İbrahim Üzülmez: Son kararı ben veririm!

Gençlerbirliği’nde bu sezonki 5. teknik direktör olan İbrahim Üzülmez, takımı ayağa kaldıracağına sonuna kadar inanıyor. Genç çalıştırıcı, İlhan Cavcav’ın diğer hocalar gibi kendisine müdahale etmesi durumunda ne yapacağını da samimi şekilde FANATİK’e anlattı.

Gençlebirliği’nin başında zorlu bir yolculuk için kolları sıvayan İbrahim Üzülmez, FANATİK’e konuştu. Genç teknik adam Kırmızı-Siyahlı takımı ayağa kaldıracağına olan inancını dile getirirken merak edilen sorulara da net ve samimi cevaplar verdi: “İşe PTT 1. Lig’den başladık.

6 hafta içinde bir takım zorluklarla karşılaştık. Zor şartlar olduğunu bilerek gittik ama bir takım gidişatların değişmesi gerekiyordu. Elazığ’da çok güzel bir sinerji yakaladık, takımı zirveye taşıdık. Şimdi yeni bir serüven, yeni bir takım… Hedeflerim ve yapmak istediklerim var. Umarım Elazığ’daki o sinerjiyi burada da yakalarız. Futbolda maddi sıkıntıları az da olsa gidermeniz gerekiyor. Elazığ’da 13 maçbaşı alamamıştı oyuncular, primlerle ilgili de sıkıntılar çıkınca o görevden ayrıldık.”

‘Futbolcuya kendini inandıracaksın’

“Gençlerbirliği’ne gelirken herkes ‘korkmuyor musun?’ demişti. Riskleri alamazsan başarıyı yakalayamazsın. Ben oyunculara, ‘Önce biz kendimize inanacağız. Başarılı olacağımıza inanacağız, sonra çalışıp hedefe ulaşacağız’ diyorum hep. Elazığ’da bunu yaptım, burada da yapacağım. Futbolcular duygusal insanlar, o duyguların içine girip futbolcuya kendini inandıracaksın. Bırakın hocalığı ben abi gibi yaklaşıyorum takıma”

Herkesi dinlerim ama!

“Başkanımız futbolu biliyor. 38 yıldır o koltukta oturuyor ve büyük tecrübelere sahip. Takımın iyi olması için her zaman onunla konuşacağız. O, fikrini söyleyecek, ben fikrimi söyleyeceğim. Benim için herkesin görüşü önemli. Gelir gelmez Şifo’yla da (Mehmet Özdilek) konuştum. Bana ‘takımın moralini yükselt’ dedi. Diğer hocalarla da konuştum, görüşlerini aldım. Herkesi dinleyeceğiz bu takımı iyi yerlere getirmek için ama son kararı da tabii ki ben veririm.”

‘Transfere çok ihtiyaç var’

“Oyuncularıma özgüven aşılamaya çalışırken bir taraftan da şunu belirtmek lazım. Oyuncu kalitesini artırmak gerekiyor. Aramıza katılan oyuncular var ama daha fazlası da lazım. Takım içerisindeki rekabeti artırırsak zaten oyuncular ayağa kalkacaktır. Beşiktaş maçına kadar 5 haftalık bir süreç var önümüzde. Fikstüre çok bakmıyorum. Rize maçına odaklandım. İyi başlamam için, takımın özgüveni geri gelmesi için oradan iyi bir sonuçla dönmemiz gerekiyor.”

‘Selçuk Şahin abilik yapacak’

“Selçuk’un 20 gün önce kampı bitmiş. Bir idman sıkıntısı vardı. Fizik olarak istenilen seviyede değil. Ancak Selçuk’un karakterine, geçmişteki gücüne baktığımda takıma katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. Takım içinde abilik yapacak oyuncuya da ihtiyacım var. Selçuk’ta da bu potansiyel var. Önümüzdeki haftalarda bize kesinlikle katkı sağlayacaktır.”

‘Yılmaz hocanın söylemleri yaralamış’

“Yılmaz hocanın giderken söylemleri oyuncuları bayağı yaralamış. Gelmesi, gitmesiyle ilgili söylemler takımı yıpratmış. Takım ufak bir travma yaşamış. Düşen kafaları kaldırmaya çalışıyorum. Son 4 maç kaybedilmiş. 70’ten sonra 14 tane gol yemiş, az gol atmış bir takım var. Yani oyuncular demoralize olmuş. Açıkçası fiziksel olarak da kötü durumdalar. Biz bunları onarmaya çalışıyoruz. İşimiz kolay değil. Kolay bir işin içinde değiliz. Ama herkes görecek ki başaracağız.”

‘Denizli geceleri uyumuyordur’

“Galatasaray çok yabana atılıyor. Unutulmasın ki o takımın başında Mustafa Denizli var. Mustafa hoca çok farklı biri. Her hesabı yapar. Eminim ki şu anda da geceleri uyumuyordur ve bu takımı nasıl şampiyonluğa ulaştıracağını düşünüyordur. Farkın kapanması o kadar zor değil. Galatasaray yeniden zirve yarışının içine ortak olabilir.”

523057

‘Para verip izleyeceğim tek takım Beşiktaş’

“Şampiyonluk yarışında Beşiktaş diğerlerine göre bir adım önde. Ben ligde oynanan futbolu izlerken kendime şu soruyu soruyorum: Para verip bilet alıp hangi takımı izlerim? Bu sorunun bendeki cevabı net: Tabii ki de Beşiktaş. Şimdilik futbolun gerektirdiği her şeyi yapıyorlar. Ve bu havayı koruyabilirseler ben Beşiktaşlılar için o sene bu sene diyebilirim.”

‘Beşiktaş’tan 3 oyuncu istedim’

“Beşiktaş’tan istediğim oyuncular var ama şu an orada iyi bir hava yakalanmış. Arıyorum bazı oyuncuları çağırıyorum ama gelmek istemiyorlar, orada şampiyonluk yaşamak istiyorlar. Gelseler keşke ama kolay değil. 3 oyuncu istedim Beşiktaş’tan fakat ayrılmaya yanaşmadılar. Ayrıca Gençlerbirliği’nin oyuncu yetiştirme misyonu da var. Beşiktaş dahil pek çok kulüpten arayıp, bana soruyorlar. Bilgi alıyorlar”

‘Saf duygularımı karıştırtmam’

“Eksik bölgeler hakkında başkanla istişare halindeyiz. Gelen oyuncular benim inisiyatifimde geldi. Bazen başkanla çeliştiğimiz konular oluyor, benim onay verdiğim, başkanın daha iyisi olabilir dediği. Amaç burada Gençlerbirliği’nin menfaati. Benim işim sahada oyuncuyu hazırlamak. Transferde hiçbir zaman önplanda olmam. Türkiye’de bunlar söylenti konusu oluyor. O söylentilerin içine İbrahim Üzülmez’in temiz ve saf duygularını kesinlikle sokmam. Ben sadece istediklerimi başkana söylerim” (fanatik)

Önceki İçerikYakarsa bireysel hatalar yakar!.. Transfere gerek yok!.. Yine yanlış transfer!.. Recep Güngör yazdı…
Sonraki İçerikFutbolun kitabını yazan Sema Tuğçe Dikici, 3. kitabını BJK Ataköy Futbol Okulu’nda tanıttı…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz