DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI

BAŞLIYOR

Dünyanın ve motor sporlarının en prestijli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2017 sezonu Monte Carlo yarışı ile 19 Ocak 2017 tarihinde başlıyor. 17 etaptan oluşan yarışta, pilotlar toplamda 382 kilometre yol geçecek. Bu yıl 13 yarış üzerinden gerçekleşen Dünya Ralli Şampiyonası, 16 Kasım 2017 tarihindeki Avustralya Rallisi ile son bulacak. Red Bull pilotu Sebastien Ogier, son dört sezonu şampiyon tamamlarken bu yıl da en iddialı isim olarak öne çıkıyor. Dünya Ralli Şampiyonu, sezon boyunca RedBull.TV üzerinden özel programlar ve canlı yayınlarla takip edilebilecek.

Motor sporları dünyasının en önemli ayaklarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2017 sezonu 19 Ocak Perşembe başlıyor. 2017’nin ilk yarışına Monte Carlo ev sahipliği yaparken , Monte Carlo Rallisi’nde pilotlar dört günde 17 etap geçerek 382 kilometre kat edecek.

Monte Carlo ile başlayan ve toplam 13 yarıştan oluşan 2017 yarış yılı, 16 Kasım – 19 Kasım tarihleri arasındaki Avustralya Rallisi ile son bulacak. Dünya Ralli Şampiyonası, 11 ayda 13 yarışa sahne olurken, pilotlar dört ayrı kıtada mücadele edecek. Monte Carlo, İsveç, Meksika, Korsika, Arjantin, Portekiz, Sardinya, Polonya, Finlandiya, Almanya, İspanya, Galler ve Avustralya yarışlara ev sahipliği yapacak.

Son dört yılda şampiyonluğu kimseye bırakmayan Red Bull sporcusu Sebastien Ogier, bu yılda da tüm rakiplerinden bir adım önde bulunuyor. Fransız sürücü, geçen sene düzenlenen 13 yarışın altısını kazanırken, 268 puanla şampiyonluğa ulaşmıştı. Ogier’in en yakın rakibi Belçikalı Thierry Neuville ise rakibinin 108 puan gerisinde ikinci olmuştu.

Dünya Ralli Şampiyonası RedBull.TV’de
Birbirinden zorlu mücadelelere sahne olan Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2017 sezonu, RedBull.tv ekranlarında seyircilerle buluşacak. RedBull.TV, sezon boyunca düzenlenecek 13 yarışı canlı yayınlarla ekrana getirirken, özel yapımlarla da seyircilere geniş bir program yelpazesi sunacak.

Önceki İçerikSnowboard Dünya Kupası’nın finali 4 Mart’ta Erciyes’te yapılacak…
Sonraki İçerikKızılay’a kan ver, Başakşehir- Bursaspor maç bileti Passolig’ine yüklensin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz