Beşiktaş’a psikolojik destek

Ligin ikinci yarısının daha zorlu geçeceğini bilen Güneş, şampiyonluk hazırlığına başladı. Antalya kampına gelen Turgay Biçer, oyunculara verdiği 1 saatlik brifingde stresle baş etme yollarını anlattı

1901420_10152217230934667_3398568917788114121_n

Antalya kampında ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren lider Beşiktaş’ın teknik patronu Şenol Güneş, ince eleyip sık dokuyor, hiçbir ayrıntıyı atlamıyor… Süper Lig’in ikinci yarısının daha zorlu geçeceğini ve takımın çözülme riskini ortadan kaldırmak isteyen tecrübeli teknik adam, futbolcuların bu yoğun tempoyu zihinsel olarak iyi atlatmaları ve oluşacak baskıdan etkilenmemeleri için Antalya kampına ünlü mentör Prof. Dr. Turgay Biçer’i getirtti.
Şenol Güneş’in Milli Takım’ın başında olduğu dönemde de birlikte çalıştığı Biçer, dünkü idman sonrası takımla 1 saatlik bir toplantı yaptı. Turgay Biçer, sezon sonuna kadar yaşanacak baskının genç ve tecrübeli fark etmeksizin herkesi etkileyebileceğinin altını çizdi. Bunun normal olduğunu kaydeden Biçer, “Ligin ilk yarısı sizin adınıza çok güzel geçti. Bunun size kattığı morali gözlerinizden anlayabiliyorum.

51731-e2a2dcc36a08a345332c751b2f2e476c

‘FİZİK DURUMUNUZU ETKİLER’
“Ama ikinci yarı çok daha çetin ve stresli geçecek. Her futbolcu zihinsel olarak sıkıntı çeker ve bu durum o kişinin fiziki durumuna da yansır. Önemli olan bu baskıyı mümkün olduğu kadar hasarsız atlatmaktır. Bundan sonraki süreçte hep birlikte böyle durumların en az seviyede yaşanması için birlikte hareket edip sezon sonunda şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı. (HT)

Önceki İçerikVolkan Demirel’i tehdit ettiler!
Sonraki İçerikŞota, eski takım arkadaşı ve eski öğrencisi Donk’u anlattı…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz