TROYA AÇIK SU YÜZME YARIŞI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

 

“Dünya Troya Yılı” kapsamında Türk Spor Vakfı tarafından ilki yapılacak olan

2018 Troya Açık Su Yüzme Yarışında

1.000 sporcu Mesudiye rhlısı’nın üzerinde kulaç atacak.

 

Troya’nın, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girişinin 20. yılı olması sebebiyle 2018 yılı “Dünya Troya Yılı” olarak ilan edilmişti. Türk Spor Vakfı tarafından bu kapsamda ilki düzenlenecek olan TroyaAçık Su Yüzme Yarışının Ana Sponsoru da belli oldu. Kale Grubu, TROYA Açık Su Yüzme Yarışının Ana Sponsoru oluyor. İmzalar 10 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 10.30’da Ataköy’deki Olimpiyatevindeatılıyor.

 

Kayıtlarının Şubat ayından bu yana devam ettiği yarışın yarışmacı kontenjanı 1.000 kişi olarak belirlendi. Çok kısa sürede dünyanın farklı ülkelerinden yarışçıların kayıt olduğu 29 Temmuz’da yapılacak TROYA Açık Su Yüzme Yarışında katılımcılar, bu önemli organizasyonun ilkinde kulaç atmanın ayrıcalığını yaşayacak.

İkinci Kordon’dan başlayıp Kepez Belediyesi Halk Plajı’nda sona erecek olan yarışmada sporcular denizinyaklaşık 12 metre altında yatan; 24 erimizin ve 10 subayımızın şehit düştüğü, Mesudiye Zırhlısınınüzerinden yüzecek.

 

Yarışma için deneme antrenmanı (13 derecelik deniz suyunda) Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmenin de katılımıyla 16 Nisan tarihinde yapıldı. Yarışmacılar, bir miktar arkadan destekleyen akıntıya maruz kalacakları bu yarışta yaklaşık 5 kilometre kulaç atacaklar.

Vakıflar Haftası’nda bu etkinliğe dair sponsorluk sözleşmesini imzalıyor olmanın ayrıca anlamlı” olduğunu dile getiren TSV Başkanı Türkay Peker’in başkanlığında Ataköy’deki Olimpiyatevinde 10 Mayıs Perşembe saat 10.30’da yapılacak imza töreni ve basın toplantısına TSV Üyesi Devlet Eski Bakanı KürşadTüzmen, yarışın ana sponsoru Kale Grubunu temsilenKale Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Rana Birden, Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Çanakkale Kepez Belediye Başkanı ÖmerFaruk Mutan katılacak.

Önceki İçerikNG AfyonOtel, bu kez tenis turnuvalarına ev sahipliği yapıyor
Sonraki İçerikTürk antrenörlerinin usta ismi Adnan Dinçer’in belgeseli çekildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz