Efsane basketbolcu Petar Naumoski Türkiye’de 20 yıl önce ölüm tehdidi aldığını söyledi

Türkiye’ye takımlar düzeyinde ilk kupayı getiren Efes Pilsen’in efsane oyuncusu Petar Naumoski, Karar’a konuştu. Şu sıralar ülkesinde federasyon başkanı olan Makedon yıldız 20 yıllık bir sırrını da açıkladı: “Bir Fenerbahçe maçı öncesi ev telefonundan arayıp tehdit ettiler. Çok korktum ve 6 gün otelde kaldım. Bir de koruma tuttum. Ve o hafta maçta tam 36 sayı attım.”

Türkiye’ye gelmiş en başarılı basketbolculardan biri olan Petar Naumoski, Karar’a Efes’teki günlerini anlattı. Makedonya’da basketbol federasyonu başkanlığını sürdüren Naumoski, Efes Pilsen’in Koraç Kupası’nın kazanmasının 20. yıldönümü nedeniyle İstanbul’a geldi. Eski takım arkadaşları ile buluşan Naumoski, hem o güzel günleri andı, hem de arkadaşları ile hasret giderdi.

ÇOK YABANCI OLMASI SIKINTI
Sporculuk yaşantısının en güzel günlerini Türkiye’de geçirdiğini söyleyen Naumoski, Türk basketbolunun çok önemli bir gelişme içinde olduğunu da vurguladı. Özellikle alt yapıda çok önemli yetenekler yetiştirildiğinin ancak bu yeteneklerin üst yapıya transferinde zorluklar yaşandığının altını çizen Makedon yıldız “Çok fazla yabancı oyuncunun kadrolarda yer alması gençler için en önemli sorun. Kadrolarda yer bulmakta güçlük çektikleri için yeterince dakika alamıyorlar ve bu da gelişmelerini önlüyor. Tabii bu durumda Türk Milli Takımı da olumsuz etkileniyor” dedi.

KORAC-KUPASI11

O HIRSLA 36 SAYI ATTIM
Türk basketboluna kulüplerin yaptığı yatırımın olumlu olduğunu ancak buna paralel olarak alt yapıda üst yapıya geçişin de sağlanması gerektiğini ifade eden Petar Naumoski, o zamanki başarılarında takım olarak mücadele etmelerinin büyük rolü olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Efes Pilsen’de o dönemler takımda inanılmaz bir arkadaşlık ve dayanışma vardı. Sahada hemen hepimiz birbirimizin neler yapacağını ezbere bilirdik. Tabii bu bizi başarıya götürürdü.”

Türkiye ile ilgili hemen hiç kötü anısı olmadığını vurgulayan Naumoski yalnızca bir kere çok korktuğunu anlatarak şunları söyledi: “Fenerbahçe ile oynayacağımız bir final serisi öncesiydi. Maçtan hafta önce evimin telefonu çaldı. Telefondaki ses Fenerbahçe taraftarı olduğunu ve sonumun o günlerde öldürülen Özdemir Sabancı gibi olacağını söylüyordu. Evimin telefonunu ve adresimi bulmaları beni çok ürküttü. Hemen kulübe gittim ve durumu o zamanki şube yöneticimiz Pano Nato”a anlattım. Pano ağabay de bana ‘sakın eve gitme’ dedi ve tam 6 gün boyunca Polat Otel’de kalmamı sağladım. O sırada Makedonya’dan bir arkadaşımı da koruma olarak yanıma getirdim. Çok şükür bir şey olmadı ama o hırsla çıktığım ilk maçta Fenerbahçe potasına tam 36 sayı atıp galibiyette önemli rol oynadım. Bunun dışında her şey çok güzeldi. Sadece Efesli taraftarların değil tüm basketbolseverlerin ilgi ve beğenisini kazanmak beni her zaman çok mutlu etti.”

KORAC-KUPASI24 (1)

EN BÜYÜK HAYALİ…
Halen mükemmel Türkçe konuşan Petar Naumoski’nin en büyük hayali ise bir gün bir Türk takımının başında teknik adam olarak görev yapmak. Makedon spor adamı, Türkiye’ye dönmek istediğini “İnşallah bu da gerçekleşir” diyerek özellikle vurguladı. (karar)

Önceki İçerikArda Turan: Ultraslan’ın lideri bana küfrettirdi, sonra o kişi koreografiden para götürdü diye içeri alındı!
Sonraki İçerik“Rıza ve Taha’nın Avrupa Şampiyonası’na götürülmesi hataydı!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz