Aziz Yıldırım’dan yabancı hakem çıkışı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Süper Lig’de yapılan hakem hatalarından fazlasıyla şikayetçi. Meriç Müldür’e söylediğine göre; “Yabancı hakem gelse, daha az hata yapar”.. İşte o konuşmanın detayları…

Fenerbahçe, Eskişehir engelini de yine rakibe pozisyon bile vermeden geçse de herkes gibi Aziz Yıldırım da hakemlerden şikayetçi. “Yetersizler, eğitimsizler. Yanlış uygulamalar yapıyorlar. Kararlarında standart yok” diyor.

Başkana, gündemden düşmeyen yabancı hakemi de soran isim Meriç Müldür olurken, başkanın cevabı “Yabancı hakem daha az hata yapar” oldu.

Müldür, “Aziz Yıldırım’ın söylediği, daha söyleyeceği çok şey var. Yakında da detaylı bir açıklama yapacak” derken, Yıldırım’la konuştuklarını şöyle aktardı;

SOYUNMA ODASINA İNDİ
Ligin ikinci yarısı başladı, futbolumuzda değişen bir şey yok. Yine en fazla, en az konuşmamız gerekenleri konuşuyoruz. Yani hakemleri. Eskişehir- Fenerbahçe maçında da tartışılan hakem kararları vardı. Ben de stattaydım. Eskişehirliler isyandaydı. Alper Ulusoy’un penaltı kararına çok sinirlendiler. Başkan Mesut Hoşcan devre arasında “Hakemleri aşamıyoruz ki” diye dert yanıyordu. Eskişehir tribünleri ise hakemin yanı sıra Aziz Yıldırım’a da tepkiliydi! Maçı protokol tribününde izleyen Aziz Yıldırım ilk yarının bitiş düdüğüyle birlikte soyunma odasına indi. Penaltı pozisyonunu televizyon ekranından defalarca seyretti. Yine ilk yarıda Fernandao’nun şutunda topun rakibin eline çarptığı pozisyonu da. Penaltı kararı saha içini de tribünleri de karıştırmıştı, belli ki ikinci yarıda tansiyon yüksek olacaktı. Başkan futbolcularına da sakin kalmalarını öğütledi.

309392_22_1

‘İKİSİ DE PENALTI, KIRMIZI YANLIŞ’
İkinci yarı başlamak üzereyken geri geldi fakat protokol tribününe geçmedi. İkinci yarıyı bir odada televizyondan izledi. Çünkü ortamın daha da gerilmesini istemiyordu. İlk 45’teki kritik pozisyonlar hakkındaki görüşü ise “İkisi de penaltı” şeklindeydi. İkinci yarıda çıkan kırmızı kart hakkında da “Yanlış karar” dedi.

‘HAKEMLER EĞİTİMSİZ’
Fenerbahçe, Eskişehir engelini de yine rakibe pozisyon bile vermeden geçse de herkes gibi Aziz Yıldırım da hakemlerden şikayetçi. “Yetersizler, eğitimsizler. Yanlış uygulamalar yapıyorlar. Kararlarında standart yok” diyor. Sadece futbolda değil bayanerkek basketbol, voleybol hakemleri için de görüşü aynı. Hatta ilginç bir düşüncesi var.. “10-15 hakemi getirsinler, maçları tribünlerden izletsinler. Bizim stada da gelsinler, onlara bir bölüm ayıralım. Başlarında da eğitimcileri olsun. Maçta hakemin hataları, yanlış uygulamaları eğitimci tarafından anında kendilerine gösterilsin” diyor.

SÖYLEYECEĞI ÇOK ŞEY VAR
Bana ilginç geldi. Yararlı olabilir. Başkana, son dönemde gündemden düşmeyen yabancı hakemi de sordum. Cevabı “Yabancı hakem daha az hata yapar” oldu. Yabancı hakem gelmesini istediğinden değil. Nereden kimi getirirseniz getirin, Türk hakemler kadar üst üste hata yapmaz da ondan. Aziz Yıldırım ile Kulüpler Yasası, naklen yayın hakları, Kulüpler Birliği, şampiyonluk yarışı hakkında da konuştuk. Söylediği, daha söyleyeceği çok şey var. Yakında da detaylı bir açıklama yapacak.

EMENİKE DÖNMEK İÇİN CAN ATIYOR
Tabii herkesin en fazla merak ettiği bir konu da transfer. O konuda sır vermiyor. Ben büyük bir transfer olacağını sanmıyorum. Ama yanılabilirim de. Yalnız Emenike olasılığı bulunuyor. Emenike dönmek için can atıyor. Ne olacağı yakında netlik kazanır.

VAN PERSİE’DEN ÇİNLİLER’E RET
Bir de Robin van Persie. Beşiktaşlı Ersan’ın da peşinde olan Çin kulübü Shanghai Shenhua ciddi bir teklif yapmış, RVP kabul etmemiş, Fenerbahçe’de kalmak istemiş. (HT)

Önceki İçerikAcun Ilıcalı, 4 Büyükler Turnuvası eleştirilerine kızdı: Hayır için yaptık!
Sonraki İçerikTrabzon’un şarkısı: “Yalaaan… Bu sezon kupadan başkası yalaaan…” 1-0…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz