Amacımız yeni Ardalar çıkarmak

Sarı kırmızılıların geleceğini en az 2.5 yıllığına emanet ettiği Hollandalı antrenör Jan Olde Riekering’le eski günlerine döneceklerini belirten Genel Sekreter İşbecer “Öncelikle altyapıda silkinme sağlayacağız. Sonra da Türk futbolcuların parladığı bir yapıyla yeniden Avrupa’yı titretmek istiyoruz” diye konuştu.

fatih-isbecerden-ersun-yanal-aciklamasi_144787566420

G.SARAY Genel Sekreteri Fatih İşbecer, yaşadıkları maddi ve sportif sıkıntıların temelinde proje takımı olmaktan uzaklaşmanın yattığını söyledi. İşbecer, Derwall’le başlayıp Terim’le devam eden ancak Lucescu sonrasında terk edilen sistemle tökezlemenin başladığını belirtip “Önce sportif, sonra finansal manada tökezliyorsun. Taraftarın desteği başarıyla orantılı olunca gelir kaynakların da sekteye uğruyor” dedi.

‘BiZi SNEIJDER TANIŞTIRDI’

SIKINTILARI aşmanın en temel noktası için Fatih İşbecer tek bir yol çiziyor: “Her spor dalında olduğu gibi özellikle G.Saray’ın en büyük varlığı futbolda, altyapıdan başlayan bir yenilenme hareketi.” Bu konuda incelemeler yaptıklarını belirten İşbecer “Altyapısıyla meşhur birkaç organizasyon var. Ajax bunların başında. Sneijder de bir altyapı çalışmasıdır. Araştırdık ve onun sayesinde Jan Olde Riekering’le anlaştık” ifadelerini kullandı.

‘KAYNAĞIMIZ BURASI OLACAK’

EN son Çin’de çalışan Riekering’in 2.5 yıllık anlaşmasının 1 Mart’ta başlayacağını söyleyen İşbecer “Hedef altyapıda silkinme sağlamak. Orta vade de altyapının kaynak üreten bir yer olması. Arda, Tugay gibi yıldızlar çıkarmak istiyoruz. Türk futbolcuların parladığı yapıyla yine Avrupa’yı titretmek istiyoruz” dedi.

KRİTİK UEFA YOLCULUĞU BUGÜN

G.SARAY’ın kritik yolculuğu bugün… Sarı kırmızılılar, kulübün kaderin tayin edecek olan UEFA’daki zirve için Başkan Dursun Özbek, Genel Sekreter Fatih İşbecer ve Ural Aküzüm’den oluşan bir kafileyle Cenevre’ye gidecek. Yöneticiler, UEFA görüşmesinde G.Saray’ın avukatıolacak Jean Luis Dupont ile bir araya gelecek ve UEFA’ya sunacağı ‘0+2’ formülü ve savunmanın son hatlarını belirleyecek.

‘HAMLELERİ KESKİNLEŞTİRDİK’

UEFA yapılan FFP görüşmelerinin şeffaf bir şekilde ilerlediğini belirten İşbecer “Yarın Cenevre’ye gidiyoruz. 1-2 gün önden çalışıp duruşmaya gireceğiz. Hedefimiz G.Saray’ın bu süreci en az hasarla atlatması. Yönetime gelirken; Sportif AŞ’yi bir geçiş sonrasında kâra geçirmeyi ve finansal yapıyı daha sürdürülebilir hale getirmeye çalışmıştık. UEFA’nın bildirimiyle beraber hızlandırdık ve aksiyonları daha keskin yaptık” dedi. (hürriyet)

Önceki İçerikVodafone Arena için kritik bir karar alındı!
Sonraki İçerikArda Turan, Ayşe Arman’a konuştu: Kılıçdaroğlu bir gün Başbakan olursa…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz