Kasımpaşalı Eren Derdiyok Fenerbahçe’nin kapısından dönmüş

Kasımpaşa olarak hedeflerini sezon sonunda Avrupa kupalarına katılabilmek olduğunu belirten Eren Derdiyok, geçen sezon Bursaspor’a kaydettiği golden sonra özgüveninin arttığını, sakatlığının ardından şu an yüzde 60 performans sergilediğini, ama daha iyisini yapabileceğini söyledi.

TÜRKİYE SEÇMELERİNE KATILMAYI KENDİME YAKIŞTIRAMADIM
Rıza Çalımbay’ın futbol anlayışı ve felesefesinin Kasımpaşa’nın bu sezon ki yükselişinde en önemli faktör olduğunu aktaran İsviçreli futbolcu, Türk futbolunun altyapı anlamında gelişme sürecinde olduğunu, ülkedeki potansiyelin yüksek olduğunu ifade etti. İsviçre Ümit Milli Takımı’nda oynarken Türkiye için seçmelere çağrılmayı kendine yakıştıramadığını aktaran Derdiyok, “İsviçre A Milli takımı’ndan teklif geldiğinde kabul ettim, başka teklifleri değerlendirecek durumda değildim. Milli takım tercihi için iki tekliften birini seçme durumum olmadı, Türkiye’den herhangi bir teklif almadım. Tercih etsin etmesin gurbetçi oyuncuların tercihlerine saygı duymak gerekiyor, mesela Mesut Özil’in dünya kupasını kazanması beni gururlandırdı” dedi.

eren-1-1457637545

TÜRKİYE GRUPLARDAN ÇIKAR
Türkiye A Milli Futbol Takımının 2016 Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıkacağına inandığını belirten golcü futbolcu, “Ev sahibi ile aynı gruptayız, İsviçre olarak Avrupa Şampiyonası’ında ilk hedefimiz turu geçmek. Turu geçtikten sonra her maç final havasında geçecek. Türk Milli Takımı’nın Fransa’da turu geçeceğinden eminim. Türkiye 2008’de olduğu gibi zor durumlarda performansını yükselten bir takım” diye konuştu.

FENERBAHÇE’YE TRANSFER OLACAKTIM
Kasımpaşa ile 1 yıl daha sözleşmesinin devam ettiğini ve transferi düşünmek için henüz erken olduğunu söyleyen Derdiyok, bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kendisiyle ilgilendiğini belirtti. Tecrübeli futbolcu, “Kasımpaşa’ya gelmeden önce Aykut Kocaman Fenerbahçe’den istifa etmeseydi, Fenerbahçe’ye transfer olacaktım. 18 yaşında Adnan Polat beni Galatasaray’a transfer etmek için İsviçre’ye geldi ancak o yıllar bu transferin benim için erken olduğunu düşündüm” dedi.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE EN İYİ TAKIMLAR
Süper Lig’de Fenerbahçe ya da Beşiktaş’ın şampiyon olacağını aktaran Derdiyok, “Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ve Beşiktaş yarışacak gibi gözüküyor. 3. ve 7. basamaktaki takımların aralarındaki maçlar sıralamayı belirleyecek. Beşiktaş pozisyon zenginliği, Fenerbahçe ise dominant futboluyla şu an ligin en iyi takımları. Bu sezon Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı oyandığımız maçlardan çok keyif aldım aslında iki maçı da kazanabilirdik” diye konuştu.

İDOLÜM BREZİLYALI RONALDO
Tecrübeli golcü idolünün küçüklüğümden bu yana Brezilyalı Ronaldo olduğunu, ancak sürekli kendini geliştirmesi bakımından Cristiano Ronaldo’yu çok beğendiğini ifade etti. (lig tv))

Önceki İçerikGenç hakemin ölümü kronik soruna çözüm getirdi. Amatör sahalarda artık sağlık görevlisi olacak…
Sonraki İçerikBülent Tuncay, FB-Braga maçını yazdı: Pereira ile Fonseca arasında bir satranç maçıydı. Fonseca’nın hesap edemediği…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz