Beşiktaş’ta borç 1 milyar 214 milyon 149 bin 589 lira…

Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunun 1 milyar 214 milyon 149 bin 589 lira olduğunu açıkladı.

Beşiktaş Kulübünün, yapımı devam eden yeni stadı Vodafone Arena’da gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Tuncel, siyah-beyazlı kulübün hesaplarının 31 Aralık 2015, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin ise 30 Kasım 2015 itibarıyla baz alındığını, toplam borcun 1 milyar 214 milyon 149 bin 589 lira olduğunu dile getirdi.
Tuncel, derneğin borcunun 491 milyon 873 bin 277, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’nin ise 722 milyon 276 bin 312 lira olduğunu kaydetti.
Siyah-beyazlı kulübün toplam borç içinde net 95 milyon 138 bin 395 lira nakit çıkışı gerektirmeyen yükümlülüğünün bulunduğu aktaran Tuncel, kulübün halka açık şirketinin öz kaynaklarının ise negatif olduğunu vurguladı.
Tuncel, kulüp ve bağlı şirketlerin alacaklarının toplamının 179 milyon 787 bin 553 lira olduğunu ifade etti.

DEMİR ALIMI KONUSU
Feyyaz Tuncel, konuşmasında, tartışmaya sebep olan Vodafone Arena’ya demir alım satımıyla ilgili muhasebe kayıtları açısından raporu da açıkladı.
Stat inşaatı için 7 ayrı şirketten toplam 24 milyon 568 bin 170 kilogram demir satın alındığını kaydeden Tuncel, “Kaptan Demir Çelik AŞ ile Beşiktaş İnşaat AŞ cari hesapları arasında, hesap mutabakatları yapılmış ve hesapların mutabık olduğunu konusuna varılmıştır” ifadesini kullandı.

ormanstat600_Y749I

Yönetim Kurulu çalışmalarının açıklaması için kürsüye gelen Başkan Fikret Orman, şunları söyledi:

“Bir ay sonra görevimizde dört yılı dolduracağız. Kulübün o zamanki halini hatırlıyorsunuz. Beş çeşit gelir kaynağımız var. Yayın geliri temlikli. Stadımız olmadığı için stat geliri yok. 80 milyon dolar gelirimiz varken 140 milyon dolar giderimiz vardı. Göreve 328 milyon dolar borçla geldik. Küçülerek borcu kapatamazdık. Ciromuzu 250 milyon dolar seviyelerine getirmeliydik. 110 yılda yapılan yatıırm miktarından daha fazlasını yaptık. Sponsorluk anlaşmalarını artırdık. Kısa sürede stadı açacağız. Keşke stadın yeni halini toprağa verdiğimiz değerli büyüklerimiz de görebilseydi. Borç trendinin aşağı inmesi için stadın açılması lazım. Stat açılınca kasamıza para girecek. Beşiktaş şampiyonluğu Vodafone Arena’da kutlasın istiyoruz. Başkan olduğum sürece kendi işime bir ay bile gitmedim. Ben ve arkadaşlarım büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bugünkü borç. 355 milyon dolardır. Bu yatırımlar Beşiktaş’ın kaynaklarıyla yapıldı. Transferde 25.6 milyon dolarlık gelir elde ettik. Transferde al-yetiştir-sat devrine geçtik. Gelecek hafta stadın ne zaman açılacağını açıklayacağız. En kısa sürede takımı Vodafone Arena’ya getirmek istiyoruz. Mart ayının 15’ine kadar çatı kaplama işlemi tamamlanacak. Çimlerde en son teknolojiyi kullanacağız. Koltuk montajı sürüyor.”

“Birçok Kartal Yuvası açtık ve açmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimizde 55 bin forma satılırken şimdi stat mağazamız olmadığı halde 300 bin forma satıyoruz. Destek veren taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Stat açıldıktan sonra bütün birimlerimizle stada taşınacağız. İlerleyen zamanda personel tasarrufuna gideceğiz. İletişim departmanımız sosyal medyada inanılmaz işler yapıyor. Basılı dergiden dijital dergiye geçmeyi düşünüyoruz. Sosyal medya üzerinden 9 milyon kişiye ulaşıyoruz. Diğer kulüpler gibi sahte hesap barındırmıyoruz, tüm takipçilerimiz gerçektir.”

“Futbol takımımız maç eksiğiyle lider. İyi bir kadromuz var. Şampiyonlupa kilitlendik. Basketbol takımlarımızın daha iyi olmasını bekliyorum. Hentbol ve engelli takımlarımız lider. Engelli takımımızda başarıyı yalnızca yerli oyuncularımızla arıyoruz.”

“237 milyon doların üzerinde sponsorluk anlaşması yaptık. Rakiplerimizin toplamından daha fazla sponsorluk gelirimiz var. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ni modernize ettik. BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’ni yeniledik. Şan Ökten Tesisleri’ni yıktık, inşaata yakında başlayacağız. Akatlar’da sosyal tesis yapıyoruz. Adı Akatlar Mehmet Üstünkaya Tesisi olacak. Pendik Tesiskleri’ne Gazi Akınal’ın adını vereceğiz. Bakırköy tarafında da bir sosyal tesis yapmayı planlıyoruz. Bolu’da 33 bin metrekarelik bir arazi aldık. Kamp tesisi olarak planladık. Takımlarımız kamplarını gerçekleştirebilecek orada. Ayrıca orada bir oteli yirmi yıllığına kiraladık. 157 yatak kapasitesi var. Bu proje için Deniz Atalay çok uğraştı, kendisine teşekkür ediyorum. Bizim dönemimizde 7500 kişi üye oldu. 670 kişi üyelikte bekliyor. Mart ayından sonra üye alımına devam edeceğiz. Mayıs ayında yapılacak kongrede başkanlığa adayım.”

Raporların müzakeresinden sonra Fikret Orman yeniden kürsüye geldi ve şu açıklamalarda bulundu.

“Yeni dönemde borçları nasıl kapatacağımı adaylık sürecimde açıklayacağım. Kongre üyeliğine giriş ücretinin artırılmasını istiyorum. Buna kongre karar verir. Divan toplantılarına gelip dedikodulara cevap veriyorum. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Bu stat nasıl yapılıyor, oyuncuların maaşı nasıl ödeniyor. Özveriyle çalışan insanlara dedikodularla, iftiralarla haksızlık yapılıyor. Eskiden neden çalışmıyorsunuz denirdi, şimdi neden bu kadar çalışıyorsunuz deniyor. Ben bizi üzenlerle bundan sonra bir arada olmayacağım. Stadın işletmesini dışarı vermeye düşündük ama fiyatlar çok yüksekti. O yüzden stadı biz işleteceğiz. 300 milyon dolarlık bütçelere çıkacağız. UEFA hedeflerimiz var, o limitlerin içindeyiz. Tek gayemiz Beşiktaş’ı iyi temsil etmek ve Beşiktaş’ın hakkını yedirmemek. Vodafone Arena’yı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar, siyasi partilerin genel başkanları ve Divan Kurulu Üyelerimizin katılımıyla açacağız.”

Divan Kurulu Toplantısı, pasta kesilmesi ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.

Önceki İçerikOsmanlılar Mustafa Reşit Paşa ile Trabzon’u Hami Bey’den aldı…
Sonraki İçerikŞanlıurfa’da olay… Tugay Kerimoğlu’nu stattan zor çıkardılar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz