16. SARI KIRMIZI KARELER FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

1905 GSYİAD’ın geleneksel hale getirdiği ve QUİCK Sigorta’nın sponsorluğunda rahmetli GS TV çalışanı Özkan AKSU adına gerçekleştirilen 16. Sarı Kırmızı Kareler Fotoğraf ve Video Yarışmasında ödül kazananlar belli oldu.

Ödüller Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu’nun da katıldığı bir ödül töreni ile sahiplerini buldu.

KAZANAN ESERLER AÇIKLANDI
Törende ödül alanlara plaketlerini Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Mustafa Cengiz, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, 1905 GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu ve Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar takdim ettiler.
Yarışma sonuçlarına kazanan yarışmacıların fotoğrafları derneğin web sitemizde “Sarı Kırmızı Kareler” bölümünde de sergilendi.
Yarışmayı kazanan fotoğraflar ayrıca basılı hale getirilerek çerçevelettirildi.

Galatasaray Spor Kulübü Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolcuların da imzaları ile katkıda bulundukları bu fotoğraflar törende satışa çıkarıldı ve elde edilen gelir rahmetli Özkan Aksu’nun ailesine bağışlandı.

Ödül törenine Eski Dönem 1905 GSYİAD Başkanları Mesut Gümüştaş, İsmail Sarıkaya ve Metin Öztürk de katıldı.

16.sı düzenlenen “Sarı Kırmızı Kareler” yarışmasında birincilik ödülü Hürriyet’ten Adem Kabayel’e verilirken Galatasaray Medya Ekibi’nden Fatma Erdoğan ikinci oldu. Galatasaray Medya Ekibi’nden Ali Kemertaş ise üçüncülük ödülü almaya hak kazandı. Yarışmada Salih Zeki Fazlıoğlu (Anadolu Ajansı), Önder Gülen (Serbest Foto Muhabiri), Murat Ergin (İHA), Murat Akbaş (Fanatik), Hüseyin Çağlar (Sözcü), Gökhan Kılınçer (Star), Emre Oktay (Hürriyet), Elif Öztürk Özgöncü (Anadolu Ajansı), Berk Özkan (Anadolu Ajansı) mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan Mustafa Cengiz  “Vaktinizi Galatasaray armasına ayırıyorsunuz. Bunun için hepinize teşekkür ederim. Değerli Galatasaraylılar, camialar ritüellerle yaşar. O ritüeller, o gelenekler camiayı diri tutar. Ben sevgili başkanımıza yarışmanın kaçıncı senesi diye sordum ve 16 cevabını aldığımda şöyle bir durdum. Zaman ne çabuk geçiyor. GSYİAD’ın ilk kuruluş günlerini hatırlıyorum. Değerli başkanımız, eski başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz hep burada görüyorum. Yıllar çabuk geçiyor, 16 yıl olmuş ve bugün de 16. Fotoğraf sergisini düzenliyoruz. Bizi diri tutan ve bizi ayakta tutan, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olmaya iten nedenlerden biri bu. İşte bu çay, dağlardan akarak gelip bir nehir oluşturuyor, dev bir okyanus oluyor. O dev okyanus da Galatasaray… Fotoğraflara bakıyorum. Hepsinde dinamizm var, hepsinde zafer var, hepsinde başarı var. Umuyorum ki bu başarı devam eder. Bu vesileyle Özkan Aksu kardeşimi de rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Bu stada Galatasaray için gelip Galatasaray için vefat eden Burhan Kütüklüoğlu kardeşimi de anıyorum. Hepinize teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

1905 GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu ise törende “GSYİAD’ın 16.sını düzenlediği “Sarı Kırmızı Kareler” fotoğraf yarışmasının ödül törenine hepiniz hoşgeldiniz. Bu yıl 16.sını düzenlediğimiz bu yarışmamızın sponsoru Quick Sigorta’yı bu katkılarından dolayı kutluyor, sponsorluğumuzun devamını diliyorum. Günümüzün en önemli konularından biri sürdürülebilirlik. Gerek işlerimizde, gerek sponsorluklarımızda gerekse bu tip sosyal sorumluluk projelerinde sürdürülebilirlik çok önemli. Güzel işler üretmek ve bunu uzun yıllar devam ettirebilmek çok önemli. Burada GSYİAD’ın düzenlediği bu yarışma aslında buna çok iyi bir örnek. 2001 yılında kurulan derneğimiz 18 yıllık hayatında 16 yıldır kesintisiz olarak bu yarışmaya devam ediyor. Bundan sonra da devam edeceğini, hatta ilginin de artacağını düşünüyoruz. Bu yıl bu yarışmada ufak bir değişikliğe gittik. Fotoğraflarını çok iyi tanıdığımız ama kendilerini çok fazla görmediğimiz basının fotoğraf muhabiri emekçilerini ödüllendiriyorduk. Bu yıl yine perde arkasında olan kameraman arkadaşlarımızı da ödüllendirmek istedik. Bu amaçla fotoğraf yarışmasına bir de video yarışmasını ilave ettik. Bu yarışmaya 9 tane video katıldı, bu videoların içerisinden 3 tanesini birlikte izleyerek ödüllendirdik. Hem videolarıyla hem de fotoğraflarıyla bu yarışmaya katılıp bize destek veren arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum.” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikBilal Özcan’dan Oğuzhan Özyakup- Demet Özdemir iddiası!
Sonraki İçerikHıncal Uluç, Serkan Korkmaz’a kızdı, canlı yayında kağıtları fırlattı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz