Mustafa Koç hayatını kaybetti

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Özel Amerikan Hastanesi Genel Müdürü yaptığı açıklamada, yapılan tüm müdahalelere rağmen Koç’un yaşamını yitirdiğini açıkladı.Mustafa Koç hayatını kaybetti

VEFAT HABERİNİ HASTANENİN YETKİLİ İSMİ AÇIKLADI

Özel Amerikan Hastanesi Genel Müdürü vefat haberinin yayılması üzerine gazetecilere hastane önünde açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Mustafa Koç’u hem Beykoz Devlet Hastanesi’nde hem de Amerikan Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda bizler de Beykoz Devlet Hastanesi’ndeydik, buraya getirmemize rağmen kaybettik. 4 saat müdahale edildi. Yaklaşık yarım saat önce hayatını kaybetti.”

KOÇ HOLDİNG’DEN YAZILI AÇIKLAMA: BAŞIMIZ SAĞ OLSUN

Koç Holding, yönetim kurulu başkanları Mustafa Koç’un vefatını yazılı açıklamayla duyurdu. Açıklamada, “Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç’u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun.” ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Kulübü de yazılı bir açıklama yaptı:

“MUSTAFA V. KOÇ’U KAYBETTİK
Eski asbaşkanlarımızdan Sayın Ali Koç’un ağabeyi, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, kulübümüzün 4894 numaralı kongre üyesi Sayın Mustafa V. Koç’un bu sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Merhum Sayın Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere merhumun tüm yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ”

HELİKOPTERLE SEVK EDİLMİŞTİ

Mustafa Koç, Beykoz Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle özel Amerikan Hastanesi’ne nakledildi. Sabah 09.27’de Koç Grubu’na bağlı AW139 tipi helikopter Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan havalandı.

Beykoz Devlet Hastanesi heliportuna inen TC-HVK tescilli helikopter, buradan Mustafa Koç’u alarak Nişantaşı’nda bulunan Amerikan Hastanesi’ne uçtu. Helikopter saat 10.38’de hastanenin çatısında bulunan heliporta indi.

11549346

SABAH SPORU YAPARKEN KRİZ GEÇİRDİ

Beykoz Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Mustafa Koç’un hayatta olduğu ve yaşam tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Erdoğdu, iş adamı Mustafa Koç’un sabah sporu yaparken kalp krizi geçirdiğini açıkladı. Erdoğdu, Koç’un kalp-akciğer pompasına bağlı olarak Amerikan Hastanesi’ne sevk edildiğini duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Erdoğdu, şu ifadeleri kullandı. “Sayın Mustafa Koç sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış, acil 112 ekibi çağrılmış, 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi acil servisine saat 08.10’da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi. Acilen emtübe edilerek resistasyona başlandı. Bir saat sonra Amerikan Hastanesi’nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10’da hastanemiz acilinden ambülansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi’ne nakli sağlanmıştır.”

172444

MUSTAFA KOÇ KİMDİR?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 29 Ekim 1960 tarihinde İstanbul’da doğdu. Dedesi ünlü iş adamı Vehbi Koç, babası ise Rahmi Koç’tur. Ömer Koç (d.1962), Ali Koç (d.1967) adlarında iki kardeşi vardır. Liseyi 1976 – 1989 yılları arasında İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz lisesinde yatılı olarak okudu. 1980 – 1984 yılları arasında ABD.de George Washington Üniversitesinde İşletme bölümünde lisans eğitimini tamamladı.

İş hayatına 1984 yılında Tofaş’ta Müşavir olarak başladı. 1986 yılına kadar burada Tofaş Oto A.Ş.Satış Elemanı olarak çalıştı. 1986-1989 yılları arasında ofisa Trading Co. Geneve Satış Müdürü, 1989-1992 yılları arasında Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, 1996 yılında Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü.

2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Mustafa Koç, ayrıca Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi ve Finlandiya İstanbul Fahri Konsolosu’dur. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer almaktaydı. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu üyesi. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirildi.

Mustafa Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem vermekte ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi. Almanca ve İngilizce bilmekte olan Mustafa Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir. İstanbul Golf Kulübü’nün başkanlığını yapmaktaydı. Mustafa Koç, 15 Şubat 1992 yılında nişanlandılar ve 14 Temmuz 1992 tarihinde Caroline Giraud ile evlendi. Esra (d.1997) ve Aylin (d.2001) adlarında iki kızı var. Mustafa Koç, Abdülhamid’in subaylarından Nuri Paşa tarafından 1895’te yaptırıldığı Beykoz Kanlıca’daki Nuri Paşa Yalısı’nda oturmaktaydı.

Üyelikleri: İstanbul Sanayi Odası üyesi, TÜSİAD üyesi, DEİK üyesi, Young Presidents Organization (YPO) üyesi, İstanbul Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı, 1907 Fenerbahçe Kulübü Kurucu Üyesi, East West Institute Üyesi Mustafa Koç kitapları Küresel Gıda Düzeni Kriz Derinleşirken Persenk / Persenk Açıklaması Karapara

Önceki İçerikMancini: Eşcinsel değilim, olsam gurur duyardım…
Sonraki İçerikHalil Özer, Galatasaray gerçeğini yazdı: İtham ediyorum!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz