TSYD İzmir’den spor yazarına saldırıya kınama

Göztepe – Denizlispor maçında saldırıya uğrayan spor yazarı Erşan Yetişir’e TSYD İzmir Şubesi’nden destek geldi.
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi, 19 Şubat Cuma akşamı İzmir Atatürk Stadı’nda oynanan Göztepe – Denizlispor maçında Yenigün Gazetesi Spor Yazarı Erşan Yetişir’e yapılan saldırıyı kınadı.
TSYD yaptığı açıklamada şöyle denildi:
“Göztepe-Denizlispor maçında, kapalı tribünden basın tribününe geçen bir grup taraftar, spor yazarı arkadaşımız Erşan Yetişir’e saldırdı. Öncelikle değerli arkadaşımıza TSYD yönetimi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, basın tribününe girme cüreti gösteren bu saldırganları kınıyor, kimliklerinin belirlenerek, yasal yaptırımların uygulanmasını talep ediyor ve Erşan Yetişir’in yalnız olmadığını hatırlatıyoruz.

ana-sayfa-haber-1050x525

“BASIN TRİBÜNLERİ GÜVENLİ YERLER OLMALIDIR”
“Statlarda güvenliği ve düzeni sağlamakla görevli birimlere hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz. Basın tribünleri, kamu hizmeti yürüten gazetecilerin görevlerini en iyi biçimde yapabilmeleri maksadıyla oluşturulmuş, ‘güvenli ve steril’ bölümlerdir. Dileyenlerin rahatça bariyerden atlayıp, gazeteci dövebildiği ya da protokol tribünündeki misafirlerin sigara molası vermek üzere kullandığı alanlar değildir. Bu konuda ilgili ve yetkililerden azami hassasiyet bekliyoruz. Kendilerini ‘taraftar’ olarak tanımlayan ve bu sıfatla dilediklerini yapabilecekleri vehmiyle hareket eden gruplara sesleniyoruz. Spor yazarları ve muhabirleri, beğenmediğiniz sonuçlar ortaya çıktığında, keyfinize göre saldırıp üzerlerinden öfke gösterisi yapabileceğiniz kişiler değildir.”

Büyük taraftar kütü günde “Yetiþir”

Saldırıya uğrayan Erşan Yetişir’in gazetesi Yenigün ise bugün şu haberi yaptı:

Büyük taraftar kütü günde “Yetişir”

Göztepe-Denizlispor maçında kendini bilmez bazı kişilerin basın tribününde yer alan yazarımız Erşan Yetişir’e yaptığı çirkin saldırının ardından yazarımıza destek mesajları yağdı

Haftanın açılış maçında evinde Denizlispor’a mağlup olan Göztepe, Play-Off yarışında yara alırken, maça damga vuran olay ise Yenigün Gazetesi Spor Yazarı Erşan Yetişir’e birkaç kendini bilmezin yaptığı fiili saldırı oldu. Maçın kaybedilmesi ile kendinden geçen holiganlara polis müdahale ederken, Yetişir; polisleri sakin olması konusunda uyardı ancak holiganlar basın tribününe girip Yetişir’e fiziki müdahalede bulundu.

DESTEK ÇIĞ GİBİ

Yapılan bu çirkin davranışın ardından Erşan Yetişir ve Yenigün’e destek mesajlarının ardı arkası kesilmedi. Göztepe Taraftar Derneği Başkanı Mutlu Demir ve Göztepe TV’nin sahibi Cemal Korkmaz, gazetemizi ziyaret edip Yetişir’e “geçmiş olsun” dediler. Sosyal medyada birçok Göztepeli bu konuda tek yürek olurken, holiganlara öfke yağdı.

TSYD’DEN SERT TEPKİ

Yaşanan çirkin olayın ardından TSYD İzmir Şubesi de çok sert bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, “Göztepe – Denizlispor maçında, kapalı tribünden basın tribününe geçen bir grup holiganın, spor yazarı Erşan Yetişir’e saldırdığını hatırlatarak, “Öncelikle değerli arkadaşımıza TSYD yönetimi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, basın tribününe girme cüreti gösteren bu saldırganları kınıyor, kimliklerinin belirlenerek, yasal yaptırımların uygulanmasını talep ediyor ve Erşan Yetişir’in yalnız olmadığını hatırlatıyoruz” denildi.

TEŞEKKÜR EDERİZ

Yenigün Ailesi olarak, gazetemizin değerli spor yazarı Erşan Yetişir’e yapılan saldırının ardından gelen destek mesajları için Göztepe Kulübü’ne, TSYD’ye, meslektaşlarımıza ve Göztepe taraftarlarına teşekkürlerimizi sunarız. Yapılan çirkin saldırıyı kınıyor ve bir daha tekrar etmemesini temenni ediyoruz.

Önceki İçerikÖzbek: Karamsarlığa kapılmayın, daha bunun Roma’sı var!
Sonraki İçerikAcun Ilıcalı- Faruk Süren ortaklığında sürpriz gelişme!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz