Karabük’e gençleri götürecek

Mersin maçı için herhangi bir önlem alınmaması, kupadaki Karabük maçının 19.45’te başlayacak olması Şenol Güneş’i çıldırttı. Tecrübeli hoca, “Kupadan ihraç kuralı olmasa Karabük maçına çıkmazdım” dedi

Ligin ilk yarısını lider olarak tamamlayan ve oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanan Beşiktaş’ın Mersin İdmanyurdu maçı kar yüzünden ertelenirken teknik direktör Şenol Güneş, yaşananlara isyan etti. Tepki olarak Karabük’e A2 takımı ile gitme kararı alan tecrübeli hoca, bu düşüncesini Lig TV’ye yaptığı açıklamada da net bir şekilde dile getirdi. “Mersin maçı 18.00’de olsa tamamlanabilirdi” diyerek sitemde bulunan başarılı hoca, Kardemir Karabük maçının 19.45’te oynanacak olmasına da sert çıktı.
MECBURİ İSTİKAMET!
Güneş gazetecilerle yaptığı sohbette bu durumun altını çizerken “Hava şartlarının çok kötü olduğu, uçakla ulaşım şansı bulunmayan bir yerde maç 19.45’e alınıyor. Elimde olsa Karabük’e gitmem, maça çıkmam. Ama lig ile kupa arasında statü farkı var. Ligde bir maça çıkmadığında 3 puan silinirken kupada diskalifiye cezası var. Bu yüzden mecburen Karabük’e gideceğiz. Ama ağırlıklı olarak gençleri götürmeyi düşünüyorum” dedi.

senol-gunes-ile-sozlesme-uzatma-karari

TALİMAT NE DİYOR?
TFF Futbol Müsabaka Talimatnamesi’nin 24. maddesine göre Süper Lig’de bir maça çıkmayan takım, kazanacağı puan kadar ceza alıyor. Yani 3 puanı siliniyor. Aynı durumun ikinci tekrarı halinde ‘ligden düşme’ cezası geliyor. Ziraat Türkiye Kupası statüsünün ‘Sair Hükümler’ başlığını taşıyan 8. maddesi ise şöyle diyor: MADDE 8 (1): Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen bir veya daha fazla müsabakada yer almayan kulüp, o sezonki kupa müsabakalarından ihraç edilir, takip eden sezonda Türkiye Kupası’nda yer alamaz ve Türkiye Kupası’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.

GENÇLERE KUPA PİYANGOSU
Şenol Güneş’in Karabük maçına A2 takım oyuncularıyla çıkma kararı alması sonrası tablo da netleşiyor. Güneş’in A takımla antrenmanlara çıkan ve zaman zaman kadroya giren Hamza, Muhammmed Enes, Devrim, Serkan ve kaleci Hüseyin’i Karabük’e götürüceği, bunun yanısıra belirlenecek bazı isimleri de kadroya almak için profesyonel yaptıracağı belirtildi. (HT)

Önceki İçerikSergen’in esprisi gerçek oldu. Milan’ın 19’luk futbolcusu 28 yaşında çıktı!
Sonraki İçerikÜmit Karan, “Fernandao’nun yerinde olsam o penaltıyı dışarı atardım” dedi ama…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz