Eren ve Sabri Avrupa’da ilk 3’te

LİG TV’deki “Farklı Açı” programında değişik tespitler yapılıyor. Opta’nın hazırladığı verilere göre, Avrupa’nın 5 büyük liginde en fazla gol/asist katkısı veren savunma oyuncaları arasında Çaykur Rizesporlu Eren Albayrak (7), Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu (5) ve Medicana Sivasporlu Cicinho (5) ilk üç sırada. Gol atan savunma oyuncuları sıralamasında ise ilk 10’a Spor Toto Süper Lig’den dört oyuncu girmiş. Medipol Başakşehirli Yalçın Ayhan ve Mersin İdman Yurdu’ndan Vederson ve Medicana Sivaspor’dan John Boye 4’er golle bu listede yer alan oyuncular.

56cd70b467b0a976d88eb8df

Turgay Şeren’e vefa

Sancaktepe Belediyesi, Türk futbolunun efsane isimlerinden Turgay Şeren’e salı akşamı vefa gecesi düzenledi. Turgay ağabey 10 yıla yakın beraber çalıştığımız sevdiğimiz bir ağabeyimiz. Yaşarken anılması güzel bir şey, lakin gecenin düzenlendiği gün Galatasaray takımı maç için İtalya’da, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, ötelemeye çalıştığı ceza için İsviçre’de. Bu tür organizasyonları yapanlar biraz da sportif tarihe bakıp karar verse daha hoş olmaz mı? Bu arada ben ziyaret ettim, ziyaret etmek isteyenler için Turgay ağabeyin adresi Galatasaraylılar Huzurevi Florya. Ona ayıracağınız 5 dakika sizi tanımasa bile onun ömrünü en az 5 gün uzatacak.

İngiltere’de hakemler nasıl?

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Merkez Hakem Kurulu, bundan sonra MHK, Tahkim Kurulu gibi kuruluların da futbol ailesince seçileceğini müjdeledi. Hoş, zaten bu kurullara girenler için özellikle 4 büyüklerden sözlü yoklama niteliğinde de olsa “olur” alınıyordu ama anlaşılan iş kağıda dökülecek. Yayın hakları konusunda bizim federasyonun örnek aldığı İngiltere’de işler nasıl diye merak edip Rıdvan Ertuğ aracılığıyla araştırdık. İngiltere’de bizdeki gibi atanan veya seçilen bir yapı yok. Premier Lig, Futbol Ligi ve İngiltere Futbol Federasyonu tarafından oluşturulan PGMOL isimli bir kurul var. Bu kurul, 79 hakem ve 257 yardımcı hakemin eğitim, gelişim ve mentörlük çalışmalarını yapıyor. Başında da eski bir hakem Mike Relay tam 6 yıldır görev yapıyor ve belki on altı yıl daha kalacak. Yani bizdeki gibi her yıl biri gelmiyor. Bu hakemler içinden 17 adet senelik maaşları belli en üst düzey profesyonel hakem seçiliyor ve 20 Premier Lig maçı bu hakemlerle yönetiliyor. Ayrıca İngilizler her 3 ayda bir hataların üzerinden geçtiği için serbest vuruşlar ve sarı kart sayısında azalma oluyor. Söz hakemlerden açılmışken 4. hakemlere çoğu teknik direktörün kum torbasıymış gibi bağırıp çağırmaları da dikkatimizden kaçmıyor.

Önceki İçerikFenerbahçe’nin rakibi belli oluyor! Olası eşleşmede bir dünya devi de var…
Sonraki İçerikFenerbahçe’nin rakibi belli oldu! Pereira’ya hep “çalıştığı” yerden geliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz