Rusya’da oynanacan rövanş maçı öncesi Rus yetkililerin Türk gazetecilere çalışma izni vermemesi ve turist vizesine yönlendirmesi üzerine TSYD yönetimi harekete geçti. TSYD’den yapılan açıklama şöyle:

“Lokotomotiv Moskova-Fenerbahçe maçı ile ilgili TSYD’nin çalışmaları…

Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle, 25 Şubat’ta Moskova’da oynanacak olan Lokomotiv Moskova – Fenerbahçe maçını izleyecek spor yazarlarının sorunlar yaşayabileceği düşüncesi ile TSYD olarak çeşitli girişimlerde bulunulmuştur.

Öncelikle, her zaman yaptığımız gibi akreditasyon listelerimiz Fenerbahçe Spor Kulübü ve Lokomotiv Moskova Kulübüne iletilmiştir.

Daha sonrasında akredite olan 42 medya mensubunun her birine görevli olduklarına dair TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir’in imzası ile İngilizce olarak resmi bir yazı yazılmış ve kendilerine teslim edilmiştir.

Bu işlemlerimizin sonrasında foto muhabiri ve kameraman arkadaşlarımızın yanlarında götürdükleri malzemelerle ilgili sıkıntı yaşamamaları için tek tek bütün malzemeler liste halinde hazırlanıp yine iki kulübe, UEFA’ya ve Rusya Konsolosluğuna iletilmiştir.

tsyd_new_logo_22

Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra yine Lokomotiv Moskova kulübüne yazı yazılmış medya mensuplarımızın görevli olduklarına dair yazı yazılması için girişimlerde bulunulmuş, Lokomotiv Moskova Kulüp tarafından da davet yazısı verilemeyeceği sadece kulüp çalışanlarına ve sporcularına böyle bir davet yazısı verilebileceği bilgisi gelmiştir.
Bu olumsuz yanıt anında UEFA’ya bildirilmiş ve gereken önlemin alınması istenmiştir.
Rusya Konsolosluk yetkilileri ile bu akşam İstanbul’daki maçta bir toplantı yapılacak ve vize krizi kendilerine iletilecektir.

Konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşacağımızı bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

TÜRKİYE SPOR YAZARLARI DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU”

Önceki İçerikKadıköy’de İstiklal Marşı! Tribünler, UEFA’ya rağmen okudu…
Sonraki İçerikGüneş Gazetesi’nde spor müdürü Orhan Balal görevden alındı. Yerine de…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz