Bursaspor evinde yaptığı maçta Fenerbahçe ile golsüz berabere kalırken, uzun bir aradan sonra kaleye geçen Harun Tekin devleşti. Harun Tekin’in spor geçmişinden biraz olsun sizlere bahsetmek istiyorum. Yıllar önce Harun Tekin, Güngören takımının yedek kalecisiydi. O dönemin teknik direktörü ile çok yakın dostum ve arkadaşım Turhan Özyazanlar idi. Şimdiki adıyla Spor-Toto 2. Lig’de mücadele eden Güngören Play-Off’a kalmıştı. Play-Off’ta Güngören’e hiç kimse ama hiç kimse şans tanımıyordu.
Rahmetli Turhan Özyazanlar, Güngören’in şimdiki adıyla PTT 1. Ligi’ne çıkacağına inanıyordu. Özyazanlar, gençecik Harun Tekin’e bütün maçlarda görev verdi. Güngören, bütün rakiplerini yenerek, PTT 1. Ligi’nin yolunu tuttu. Harun Tekin, ortaya koyduğu performansla herkesin beğenisini kazanırken, Özyazanlar’ın güvenini boşa çıkarmamış oldu.
Bu arada yine takım da yedek olan, şimdi ise Kasımpaşa’da oynayan Hakan Arslan’a da Özyazanlar, Play-Off maçlarında görev vermişti. Bu final maçlarında Hakan Arslan atmış, Harun Tekin ise tutmuştu.
Bursaspor’a transfer olan Harun Tekin, geçtiğimiz sezon Bursaspor’un değişmezleri arasında yer aldı. Teknik direktör Şenol Güneş’in gözüne çok kısa zamanda girmeyi başaran Harun Tekin’in yıldızı bir anda parlamıştı. Ne olduysa bu sezon Harun Tekin, Bursaspor’un yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ın gazabına uğradı. Fenerbahçe’den transfer edilen Mert Günok, Bursaspor’da istenileni verememesine karşın, bir türlü Harun Tekin, lig maçlarında görev alamıyordu. Mert Günok, gerçekten çok yetenekli ve Fenerbahçe eğitimini almıştı.
Hamza Hamzaoğlu’nun gelişinden sonra kendini yeniden toparlayan Harun Tekin’in morali düzelmeye başladı. Bursaspor’un deplasmanda Sivasspor’a yenilmesi üzerine, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Harun Tekin’i Fenerbahçe ile yapacağı maça hazırladı. Harun Tekin, Fenerbahçe karşısında oynadığı futbolla herkesin gözüne yeniden girmeyi başardı. Nitekim Bursaspor’un Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldığı maçta alının bir puanda en büyük pay bana göre Harun Tekin’inin olmalı. Sonuçta Bursaspor, Harun Tekin’i yeniden kazanmış oldu.
Ertuğrul Sağlam’ın yapamadığı gerçekleştiren Hamza Hamzaoğlu’nu tebrik ediyorum. Şimdi Bursaspor’da Mert Günok-Harun Tekin arasında büyük bir savaş başlayacak. Her iki kardeşime de başarılar diliyorum. Bu arada yayamını yitiren Turhan Özyazanlar kandeşimi de Allah’tan rahmet diliyor, mekanı Cennet olsun.

FEHMİ ÖZGÜLER

12715257_1122481281117691_6260909094268992914_n

Önceki İçerikHamzaoğlu’ndan itiraf: Fenerbahçe bizden üstündü. Maalesef başaramadık…
Sonraki İçerikVodafone Arena için kritik bir karar alındı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz