Denizli “Yüzde 51″de ısrarlı: Atlanacak bir tur var

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, “Bu maçı 1-0 kazansaydık Roma’ya huzur içinde gidecektik. 2 maçın sonunda atlanacak bir tur var” dedi.

Denizli 1-1 sona eren Lazio maçını değerlendirirken, “İkili maçların başlaması, devam etmesi farklı stratejileri gerektiriyor. Lazio maçının kadrosu bazıları için sürpriz olabilir ama 4 gündür bu kadroyla çalışma yapıyoruz. Kadromu değerlendirdiğim zaman maça böyle başlamaktan öte bir düşüncem olamazdı. Antrenmanlarda özellikle sık yaptığımız defansın arkasına toplar çalışmasını bu maçta sadece 2 kez yapabildik ki biri gol oldu” dedi.

60dc80409db44a70a1041ed77277d26b

“1-0 YENSEYDİK ROMA’YA HUZUR İÇİNDE GİDECEKTİK”
Fizik gücü çok iyi olan bir takıma karşı çok iyi oynadıklarını savunan Denizli, “Yediğimiz gol bizi kısa bir süre 5-6 dakika oyundan düşürdü. Sonra toparlandık. Onun dışında, tur umudumuz bundan önce neyse bundan sonra da aynı şekilde devam diyor. Elimdeki kadroyu en sağlıklı şekilde değerlendirmek zorundayım. 2 maçın sonunda atlanacak bir tur var. Bu maçı 1-0 yenseydik Roma’ya huzur içinde gidecektik. Yine huzur içinde gideceğiz. Çünkü Galatasaray’ın korkacağı bir deplasman olmaz. 2. maç daha enteresan olacak” ifadelerini kullandı.

Kadrolarını ön tarafta farklı bir şekilde kullanmaya çalıştıklarını kaydeden deneyimli teknik adam, “Şartlarımız böyle. Futbocularımız elinden geldiğince başarmaya çalışıyor ve başarıyor” demekle yetindi.

“MECBUR OLDUĞUMUZ İÇİN YAPTIK”
Wesley Sneijder’in oyundan alınırken taraftarın protesto ettiği yorumu üzerine ise Denizli, “Protestoyla ilgisi yok. Wesley’e taraftarın gösterdiği sevinç ve alkış son derece güzel. Wesley’in pozisyonunu biraz farklı kullandık. O elinden geleni yaptı. Bir kaç arkadaşımızın pozisyonu değişti. Bunu farklılık olsun diye değil mecbur olduğumuz için yaptık. Wesley çok yoruldu. Son dakikalarda çıkardık. Lazio’da da oyuncular çıktı. Wesley’in iyi de kötü de oynasa sempatisi var. Bunlar güzel” diye konuştu.

mustafa-denizli-600_H18FA

“KİMLE DEĞİL NASIL OYNAMAK İSTEDİĞİNİZ ÖNEMLİ”
5 stoper ağırlıklı savunmayla oynamalarına karşın duran toptan gol yemelerini kaleci Muslera’nın “Bu tip maçlarda bu tür goller yememeliyiz” diye yorumladığının hatırlatılması üzerine Denizli, “O da son derece tecrübeli bir oyuncumuz. Takımı için mücadele eden bir oyuncu. Mesele 5 stoper meselesi değil. İsterseniz 8 stoper oynasanız kimle değil nasıl oynamak istediğniz önemlidir. Bugünkü koşullarda ne yapmam gerekiyorsa onu yapmaya çalıştım. Bugünkü maçta da oyuncularım elinden geleni yapmaya çalıştı” açıklamalarını yaptı.

Denizli’ye “Takımın dışında, Mustafa Denizli’nin form durumu nasıl?” sorusu yöneltildi. Tecrüneli teknik adam, “Form durumum iyi. Kupa maçının ardından moral bozukluğum vardı ama şimdi iyiyim” ifadelerini kullandı.

Önceki İçerikSabri: Hocam beni orijinal yerimde oynattı!
Sonraki İçerikMustafa Denizli’ye TT Arena’da protesto şoku!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz