KERİMOĞLU’NDAN BURAK YILMAZ AÇIKLAMASI !

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Tugay Kerimoğlu, Galatasaray’ın gündemini değerlendirdi.

“Ben İskoçya’ya gittiğimde 29 yaşında idim. Burak için geç değil. Kendi vücudunuza ne kadar saygı duyarsanız o kadar götürür sizi. Burak gibi bu yaşta yurt dışına çıkan örnek çok.”

G.SARAY’IN efsane isimlerinden Şanlıurfaspor teknik direktörü Tugay Kerimoğlu, Cim Bom’un gündemini değerlendirdi. Kerimoğlu, Burak Yılmaz ve Mustafa Denizli’ye destek verirken sarı-kırmızılı camiaya mesajlar yolladı.
İşte Kerimoğlu’nun sözleri:

30’UNDA ‘EMEKLİ OL’ DERLER

BURAK YILMAZ: Ben yaşa inanmıyorum futbolda. Kendi vücudunuza ne kadar saygı duyarsanız o kadar götürür sizi. Ben yurt dışına gittiğimde 29 yaşımdaydım. Kendi vücunuza ne kadar bakarsanız bu süre uzar. Futbol karşılıklı bakış açısıyla güzeldir. Sizin duruşunuz, bakış açınız, karakteriniz, saha içindeki performansınız, insanlar oraya bakar. Bizim ülkedeki gibi 29 yaşına gelen futbolcuya ne zaman bırakacağı konuşulmaz. Sonrasında bu adam 35 yaşına geldiği zaman hocası onun üzerinden sistem kurar, oynatmayacağı zaman da söyler. Karşılıklı ilişki ile alakaladır, iletişimle alakalıdır.

KÜTÜPHANEMDE KEŞKE YOK

G.SARAY: Ben görevin doğru veya yanlış zamanı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü eğer o şans size geliyorsa onu değerlendirmek zorundasınız. Bana iki defa yardımcılık olarak görev aldım. Ben bir şeyleri yalan söyleyerek açıklamaktansa her zaman doğrunun yanında oldum. Ben iki defa taşın altına elimi koydum ve asla keşke demeden hayata bakıyorum. Benim kütüphanemde asla “keşke” olmadı. Ne amaç uğruna yaptım. Bunu sorarsanız G.Saraylıydım, burada yetiştim ve burada Tugay Kerimoğlu oldum.

ARTIK TEKNİK DİREKTÖRÜM

HEDEF: G.Saray’da kalmama sebebim aslında çok açık ve net. Ben Hagi, Bülent korkmaz ve en son Mancini ile çalıştım ve yardımcı olarak görev aldım. Bu süreçte prolisans kursları sürüyordu ve bunun eğitimini aldım. Ben artık yardımcı antrenörlük değil birinci antrenör olarak görev alarak kafamda tasarladıklarımı hayata geçirmek adına adım attım. Ve ilk olarak Şanlıurfa ile başladık.

DENİZLİ HEP BAŞARIR!

MUSTAFA DENİZLİ: 14 senemi verdiğim bir camia, UEFA kupası, Süper Kupa almış, en çok şampiyon olmuş bir camia böyle apoletleri varken bu tarz sıkıntılı durumları yaşanması tabii ki sevindirici değil. Mustafa hocanın neler yaptığını bu ülkede neler başardığını söylemeye gerek yok. Mantelite ve sistem olarak değiştirmeye çalışan biri isim.

FATİH TERİM GERÇEĞİ

FATİH TERİM: Kendi doğrularıyla yaptı bunu ve başarılı olduğunu görüyoruz. Bugün bakıldığında Fatih Terim gerçeği var. Şu an Türkiye’de tek olan bir insandır. Oyuncusuna ve antrenörlere yardımcı olur. O da çok iyi bir G.Saraylı ve başardıkları ortadadır.

Kartopu büyümesin

UEFA KRİZİ: Yönetim mutlaka gecelerini gündüzlerini katarak bazı şeyleri G.Saray için yapıyorsa içerİde muhakkak iyi bir çalışma vardır ki bu da düzelmesi içindir. Dünyanın bütün kulüpleri bile çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyor. Burada önemli olan kartopunu büyütmeden karamsarlığa kapılmadan daha sakin ve rahat düzgün kişilerle bu işi çözebilirsiniz.

O temeller Akdeniz’de atıldı

2000 RUHU: Bizim tarih yazan jenerasyonumuz aslında Akdeniz oyunları ile başlamıştır. Tabii Fatih Terim’in önderliği önemli. Arkadaşlık ve kaynaşma muazzamdı. Üst üste gelen şampiyonluk ve mesela ben 3. şampiyonluk sürecinde ayrıldım. Ama devamlılık ve karakterli oyuncular UEFA kupası ve Süper Kupa’yı alarak tarih yazdı.

Alt yapıda oyuncular %100’ünü vermeli

ALTYAPI: Galatasaray koordinatörü ve alt yapı direktörü olduğumda bana gelen tekliften 1 gün sonra West Ham, Newcastle, M.City gibi takımların gibi örneklerinin farklı bir işleyişi var. Mesela 1-2 örnek vermem gerekirse oyuncuların en önem verdiği şey antrenman kıyafeti, forma, sahadır ve burada hizmet edenlerin sizlere verdiği değerdir. Avrupada menajerler oyuncuya öne çıkartmaz ve hedef göstermz. Biz Türkiye’de daha olmamış oyuncuyu olmuş gözüyle bakıyoruz. Daha olmamış bir oyuncuya biz futbolcu diyoruz. Ailelerin baskısıyla çok hızlıca yükseliş değil. Yurt dışında hoca-oyuncu ilişkisi çok güçlü olmalı. Ben hep oyunculara şu örneği veririrm 24 saat varsa ve bunun 1.5 saati futbolla ilgiliyse %100’ünü vermelisin.

Veda maçı…

Veda maçı ile ilgili benim eşim ve çocuklarımın çok katkısı vardır. Eşim beni konuşarak, yönlendirerek futbol sonrasındaki yaşamımın farklı olacağını ve dolu yaşadığım için herhangi bir şekilde boşluğa düşmedim. Son maça geldiğimizde siz herşeyi kendinizi hazırlarsınız ama o masanın başına geçtiğinizde her şey değişir. Ben son maçta stadyuma gittiğimde Türk bayraklarını gördüm çok heyecanlandım sahaya geldim her yerde bayraklar görüyorum o an kendi içimden bugün son gün dedim. Fes takan taraftarlar, Türkçe’ye çevrilen sözler, tişörtler akıl alacak gibi değildi. Daha sonra soyunma odasından çıkarken benim tek çıkmamı istediler. Sahaya çıktığımda bütün her yerde maskeler ile çok duygulandım. Beni her konuda onure ettiler. Yaşanacak güzel şeylerin hepsine ulaştım Allah’a şükür.

İskoçya’yı seçme sebebim teknik oyunculara verdikleri değerden kaynaklıydı

İSKOÇYA: Her oyuncunun kendine göre hedefleri vardır. Önce kendi takımında oynamak, milli takım ve yurt dışına gitmek ister. Bana üç ülkeden teklif geldi. İspanya, İtalya, İskoçya’dan teklif geldiğinde düşünüp İskoçya’ya gitmek istedim. Futbol güce dayanıklı bir oyun özelTugaylikle İngiltere ve İskoçya’da çok üst düzeyde. Esneklik gösteren oyuncular hemen fark ediliyordu. Mesela Laudrup orada oynuyordu o sıralarda. Benim seçme nedenim buydu. İtalya, İspanya Akdeniz ülkeleri bize daha yakın olduğu için önce onları eledim. Bir sütun düşünün ona ne kadar kıvrım vermeye çalışsanız bile olmaz. Esnek bir sütunda işler değişiyor. (akşam)

Önceki İçerikO eski halinden eser yok şimdi… Galatasaray 2 yılda tam 70 milyon euro değer kaybetti…
Sonraki İçerikGalatasaraylı eski futbolcu: Burak, İstanbul’un kralıydı. Çin’e gitmesine çok şaşırdım…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz