1907 FENERBAHÇE DERNEĞİ VE MEF ÜNİVERSİTESİ, HYPE SPORTS INNOVATION İLE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

1907 Fenerbahçe Derneği ve MEF Üniversitesi, Türkiye’de hayata geçecek olan ilk Spor İnovasyonu – SPIN Accelerator® programı için HYPE Sports Innovation ile ortaklığa imza attı. Anlaşmayı, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Perahya, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan ERKUT, HYPE Sports Innovation Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Wahler, HYPE Sports Innovation CEO’su Dr. Ilan Hadar ve HYPE MEF Üniversitesi – 1907 Fenerbahçe Derneği Accelerator Programı CEO’su Nir Ben Lavi imzaladı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç da toplantıyı yakından takip etti.

HYPE Sports Innovation’ın Türkiye’deki ilk ve tek resmi girişimi olan anlaşma ile küresel bir ağın parçası olan Türkiye’nin ilk hızlandırıcı programı hayata geçecek. 2018 yılı Ekim ayında başlayacak program sporda inovasyon yapmaya ve bölgedeki spor teknolojisi startup’larının sahip olduğu potansiyeli en üst düzeye çıkarmaya odaklanacak.

1907 Fenerbahçe Derneği ve MEF Üniversitesi, Türkiye’de hayata geçecek olan ilk Spor İnovasyonu – SPIN Accelerator® programı için HYPE Sports Innovation ile bir ortaklığa imza attı. Program, sporda inovasyon yapmaya ve bölgedeki spor teknolojisi startup’larının sahip olduğu potansiyeli en üst düzeye çıkarmaya odaklanacak. SPIN Accelerators’ın sahip olduğu küresel ağın bir parçası olan program bu oluşuma daha önceden ev sahipliği yapmış dünya çapındaki önde gelen ortakları bir araya getiriyor.

Program aynı zamanda Silikon Vadisi, Avustralya, Almanya, İngiltere, İsveç, İsrail, Ukrayna, İtalya gibi daha birçok yerden gelen ortaklarla birlikte yürütülüyor. Kıdemli eğitmenler arasında UEFA’nın CMO’su Guy-Laurent Epstein, Reebok’ın Eski Başkanı Uli Becker, Washington Redskins’in Başkan Yardımcısı Bay Rod Nenner ve daha spor dünyasının yakından tanıdığı birçok üst düzey isim yer alıyor.

Programın 2018’de gerçekleştirilen ilk döngüsünde ‘startup’ların yüzde 40’ı yatırım topladı.

MEF Üniversitesi ve 1907 Fenerbahçe’nin sunduğu SPIN Accelerator® programı, çeşitli sektörlerden spor alanında inovatif çözümler sunan startup’ları davet ediyor. Odaklanılan sektörler arasında: taraftar katılımı, performans ve analitik, giyilebilir teknoloji, büyük veri, akıllı stadyumlar ve daha fazlası yer alıyor.

İmza töreninde konuşan 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Perahya, “Genç nüfusu ve dinamik yapısıyla her alanda dünyaya hızla entegre olan ülkemizin, adını spor alanında da hak ettiği şekilde duyurmasının, ancak kuvvetli kurumsal yapılar ve güçlü işbirlikleriyle mümkün olacağına inanıyoruz. Bu bakış açısıyla hayata geçirdiğimiz ortaklığın, tüm Türk sporuna en üst seviyede hizmet vereceğini açıklamaktan büyük gurur duyuyoruz. Türkiye ayağında 1907 Fenerbahçe Derneği ve MEF Üniversitesi ortaklığı ile düzenlenecek organizasyonlarda belirlenecek olan projelerin geliştirilmesi ve ilgili federasyonların kabulüyle uygulamaya konulması, ülkemiz ve kulübümüz adına oldukça önemli bir prestij sağlayacak. Böyle bir durumda projenin hatırı sayılır bir maddi getirisi de söz konusu olacak. Derneğimizin tüm projelerinde olduğu gibi buradan da elde edeceğimiz maddi ve manevi kazanımlar Fenerbahçe Spor Kulübü’ne katma değer sağlayacak şekilde değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut ise, “MEF Üniversitesi kuruluşundan bu yana kendisini girişimci bir üniversite olarak tanımladı ve öğrencilerine girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sundu. HYPE Sports Innovation dünyada bugüne kadar gerçekleştirdiği tüm projelerde bir üniversite veya bir spor kurumu ile çalışıyor. HYPE yetkileri ile yapılan görüşmelerde ülkemiz için hem bir üniversite hem de bir spor derneğini içeren iki ortaklı bir modelin ile en iyisi olacağını düşündük. Böylelikle hem girişimcileri hem de girişimleri geliştirme imkanımız olacak. Girişimciler üniversitemizin eğitim kaynaklarından, 1907 Fenerbahçe Derneği’nin ise zengin iş ağından yararlanabilecek. Tüm dünyada hızla gelişen spor sektörüne girebilmek için ilk günden global olmayı hedefleyecek girişimci adaylarına önemli bir fırsat sağlayacak olan İstanbul SPIN Accelerator® programına ev sahipliği yapmak ve HYPE Sports Innovation’ın partnerleri arasında yer almaktan son derece mutluyuz’’ dedi.

Konuyla ilgili yorumunda HYPE Sports Innovation CEO’su Dr. Ilan Hadar, “Birlikte spor piyasasının ihtiyaçlarına cevap veren akademik çalışmaların gücünü temsil eden MEF Üniversitesi ve 1907 Fenerbahçe gibi iki prestijli ve güçlü oluşumla ortaklığa imza atmak bizim için bir onur. HYPE Sports Innovation, dünya çapında 10 tane SPIN Accelerators® programının oluşturduğu ağı yöneten global bir şirket. Buna ek olarak şirket, spor federasyonları ve markalarıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek onlara binlerce spor startup’ıyla iletişim kurma imkânı sağlıyor. Şirketin faaliyetleri sayesinde dünyanın önde gelen çeşitli spor sektörlerinde inovasyon yatırımı ve uygulamaları hız kazanıyor. MEF Üniversitesi ve 1907 Fenerbahçe ile birlikte Türkiye’de yürüteceğimiz bu programdan çıkacak başarı öykülerini sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SPIN Accelerator® programına başvurular aşağıdaki linkten gerçekleştirilecektir.

http://accelerators.hypesportsinnovation.com/1907-fenerbahce-mef/

MEF Üniversitesi Hakkında

İbrahim Arıkan Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı tarafından 2012 yılında kurulan ilk öğrencilerini 2014’te alan MEF Üniversitesi bugün 5 fakülte 15 program ile 3090 öğrenciye Maslak Kampüsü’nde eğitim veriyor. MEF Üniversitesi Türkiye’de yeteri kadar hızlandırıcı bulunmaması ve hızlandırıcıya girecek seviyede donanımı/zamanı olmayan katılımcıların da faydalanabilmesi amacıyla Girişimcilik Yüksel Lisans programına ihtiyaç duyulduğunu tespit etti ve bu programı hayata geçirdi. MEF Üniversitesi’nin öğrencilerine sağladığı girişimi ve girişimciyi destekleyen ortamın bir sonucu olarak 2014 yılında, okulun ilk kulüplerinden biri olan, StartupMEF Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü kuruldu. Hem şirketlerle hem diğer üniversitelerin girişimcilik kulüpleriyle güçlü ilişkiler kuran bu topluluk, şirket gezileri, sektörel liderlerle söyleşiler ve düzenlediği eğitimlerle üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda çığır açacak nesil yetiştirme vizyonuna katkı sağlamayı amaçlıyor. Bunların yanı sıra MEF Üniversitesi, YABEM (Yaşam Boyu Eğitim Merkezi) çatısı altında düzenlenen girişimcilik sertifika programıyla her yaştaki öğrencilere girişimcilik konusunda düzenli eğitimler veriyor.

1907 Fenerbahçe Hakkında

Fenerbahçe Spor Kulübüne hizmet amacıyla kurulan 1907 Fenerbahçe Derneği, Fenerbahçe aşığı iş adamı ve yöneticilerin herhangi bir beklentisi olmadan Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine hizmet ve katkıda bulunmak amacıyla kuruldu. Fenerbahçe’nin kendi gelirleriyle yönetilebileceği ve kalıcı mali kaynaklara sahip olması gerekliliğinden yola çıkan 1907 Fenerbahçe Derneği, bu doğrultuda kurumsallaşma, şirketleşme ve tesisleşme konularında Fenerbahçe Spor Kulübü için uygulanabilir stratejiler üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor.

HYPE Sports Innovation Hakkında:

HYPE, perakende markaları, atletizm kulüpleri, federasyonlar ve akademi gibi geniş bir profildeki 30 binden fazla üyesiyle spor inovasyonundaki en büyük küresel ekosistemi kurdu. 10 binin üzerinde startup’la birlikte HYPE, dünya çapında tüm sektörlerdeki ortaklara ulaşım olanakları açısından rakipsizdir. Şirketin iş modeli, bu platformun spor endüstrisinin artan ihtiyaçlarından beslenerek inovasyon için kullanılmasına odaklanıyor.

HYPE, kuruluşundan bu yana eşi görülmemiş bir başarıya ve değere imza atan yatırımcılar, ortaklar ve tüketiciler için benzersiz teklifler ve hizmetler sunuyor. Bu alanda genişlemeye de devam ediyor. HYPE’ın müşteri portföyünde UEFA, Adidas, Spalding, Silicon Valley Bankası, Asics, Google ve birçok marka yer alıyor. Şirketin misyonu ise insanların hayatlarında sporun ve inovasyonun gücü ile iz bırakmak.

Önceki İçerikTGC Kağıt Krizi Raporu’nu Cumhurbaşkanlığı’na sundu. Raporda 18 çözüm önerisi yer alıyor
Sonraki İçerikBMW Golf Cup International Türkiye Elemeleri 20-23 Eylül’de İstanbul’da

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz