Turgay Kıran: Galatasaray erken seçime gitmeli

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden ve son seçimde başkan adaylarından Turgay Kıran, Olağanüstü Genel Kurul’u işaret ederek Galatasaray’a erken seçim gerektiğini ifade etti. Öte yandan adaylık konusunda ise artık aday olmayacağının altını çizdi.

Galatasaray Ocak ayında önce Süper Lig’e havlu attı, Şubat ayında ise Lazio’ya elenerek Avrupa’ya veda etti. Galatasaray’ın eski yöneticilerinden ve son seçimde başkan adaylarından Turgay Kıran ise yaşanan bu süreç sonrası konuştu. Kıran Galatasaray’ın bir an önce Olağanüstü Genel Kurul’a gitmesi gerektiğini ve yeni yönetim ve gelecek yeni teknik direktörle bu günleri geride bırakması gerektiğini ifade etti.

Turgay Kıran’dan gündeme bomba gibi düşecek sözler;

– 3 kupalı 4 yıldızlı Galatasaray Avrupa’dan neden elendi?

Bu sorunun cevabı bence çok basit. 3 kupayı yöneten bugünkü zihniyet bunların bütün sebebi. Ne yazık ki Süper Lig’de 6. sıraya oynayan bir Galatasaray var. Bu seneyi geçtim, önümüzdeki seneler ne yapacak Galatasaray bu anlayışla? Galatasaray’ın futbolunda herhangi bir umut var mı? Şu anda takımın bir golcüsü bile yok maçı çevirebilecek.

‘Linnes geldi neden oynamıyor?’
Martin Linnes nerede, niye oynamıyor. Molde’yi Avrupa’ya taşıyan adamdı ama oynatmıyor Mustafa Denizli. Hala Sabri ile onuyoruz. Sabri kötü ya da iyi değil, ruh lazım Galatasaray’a. Bir taraftar olarak çok üzgünüm alınan sonuçlardan. Düne kadar iyi performans gösteren Sneijder ve Podolski de artık oyundan ne kadar memnun olmadığını belirtiyorlar futbollarıyla.

– Bir dönemin Avrupa Fatihi son 16’ya kalamadı. Galatasaray nerede yanlış yapıyor?

Her şeyde süreklilik gerekiyor. Siz 6 sene içerisinde 4 yönetim ve sayısız teknik direktör değiştirirseniz bunu sürdüremezsiniz. Yolun ortasında teknik direktörü terk edemezsiniz. Altyapı da bitti zaten. Altyapı hocalarını da gönderdi yönetim arka arkaya.

‘Hamzaoğlu’na arkandayım dedi, 15 gün sonra gönderdi’
Son yönetimler önce Fatih Terim’i, sonra Hamza Hamzaoğlu’nu gönderdi. Dursun Özbek, Hamzaoğlu’na arkandayım dedi, 15 gün sonra gönderdi. Şimdi Mustafa için konuşuyorlar aynı şeyleri.

– Taraftarın yönetimden ve Mustafa Denizli’den istifa beklentisi var. Sizce istifa yaşanacak mı?

Taraftarın takımı Galatasaray. Taraftar mutsuzsa Galatasaray’a bunu yaşatamazlar. Vermiş oldukları sözleri tutacaklar. Bir an evvel olağanüstü bir Genel Kurul’a gidip tekrardan yeni yönetim seçilmeli.

‘Galatasaray’ın başına gelecek insan kalmadı’
– Tekrardan Galatasaray’a başkan adayı olmayı düşünüyor musunuz?

Galatasaray’a tekrardan başkan adayı olmayı düşünmüyorum. Galatasaray bana bunu takdir etmedi, saygı duydum. Galatasaray’ın başına gelecek artık insan da kalmadı? Sözünde duran, duruşu olan arkadaşlar da kalmadı. Bizde beraberiz diyenler 3 dakikada takımı sattılar.

denizli600_GZE93

‘Saygı duyacağım oyuncu sayısı azaldı’
– Kadroda rotasyona ihtiyaç var mı?

Kadroya zaten şaşırıyorum. Düne kadar oynayanlar takımın asları oldu. Dün oynayanlar bugün yedek soyunuyor. Galatasaray’ın rotasyona ihtiyacı var. Galatasaray’da saygı duyacağım oyuncu sayısı çok azaldı. Galatasaray’da tekrardan yeni baştan kadro kurulması lazım ama öncesinde yeni başkan yeni bir teknik direktörüne ihtiyaç var.

– Mustafa Denizli’nin yardımcı bir hocaya ihtiyacı var mı?

Olmaz olur mu? Mustafa şimdilik tek başına bunların altından kalkmaya çalışıyor. Belkide Denizli’ye vermiş oldukları bütçe sadece Mustafa Denizli’ye göre.

‘Galatasaray’da gruplaşmalar var’
– Selçuk İnan Melo’nun boşluğunu hissediyor mu?

Çok dedikodu var. Trabzonspor’dan gelen futbolcular bir yerde, yabancılar bir yerde, altyapıdan gelenler ise başka bir yerde. Gruplaşmalar var Galatasaray’da ve bu futbolcular bir türlü bir araya gelemedi. Ruh lazım tekrardan Galatasaray’a, Hamza Hamzaoğlu bunu başarmıştı.

‘Keşke Galatasaray’ın başarılarını konuşabilseydik’
– Golü atan Yasin ile golün asistini yapan Sabri’nin oyundan alınmasına ne diyorsunuz?

Denizli benim arkadaşım ama çağ değişince bizler biraz geride kalıyoruz. Gençlere biraz şans vermek lazım. Sahada oyundan çıkması mümkün olmayan isimleri değiştirdi. Artık bunları tartışmamamız lazım. Keşke Galatasaray’ın başarılarını konuşsaydık, kötü sonuçları tartışacağımıza.
(karar.com, röportaj: hakan akar)

Önceki İçerikTRT Spor’da Spor Keyfi programı yayından kaldırıldı
Sonraki İçerikHentbol takımı kaza yaptı, 1 sporcu öldü, 12 kişi yaralandı…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz