Allah’ım- N’olur- Bize- Yardım- Et

 

Beşiktaş’ın gerçek rakibi Fenerbahçe mi yoksa Beşiktaş’ın yine kendisi mi?

Stres yönetimi konusunda iki sezondur sınıfta kalan Beşiktaş’ın bu yıl da sıkıntıya düşeceği kaanati oluşmaya başlamıştı çünkü hafta arasında Ümraniye’den peşpeşe kavga haberleri gelmişti. Gazetelere konu olan Tolgay ile Veli’nin 18’de olmaması Şenol Güneş’in tesislerde gün yüzüne stres patlamalarıyla çıkan krize bulduğu bir ara çözüm gibiydi.

Maç başladığında görüldü ki, stattaki taraftarın yarattığı olumlu atmosfer ve şampiyonluk yarışı süreçlerinin tecrübeli isimlerinin takımın idaresini eline alması Beşiktaş’ın stresini aldı götürdü. Gomez’in serinkanlılığı, Quaresma’nın tecrübesi, Atiba’nın çalışkanlığı arkadaşlarını rahatlattı. Delgano’nun yerine oynayan Tosiç’in olumlu katkısı, Oğuzhan’ın zekası, İsmail’in bindirmeleri de bu olumlu havaya katkı sağladı.

SPOR TOTO SÜPER LİG'İN 31. HAFTASINDA BEŞİKTAŞ SAHASINDA KAYSERİSPOR İLE KARŞI KARŞIYA GELİYOR. MÜCADELEDE 20. DAKİKA BEŞİKTAŞ'IN 1-0'LIK ÜSTÜNLÜĞÜ İLE GEÇİLDİ. (MEHMET ŞİRİN TOPALOĞLU/İSTANBUL-İHA)

Maçın ilk yarısında mutlak bir Beşiktaş üstünlüğü vardı. Kayserispor can derdinde olan bir takım olmasına karşın sağlı sollu gelen Beşiktaş atakları karşısında direnç gösteremedi. Gomez’in nefis kafa golü, Oğuzhan’ın ayağının dışıyla kaleciyi kapadığı köşeden avlaması, Quaresma’nın kendi pozisyonunu yaratarak golü bulması ilk yarıda farkı getirdi. Tosiç’in direkte patlayan şutu ve İsmail’in karşı karşıya pozisyonları da olsa sezonun en farklı galibiyetinin kapısı bile açılabilirdi.

Hafta içinde sosyal medyada gündem olan bir Beşiktaş 11’i vardı. “Allah’ım- N’olur- Bize- Yardım- Et” diye başlayan savunma dizilişinden sonra kadro “Atiba- Oğuzhan…” diye devam ediyordu. Siyah-Beyazlıların en zayıf noktasına ironik bir göndermeydi bu. Şenol Güneş de bu zaafı bildiği için ofansif bir kadro ve anlayışta ısrar etti. Quaresma- Oğuzhan’ın yerine Cenk- Gökhan Töre’nin girmesi de savunmaya fazla “sorumluluk” bırakmama düşüncesinin eseriydi.

Maçın ikinci yarısında, skorun da etkisiyle tempo biraz düştü ancak Beşiktaş, saha dışından yardım taleplerine ihtiyaç duymamak için oyunu Kayseri yarı alanına yığmaktan geri durmadı.

Gomez’in kaçırdığı gol ise Beşiktaş’a bir penaltıcı ihtiyacı olduğunu gösterdi. Vodafone Arena’nın açılış maçında penaltı kaçıran Gomezdün de topu dışarı attı. 3 penaltının 2’sini değerlendirememek Gomez bile olsa topun başına başka birinin geçmesi gerektiğini gösterdi.

Son not Cenk’e. Allah her takıma böyle bir yedek golcü nasip etsin!

 

BÜLENT TUNCAY- karar

 

Spor Toto Super Lig 2015 - 2016 Hasan Dogan Sezonu'nun 31. haftasinda Besiktas, Kayserispor'u agirliyor. Macin ilk yarisini siyah beyazlilar Mario Gomez, Oguzhan Ozyakup ve Ricardo Quresma'nin golleriyle 3-0 onde tamamladi. (Fotograf:bjk.com.tr)
)

 

Önceki İçerikKartal dört dörtlük: 4-0… Fenerbahçe ile puan farkı 6’ya çıktı…
Sonraki İçerikPTT 1.Lig’de inanılmaz olay! Hakeme saldıran taraftarı futbolcu darp etti…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz