19 farklı dalda Türkiye’nin en iyi radyo ve radyocularını belirleyecek olan “Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri” yarışmasında son 2 güne girildi. sihirlimikrofon.org sitesinin düzenlediği yarışmada tekil katılımcı sayısı 1 milyon 619 bin 747’ye ulaştı. Oylama 9 Şubat’ta sona erecek ve birinciler ödüllerini Zorlu Center’da düzenlenen törenle alacaklar.

Sitede yarışma ile ilgili bilgiler şu şekilde yer aldı:

Radyo istasyonları; çalışırken, yürürken, spor yaparken, dinlenirken hemen her gün yanıbaşımızdalar. İstasyonlardan yükselen sesler; bazen derdimize, bazen mutluluğumuza ortak olurken, bazen de içimizdeki coşkunun sesi olup, “BİZ” oluyorlar. Acaba bize bu kadar yakın olan bu sesleri ne kadar önemsiyoruz? Hayatlarımızın birer parçası olduklarını ne kadar dile getiriyoruz? Onları ne kadar ödüllendiriyoruz?

İşte, Fatih Belediyesi üstlendiği misyon gereği; çalışanından öğrencisine, sanatçısından sporcusuna, ev hanımından iş adamına, esnafına kadar toplumun tüm bireylerine hizmet ederken, radyoları ve radyocuları da unutmuyor. Onların yaşamlarımızdaki öneminden yola çıkarak, bu sektöre hizmet etmek, başarılı radyoları, radyo programcılarını ve programlarını ödüllendirmek amacıyla bu yarışmanın tertiplenmesine ve ödül töreninin gerçekleştirilmesine ev sahipliği yapıyor.

“Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri”, radyoculuk sektörüne hizmet etmek, başarılı radyoları, radyo programcılarını ve radyo programlarını ödüllendirmek amacıyla Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilmektedir.

20 –22 Ocak 2016 tarihleri arasında ön elemesi yapılacak olan Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri, 26 Ocak – 09 Şubat 2016 tarihleri arasında dinleyenlerin vereceği oylarla sahiplerini bulacak. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri Ödül Gecesi ise 11 Şubat 2016 tarihinde, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek.

Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri şu kategorilerde verilir:

Yılın En İyi Ulusal Radyosu
Yılın En İyi Yerel Radyosu
Yılın En İyi Pop Müzik Radyosu
Yılın En İyi Yabancı Müzik Radyosu
Yılın En İyi Slow Müzik Radyosu
Yılın En İyi Halk Müziği Radyosu
Yılın En İyi Üniversite Radyosu
Yılın En İyi Arabesk Radyosu
Yılın En İyi Talk (Konuşan) Radyosu
Yılın En İyi Haber Radyosu
Yılın En İyi Spor Radyosu
Yılın En İyi Tematik Radyosu
Yılın En İyi Dijital Radyo Portalı
Yılın En İyi İnternet Radyosu
Yılın En İyi Radyo Show Programı
Yılın En İyi Radyo Programı
Yılın En İyi Radyo Konuk Programı
Yılın En İyi Şiir Edebiyat Programı
Yılın En İyi Yerel Radyo Programı

2

Kurallar
Yılın En İyi Radyo, Radyocu ve Radyo Programları”nın belirlendiği, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri” yılda bir kez yapılır.

4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri Töreni’nde; yürütme kurulu tarafından belirlenen, oylamaya tabi olmayan farklı kategorilerde özel ödüller verilir.

Yarışmada oylama iki aşamalıdır. İlk olarak; 20 – 22 Ocak 2016 tarihleri arasında Ön Eleme yapılır. Ön eleme sonuçlarına göre belirlenen finalistler için, 26 Ocak – 09 Şubat 2016 tarihleri arasında Oylama gerçekleştirilir.
“4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri” Ödül Gecesi, 11 Şubat’ta, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
Yarışma sonucunda düzenlenen Ödül Gecesi’nde, sadece her kategorinin birincisine ödül verilir.
Türkiye genelinde yayın yapan tüm radyo, radyocu ve radyo programları yarışmaya katılabilir.
Yarışmacı olarak katılan radyo, radyocu ve radyo programı içeriklerine göre birden fazla kategoride yarışmaya katılabilirler.
Oylama, Türkiye genelindeki tüm radyo dinleyicilerine açıktır.
Oylamaya katılanlar, sadece bir kez oylama gerçekleştirebilir.
Mükerrer oy kullanımının önüne geçmek amacıyla, oylamada SMS sistemi kullanılır.
www.sihirlimikrofon.org adresinden seçimini yapan dinleyiciler, ekrana gelecek olan kodu cep telefonları ile 4605’e SMS olarak gönderirler ve oylamayı başarı ile tamamlamış olurlar.
Cep telefonları ile oylamaya katılan dinleyicilere hiçbir ücret yansıtılmaz. Telefon numaraları hiçbir şekilde kayıt altına alınmaz. Her cep telefonu numarasından bir kez oylamaya katılınabilir.
Oylamaya katılanlar, her kategoride sadece bir oy kullanabilirler.
Oylamaya katılanlar, tüm kategorilerde oy kullanabilecekleri gibi sadece bir kategoride de oy kullanabilirler.
Yarışmada oy kullanmak isteyen radyo dinleyicileri, sadece www.sihirlimikrofon.org internet sitesi üzerinden, Ön Elemeye Katıl / Oylamaya Katıl butonlarını tıklayarak, oylamaya katılabilirler.
Özel, Onur veya Vefa Ödülü, Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri’nin en prestijli ödülleridir. Bu ödüllere layık görülen kıymetli radyocularımız; Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri’nde aday olarak gösterilmeyeceklerdir.

4_300

Her kategori için sadece bir oylama kutusu yer alır. Oylayanlar, her bir kategori için tek bir aday önerebilir.
İlgili kategorilerde bulunan alanlara önerilerini yazanlar, kaydet butonuna basarak oylamayı tamamlarlar.
Radyo, radyocu ve radyo programının 2. oylamaya katılabilmesi için en az 1500 adet oy alması gerekir.
Oylama’da

Ön elemede 1500 adet oy alan radyo, radyocu ve radyo programı ikinci aşamaya katılabilir.
Oylamaya katılanlar, karşılarına çıkan kategoriler ekranında radyo logolarına / radyocu isimlerine tıklayarak seçimlerini gerçekleştirirler.
Oylamaya katılanlar, her kategoride sadece bir oy kullanabilirler.
Oylamaya katılanlar, tüm kategorilerde oy kullanabilecekleri gibi sadece bir kategoride de oy kullanabilirler.

Önceki İçerikRıdvan Dilmen’den üstü kapalı Denizli eleştirisi: Hamza hoca zamanında…
Sonraki İçerikTrabzonspor serbest düşüşte: 1-2…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz