleciye ben karışmıyorum” ifadeleriyle yine basına göndermelerde bulundu.

anttb_2

ŞAMPİYONLUK ŞANSI
İlk yarının sonunda tatile giden oyunculara programlar verdiklerini ve oyuncuların bıraktıklarından daha iyi çalıştığını verilerin iyi olduğunu vurgulayan Şenol Güneş, şampiyonluk şansını da değerlendirdi.

Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin arasında 1 Galatasaray arasında da 11 puan fark olmasını da değerlendiren Şenol Güneş, “Biz ilk yarıdaki olan sonuçları unuttuk. Yeni bir sayfa açtık. Yeni bir yıla girdik. Yeni sayfayı yeni düşüncelerle oluşturacağız. Sıfırdan başlıyoruz. 1 veya 11 puanlık fark önemli değil. Her maçı ilk yarıda olduğu gibi kazanmak için sahaya çıkacağız. Peşin hüküm vermek doğru değil. Ligdeki ilk maçımızı Mersin İdman Yurdu ile oynayacağız. Ocak ayında Mersin dışında Trabzon maçını da oynayacağız. Şubat ayında bir yoğunluk var. Oyuncularım da buna hazır. Düşünce olarak birlikteliğimiz sezon başına göre deaha iyi. Yine bir maraton koşacağız ve bu maratonda ayakta kalmasını bilmek lazım. Kazanılan ve kaybedilen maçlar olacak. Ama ligin sonunda ipi göğüslemek istiyoruz. Bizim kadar izleyenlerin de keyif duyacağı bir takım olmak istiyoruz” diyerek şampiyonluk isteklerini dile getirdi.

Takım oyuncularını öven Şenol Güneş, “En düşük oyuncu bile bıraktığımızdan daha üst seviyede geldi. Ara kayıp değil. Moral değerleri olarak da iyi görüyorum” ifadelerini kullanırken, sözlerine şöyle devam etti, “Gelenler, gidenler, beklentiler, kamuyoundaki tartışmalar… Bazen oyuncuları etkileyebiliyor. O konudaki spekülasyonlar, benim ağzımdan çıktığı iddia edilen “şu kaleciyi mutlaka alın veya şu gidicek” yönündeki beyanlar oyuncuyu etkileyebiliyor. Onun dışında bir olumsuzluğumuz yok. Takım olgusunu gösteriyoruz. Yönetimiyle, teknik heyetiyye, oyuncusuyla, taraftarıyla bir takımız. Şampiyonluk yolculuktur ve bunu yapacağımıza inanıyorum.”

Süper Lig’le ilgili yorumlarda da bulunan Şenol Güneş, “Bu kadar yatırımların yapıldığı bir ligde daha iyi futbol oynanmalı. Futbol, oyuncuların yaratıcılıklarını sahada kullanacak gelişir. Korkuyla, baskıyla yaratıcılık kullanılmaz. Bizim de oyuncunun da taraftarın da medyanın da olumlu futbola katkı yapması lazım. İngiltere’ye bakıp hayranlıkla izleyeceğimize onu biz yapalım. Maçlar bitti bir iki maçı İngiltere’de izledim. İnanın ki; bizim futbolcularımız onlardan aşağı değil. Ama süreklilik arzetmememiz lazım. Orada yanlışı kimse alkışlamıyor. Doğruyu rakip de olsa alkışlıyor” teşhisini yaptı.

“SİSTEM KİŞİLERİ KORUMALI”
Spor Toto Süper Lig’deki teknik direktör değişiklikleriyle ilgili eleştirilerde bulunan tecrübeli teknik adam, “Bu başlı başına bir konu. Her kişinin bağlı olduğu kurumlar olması gerekiyor. Sendikalar, federasyonlar, dernekler, kişilerin haklarını kormumalı. Sistem kişileri korumalı. Yanlış yapanı sistem dışına atmalı. Antrenör bazında yorum yaparsanız hiçbir yararı olmayacak. Sistemi koymadan şahıslar üzerinde çalıştığımız için bir fayda sağlayamayacağız. Şahıslar konuşulup, unutulup gidiyor. Hepimiz kahraman ve hain yaratıyoruz. Yılmaz hoca tartışılıyor. O’nun da doğruları ve yanlışları vardır ama sonuca varamıyoruz” diye konuştu.

Kimlerin transfer edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yapmaktan sakınan Güneş, “Transferle ilgili son kararı başkan veriyor. Ben yetkili değilim. Ben sadece fikirlerimi söylüyorum. Gelen oyuncuya sahip çıkabilirim. Gelmeyeni kafama takmam. Antrenmana kim gelirse onu desteklerim, sahip çıkarım. Giden oyuncuya da başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. (ntvspor)

Önceki İçerikUluslararası Futbol Bilimleri Konferansı, dünya devlerini Antalya’da buluşturdu
Sonraki İçerikYeni kulüpler yasasının ayrıntıları belli oldu. Kazancın % 60’ı futbol için harcanabilecek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz