Vitor Pereira: “Turu geçme açısından şansımızın yüksek”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2-0 galibiyetimizle sonuçlanan Lokomotiv Moskova karşısında baskılı, oyunu domine eden, topa sahip olan ve oyunu rakip yarı alanda oynayan taraf olduklarını söyledi. 2-0’la iyi bir skor aldıklarını söyleyen Pereira, “Turu geçme açısından şansımızın yüksek” dedi.

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Pereira, “Bizim için zorlu bir karşılaşma oldu. İkinci maça kesinlikle beraberlik düşüncesiyle gitmeyeceğiz. Aynı oyunu oynamaya çalışacağız, kendi inandığımız doğrularla hareket edeceğiz. Kendi oyunumuzu sahaya koyacağız ve oraya da kazanmaya gideceğiz. Takımımdan da bunu isteyeceğim. İyi bir takımla karşılaştık, 2-0’la iyi bir sonuç aldığımızı düşünüyorum. Gol yememek bizim için çok önemliydi çünkü böyle eleme turlarında ilk karşılaşmada gol yememek her zaman çok kıymetlidir. Turun yarısını geride bıraktık. Bir maç daha var oynamamız gereken. Turu geçme açısından şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Oraya gidip bize turu getirecek sonucu almak istiyoruz. Çok farklı bir maç olmadı. Kendi seviyemizde oynadığımız bir maç oldu. Antalyaspor maçı haricinde hep b u şekilde oynadık. Baskılı, oyunu domine eden, topa sahip olan ve oyunu rakip yarı alanda oynayan bir takımız. Son oynadığımız 27 maçın 26’sını bu şekilde oynadık. Sadece Antalyaspor maçında ruhsuzduk, agresif değildik. Ama son 2 maç kendi seviyemize geri döndük. Herkesin gösterdiği performanstan mutluyum. Umarım bu şekilde devam ederiz. Bursaspor karşılaşması bizi bekliyor. Zor bir maç olacak. Umarım aynı şekilde sahada oluruz” dedi.

Taraftarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür eden Pereira, “Hepsine çok teşekkür ediyorum. Kalpten sevgilerimi yolluyorum onlara” şeklinde konuştu.

Futbolun bir takım oyunu olduğunun ve alınan sonuçların takım halinde alındığının altını çizen Portekizli teknik adam, “Futbol bir takım oyunu. Eğer bir sonuç alıyorsak, takım halinde oynayarak alıyoruz. Saha içerisinde birbirimizin yaptığı hareketlerin karşılığını vererek alıyoruz ve bu şekilde devam edersek başarılı olabiliriz. Hiçbirimiz tek başımıza bir şey yapamayız. Bu şekilde düşünürsek yanlış olur. Bu akşam ilk on birde başlayan veya oyuna sonradan giren veya oyundan alınan kim olursa olsun, hepsinin gösterdiği performanstan mutluyum. Biz çalışmamıza devam etmeliyiz. Takım halinde düşünüp takım halinde yolumuza devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Lokomotiv Moskova teknik direktörü Igor Cherevchenko’nun kendisine selam vermemesinin üzücü olduğunu belirten Vitor Pereira, “Gerçekten çok üzücü olarak değerlendiriyorum. Futbol futboldur, siyaset siyasettir. Gerçekten bu anlamda üzüldüm” diyerek sözlerini tamamladı.

tol16_49094_7437942

Basın Toplantısı

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçen Portekizli çalıştırıcı, önce karşılaşmayı değerlendirdi; ardından da soruları yanıtladı.

Maçın zorluğuna dikkat çeken Vitor Pereira, “Bizim için zor bir maçtı. Kolay bir tur değil. Lokomotiv Moskova iyi ve organize takım. Bugün kendimiz gibi oynadık. Sahada her şeyimizi verdik. Rakibe pozisyon vermedik. 2 de gol attık. Güçlü bir görüntü sergiledik. Bizim için iyi sonuç. Moskova’ya da galibiyet için gideceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz bugün takım sayesinde kazandık” diyen Pereira, tur şansları ile ilgili de; “Tur Moskova’da nasıl oynayacağımıza bağlı. Bugünkü gibi oynarsak büyük şansa sahibiz. Antalya karşısındaki gibi oynarsak hiç şansımız yok” dedi.

Oyun tarzları ile ilgili soruya da Portekizli çalıştırıcı, “Biz 4 savunma, bir 6 numara, bir 8 numara, bir de 8 ile 10 numara arasında gidip gelen bir oyuncu, iki kanat ve tek forvetle oynuyoruz. Diego on numara gibi oynuyor. Mehmet Topal net bir şekilde 6 numara oyuncusu. Souza 8 numara oyuncusu. 6 numara ile 10 numara da da oynayabilir. Ozan 8 numara oyuncusu, ama o da 6 numara gibi de oynayabilir. Bugün biz orta sahada bir 6 numara iki 8 numara ile oynadık .Bizim sistemiz buydu. Dengeli bir oyun oynamaya çalıştık. Örneğin Kasımpaşa maçında rakibimiz 13 kere kontra atak denemiş, sadece ikisinde başarılı olmuş. 11 kontra atağı biz başlamadan durdurmuşuz. Top bizdeyken kaybedeceğimiz ana hazır oynamaya çalışıyoruz. Oyunu domine etmek ve rakip yarı alanda oynamak isteyen bir takımız. Sadece hücumu düşünürsek, topu kaybettiğimizde çok fazla kontra atak yeriz. Takımımızın bir kimliği olmasını istiyorum. Takımımızın kimlik kartında oyunu domine eder, rakip yarı alanda oynar ve rakibin ataklarını hemen durdurmaya çalışır diye yazmalı. Benim değerlendirmem bu yönde. Lokomotiv Moskova maçında bunu yapmaya çalıştık, Kasımpaşa maçında bunu yaptık. Rakibimiz Real Madrid olsun gene fark etmez. Ne olursa olsun bizim kanımızda bu var. Ben takımdan bunu istiyorum. Ben burada uzun yıllar kalmak isterim. Bu kulüpte mutluyum” ifadelerini kullandı.

Robin van Persie ile ilgili soruya da Vitor Pereira; “Tüm oyuncularıma saygı duyuyorum. Bizim yaptığımız işe saygı duyuyorum. Emeklerine saygı duyuyorum. Benim için bana göre kutsal bir iş. Nasıl ailem benim için kutsalsa, işim de öyle. Takımda benim için kutsal. Ben eğer karar alıyorsam; takımı savunmak ve takımın iyiliği için alıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Önceki İçerikTribün tarafını seçti: Robin van Persie…
Sonraki İçerikRus futbolcu, Putin tişörtüyle Saracoğlu’nda tur attı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz