Macaristan’da zirve Hamilton’un

2018 Formula 1 sezonunun 12. yarışından Mercedes-AMG Petronas ve Hamilton lider olarak ayrıldı. Macaristan’da yapılan yarışa pole pozisyonundan başlayan Britanyalı pilot zafere erişirken, takım arkadaşı Valtteri Bottas da 5. oldu.

2018 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 12. yarışı olan Macaristan GP’inde Mercedes-AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton birinciliği elde etti. Yarışa ilk sırdan başlayan Britanyalı pilot, Hungaroring’de zafere erişti. Valtteri Bottas ise damalı bayrağın altından 5. sırada geçti.

Mücadeleyi başından sonuna kadar kontrolünde tutan Hamilton, pit-stoplar sonrasında da zirvede kaldı. Ve bu sezonun kendisi adına 6. yarış birinciliğine erişti. Yarışa ikinci cepten başlayan Bottas ise son turlarda yaşadığı ufak bir temas sonrasında geriye düştü ve mücadeleden 5. olarak ayrıldı.

Bu sonuçla Lewis Hamilton, 213 puanla pilotlar sıralamasında liderliği korurken, Valtteri Bottas ise sıralamada 132 puanla 4. sırada kaldı. Markalar sıralamasında Mercedes-AMG Petronas da 345 puanla birinciliğini sürdürdü.

Formula 1’de 2018 sezonunun 13. yarışı 26 Ağustos 2018 tarihinde Belçika’da gerçekleştirilecek. Belçika’da son 3 yarışta da Mercedes-AMG Petronas ve pilotları zirvede yer almıştı.

 

Önceki İçerikTroya Açık Su Yüzme Yarışı‘nın ilki Çanakkale Boğazı’nda yapıldı
Sonraki İçerikNestle Finlandiya Rallisi’ni Estonyalı Pilot Ott Tanak kazandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz