Alonso, Arda hayranı

Bakü’de 17-19 Haziran tarihlerinde yapılacak Formula 1 yarışlarının tanıtımı için Bakü’deydim. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın başkanı Aliyev, Formula 1 yarışlarının ülkeye turist çekeceğine inanmış ve düğmeye basmış. Bakü’deki yarışlar İstanbul’daki gibi bir pistte değil, Monaco ve Singapur’daki gibi şehrin içinde olacak. Bakü, son 5 yılda o kadar gelişti ki, inanın çoğu Avrupa kentinden farkı yok. Bu açıdan Formula 1 yarışlarının ülke turizmine çok katkı sağlayacağına eminiz.

13400156846

Türkiye’deki yarışlar sırasında eksik kalan yönü Türk takımlarının yarışmamasından ötürü seyirci desteğini alamamasıydı. Umarız, burada Türk ve Azeri pilotlar ortak bir takımla çıkar da hem tüm dünyaya önemli bir mesaj verir hem de halkın bütünleşmesini sağlar. Formula 1’in tanıtımı için İspanyolların ünlü sürücüsü Fernando Alonso da Bakü’deydi. Koyu bir Real Madrid taraftarı olan Alonso, bir soru üzerine Arda Turan’ı rakip takımda olmasına rağmen çok beğendiğini söyledi ve “Keşke Real Madrid’de oynasa” dedi.

Denizli göreve gelirken neyi yazamamıştım?

Söz Real Madrid’den açılmışken, Mustafa Denizli ile ilgili vaktiyle bizim LİG TV’nin tecrübeli muhabiri Ömer Güvenç’in yazmamak kaydıyla anlattığı, Real Madrid olayını kaleme almak istedim. Galatasaray, Denizli’den önce menajerler aracılığıyla Zinedine Zidane’nın kapısını çalmıştı. Zidane ise Galatasaray’ı tanıdığını ve gelebileceğini belirtmiş, “Real Madrid, teknik direktör Rafa Benitez ile sorunlar yaşıyor, her an beni isteyebilirler” demişti. Nitekim, Zidane’nın dediği doğru çıktı ve Real Madrid’de iş başı yaptı. Ve şimdi Real Madrid başarıdan başarıya koşuyor. Şampiyonlar Ligi’nde salı akşamı Roma’yı 2-0 yenip tur atladıkları maçı izlerken, bunlar aklıma gelmişti. Hoş şu anda Galatasaray’da öylesine beceriksiz bir yönetim var ki, Zidane da gelse ortaya farklı bir tablo çıkmazdı. Galatasaray’ın huzurevinde yatan efsane isimler var. İnanın onları geçici süre iş başına getirseler daha başarılı kararlar alacaklar. Neymiş, seneye basketbola para ayırmayacaklarmış. Seneye bu yönetim zaten maçları tribünden değil TV’den izler herhalde.

Futbolda video dönemi

Futbolda 2017’den sonra hakemlerin maçın video görüntülerine bakarak karar verebileceği dönem başlayacak. Geçenlerde Turkcell, Fenerbahçe – Galatasaray Odeabank arasındaki basketbol maçını, LİG TV’den aldığı görüntüleri 4 farklı açıdan cep telefonları ile basın mensuplarına izlettirmişti. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz’ün bu teknolojiyle ilgili anlattıklarını dinlerken, eski adıyla Spor Sergi Sarayı’nda oynanan basketbol maçlarını jetonlu telefondan gazetemiz GÜNEŞ’e yazdırdığım günler aklıma geldi. Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki? Ne diyelim hayırlısı.

AYBARS HÜNAL- GÜNEŞ

Önceki İçerikPereira: “Braga 15 maçtır yenilmiyor, bunu size hatırlatmak isterim!”
Sonraki İçerikHidayet Türkoğlu, Beştepe’ye danışman oldu…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz