Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve World Abilitysport iş birliğiyle düzenlenen 2026 Dünya Bedensel Engelliler Gençlik Oyunları, 17 Haziran akşamı gerçekleştirilen açılış töreniyle resmen başladı. 15-22 Haziran tarihleri arasında devam edecek organizasyon kapsamında, 5 kıtadan 28 ülkeden genç sporcular Mersin’de bir araya geliyor.
BN Otel Etkinlik Alanı’nda düzenlenen açılış töreni, sunucuların açılış anonsuyla başladı. Gecenin ilk bölümünde sahnelenen “Money Heist” temalı gösteri izleyicilere görsel bir şölen sundu.
Ardından katılımcı ülkelerin bayraklarının yer aldığı bayrak töreni gerçekleştirildi. Tören kapsamında oyunlara özel hazırlanan tanıtım filmi izleyicilerle buluşurken, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Konuşmasında genç sporcuların uluslararası deneyim kazanmasının önemine vurgu yapan Aksu, sporun birleştirici gücünün ve kapsayıcı spor kültürünün geliştirilmesinin Dünya Bedensel Engelliler Gençlik Oyunları’nın en önemli değerlerinden biri olduğunu ifade etti.
Açılış programında sporcu, antrenör ve hakem yeminleri de gerçekleştirildi. Yemin törenlerinin ardından genç piyanist Furkan Eymen Yıldızçelik tarafından sunulan piyano dinletisi geceye duygusal ve anlamlı anlar kattı.






