MUTSUZUZ ANCAK UMUTLUYUZ!

Bu sezon düşme korkusunu en çok hisseden takımlardan olan Eskişehirspor’da Başkan Mesut Hoşcan, sonuna kadar mücadele ederek Eskişehir’i bulunduğu kötü durumundan kurtaracaklarını söyledi.

Sezona Michael Skibbe ile başlayan ardından İsmail Kartal ile yoluna devam eden sonrasında da deneyimli teknik adam Samet Aybaba’yı göreve getiren Eskişehirspor lige tutunmaya çalışıyor. Ligin 19. haftasında deplasmanda aldığı Sivasspor galibiyetiyle kolay kolay pes etmeyeceğini gösteren Es-Es’te, Başkan Mesut Hoşcan, Eskişehirspor’un gündemini Spor Yazarı Anıl Budak aracılığı ile futbolmedya.com’a değerlendirdi.

GEREKEN MÜDAHALEYİ YAPTIK
Takımın istedikleri pozisyonda olmadığını kaydeden Başkan Mesut Hoşcan, gereken takviyeleri yaptıklarını ve lige havlu atmayacaklarını kaydederek, ‘‘Birçok transfer gerçekleştirdik. Gereken tüm hamleleri transfer dönemi boyunca yaptık ki transferin de en hareketli takımı olduk. Türkiye Kupası’ndan elenmemizin ardından da takımımızı Antalya’da kampa aldık. Bu kampın neticesinde de yeni transferlerimizin kaynaşma ortamının oluşmasını amaçladık. Lige baktığımız zaman Sivasspor galibiyetiyle ciddi şekilde morallendik şimdi de Rize deplasmanından da istediğimizi sonucu alarak yolumuza devam etmek istiyoruz’’ dedi.

Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor, sahasında Medical Park Antalyaspor'u konuk etti. Eskişehirsporlu taraftarlar maça ilgi gösterdi. (Fatih Doğan - Anadolu Ajansı)
Spor Toto Süper Lig’de Eskişehirspor, sahasında Medical Park Antalyaspor’u konuk etti. Eskişehirsporlu taraftarlar maça ilgi gösterdi. (Fatih Doğan – Anadolu Ajansı)

LİGDE KALACAĞIZ
Takımın içinde bulunduğu durumundan en kısa sürede kurtulacağına yürekten inandıklarını kaydeden Hoşcan, ‘‘Hem camia, hem de taraftar olarak şu an çok mutsuzuz ama umutsuz değiliz. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Asla ve asla küme düşme kelimesini kullanmak istemiyoruz. Ligde de kalacağız’’ ifadelerini kullandı. Taraftarın dört gözle beklediği stadyum projesiyle ilgili de konuşan Hoşcan, ‘‘Önümüzdeki sezondan itibaren yeni stadımızda oynanacak maçlar. Stadın yapımı gayet iyi devam ediyor, herhangi bir problem yok. Yaşayan bir stadyum geliyor’’ diyerek taraftara müjde verdi.

DIŞARIDAN KONUŞMAK KOLAY
Alper Potuk, Tarık Çamdal, Veysel Sarı gibi oyuncuları ciddi rakamlara göndermelerine karşın mali açıdan yaşanan sıkıntılar nedeniyle muhalefetten sert eleştiriler alan Mesut Hoşcan bu konuya da değinirken, şu ifadeleri kullandı: ‘‘Herkes Eskişehirspor’da para krizinin olmamasını ister. Eskişehirspor’un borcu bu yönetim geldikten sonra artmış mı, artmamış mı? Buna bakmak lazım. Sadece gönderilen oyuncular değil, yapılan transferler var. Bu oyunculara verilen ücretler de var. Bu kadar yüksek borç olayında, faizlerin de bu seviyelerde olduğunu söyleyelim. Dışarıdan bakmadan konuşmak çok kolay. Halen gelirlerin, giderleri karşılamadığı bir noktada borcun artmaması takdire şayan bir olaydır. Tabii herkesin de farklı bir bakış açısı var. Fakat olaylara biraz gerçekçi bakmakta yarar var.’’

Röportaj: Anıl Budak (FUTBOLMEDYA.COM ÖZEL)

Önceki İçerikKoç ailesinin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Şimdi de Ali Koç…
Sonraki İçerikGalatasaray’dan Aziz Yıldırım’a tişörtlü gönderme: Ağlama…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz