TÜRKİYE İŞ BANKASI SATRANÇ SÜPER LİGİ SONA ERDİ

SÜPER LİG’İN ŞAMPİYONU “HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE GENÇLİK SPOR KULÜBÜ”

Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği iki hafta boyunca güçlü karşılaşmalara sahne olan “2018 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi”nin şampiyonu Hatay Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü oldu. Dünyanın ve Türkiye’nin en güçlü satranç sporcularını bir araya getiren“2018 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi”nde 13 takım 90’ı unvanlı 216 sporcu kıyasıya mücadele etti. GM (Büyükusta) Dmitry Jakovenko, GM Ivan Cheparinov, GM Rauf Mamedov, GM Ernesto Inarkiev gibi dünyaca ünlü sporcular ve çok sayıda Türk usta ismin hamle yaptığı Satranç Süper Lig’inde Hatay Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü şampiyon olurken Türk Hava Yolları (THY) Spor Kulübü ikinci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üçüncü oldu.“Chess24” ve “chessbase” sayfalarından da takip edilen dev turnuva, uzman yorumcu IM (Uluslararası Usta) Can Arduman’ın sunuculuğunda tüm dünyaya canlı olarak yayınlandı.

Şampiyon Hatay Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü’nün Avrupa Kulüpler Kupası’nda Türkiye’yi temsil edeceği şampiyonada, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK), Türk Hava Yolları (THY) Spor Kulübü, Genç Akademisyenler Eğitim Kültür ve Araştırma Kulübü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Gökçeada Spor Kulübü, Karaman Belediye Spor Kulübü, Taş Duvar Spor Kulübü Derneği, Tarsus Zeka Satranç Kulübü, Rota Koleji Spor Kulübü Derneği, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Darüşşafaka Spor Kulübü iki hafta boyunca mücadele etti.

KAPANIŞ TÖRENİ COŞKULU GEÇTİ

Ankara Crowne Plaza Otel’de gerçekleşen Süper Lig’in kapanış töreni TSF Başkanı Gülkız Tulay’ın ev sahipliğinde; Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Haznedaroğlu, WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Özgür Solakoğlu, Sultan Daban, Ali Ümit Şifaver ve Ahmet Arda Kılıç, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Disiplin Kurulu Üyesi Lütfü Özel, Genel Sekreter M. Sedat Fırat, Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler ve çok sayıda seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleşti

“MARKALAŞAN SÜPER SATRANÇ LİGİ İLE TÜRKİYE’NİN TANITIMINI YAPTIK”

TSF Başkanı Gülkız Tulay kapanış töreninde yaptığı konuşmada “Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nin marka değerinin her yıl daha da arttığını, dünyada ses getirerek dünyaca ünlü sporcuların mücadele ettiği bir Lig’e dönüştüğünü söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Dünyanın ve Türkiye’nin en güçlü sporcularının mücadele ettiği Türkiye İş Bankası Süper Satranç Liginde karşılaşmalar nefesleri kesti. Canlı yayınlarla dünyaya da duyurduğumuz Ligin marka değeri her geçen sene artıyor. Yabancı sporcuların katılımı ve memnuniyeti Türk satrancının ve Türkiye’nin bilinirliği ve tanıtımı için çok önemliydi. Tüm sporcularımız turnuvamızdan memnuniyet ile ayrılıyor. Türk satrancı olarak yine organizasyon kalitemiz ile farkımızı ortaya koyduk. Biz sponsorlarımız ile güçlüyüz. Türk satrancının ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası ile büyümeye, Türk satrancının değerini arttırmaya devam edeceğiz.

Konya’da Türkiye Kulüpler Şampiyonası ile başlayan Türkiye İkinci ve Birinci Satranç Ligi ile devam eden, Satranç Süper Ligi ile noktalanan toplamda 132 takımın katılımıyla gerçekleşen maratonun sonuna geldik. Türk satrancının kulüpleşmede de başarısını gösteren bu maratonda mücadele eden tüm sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Süper Lig’de şampiyon olarak ülkemizi Avrupa Kulüpler’de temsil edecek Hatay Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü’nü ve Süper Ligin marka değerini arttıran tüm kulüplerimize centilmence geçen mücadeleleri için tebrik ediyorum.

SATRANCI 12 YILDIR DESTEKLİYORUZ

Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Bülent Yumuşaker ise şu ifadeleri kullandı:

“Zihinsel gelişime, problemlere analitik yaklaşmaya, kaliteli ve verimli zaman kullanımına sağladığı katkı nedeniyle kapsamlı bir eğitim projesi olarak değerlendirdiğimiz satranç sporunu ve Türkiye Satranç Federasyonu’nu 12 yıldır destekliyoruz. Bugüne kadar ana sponsorluğumuz kapsamında ülkemizin dört bir yanında 21 bini aşkın satranç sınıfı açtık. Sponsorluğumuzun başladığı günden bu yana Türkiye’de 30 binler civarında olan lisanslı satranç sporcu sayısı 900 bine yaklaştı, satranç kulüplerinin sayısı 600’lerden 2 bine ulaştı.

Dünyanın ve Türkiye’nin en güçlü sporcularının mücadele ettiği Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Türkiye’de satranca ilginin artmasına olanak sağlayan bir organizasyon.. Satranç sporunun ülkemizde giderek yaygınlaşması, uluslararası turnuvalarda aldığımız madalya ve unvanlı sporcu sayımızdaki artış bizi gururlandırıyor. Ülkemizin en güçlü, Avrupa’nın en kuvvetli ligleri arasında yer alan Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nin kapanışında kıymetli sporcular ve kulüpler ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduk. Avrupa Kulüpler Kupası’na katılacak takımlarımıza başarılar dileriz”

Önceki İçerikSancaktepe Belediyespor’lu Arif Özen ve Ramazan Sarı Avrupa şampiyonu oldu
Sonraki İçerikVodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde Royal Bandits rüzgarı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz