Riekerink Bey gidiyor, İmparator dönüyor!

Galatasaray’da alınan kötü sonuçlar Riekerink’in kredisini bitirdi. Özbek yönetimi Fatih Terim’e yeşil ışık yaktı. Terim’in Milli Takım kampından ayrılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la özel görüşme yapması, hem Galatasaray’ı hem de Milli Takım’ı çalıştırma formülünün arayışı olarak yorumladı.

Galatasaray’da ‘Riekerink projesinin’ başarısız olması eski aşkı yeniden alevlendirdi… Sarı-Kırmızılıların Futbol Şube Sorumlusu Levent Nazifoğlu ilk kez Riekerink’in gidebileceğini söylerken, Fenerbahçe derbisinin kader maçı olduğunu belirtti ve “Sekiz yılda altı şampiyonluk yaşamış Terim’e kimse hayır diyemez. Onunla çalışmaktan tabii ki mutlu olurum” sözleriyle derbi sonrası teknik kadroda değişim yaşanabileceğinin sinyalini verdi.

Galatasaray yönetimi, geçen sezona Hamza Hamzaoğlu ile başlamış, Taffarel (geçici), Mustafa Denizli, Orhan Atik (geçici) ile devam etmiş, ardından da altyapı için göreve getirdiği Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink’e A takımı emanet etmişti. Türkiye Kupası ve Süper Kupa’nın kazanılması üzerine Riekerink’e tam yetki veren ve yaptığı transferlerle hocasının arkasında duran Özbek yönetimi, açıklamalarıyla da hocasının yanında olduğunu her fırsatta dile getirmişti. Ancak lige iyi başlayan Hollandalı hoca bu başarısını devam ettiremedi ve kötü gidişe engel olamadı.

Cimbom’un zirveden uzaklaşması ve liderle arasındaki puan farkının 6’ya çıkması Riekerink’in kredisini de tüketti. Türk Telekom Arena’da seyircisinin önünde önce Trabzonspor’a 1-0 yenilen sonrasında ise ligde lider durumda bulunan Başakşehir’e 2-1 kaybeden Galatasaray’da kötü sonuçların sorumlusu olarak 53 yaşındaki teknik adam gösterildi. Hollandalı hocanın takımı daha fazla götüremeyeceği ve eski görevine dönmesi gerektiği yönünde eleştiriler artarken, taraftarlar da sosyal medya üzerinden yaptıkları kampanyalarla Terim’in tekrar Galatasaray’da görev alması yönünde görüşlerini belirtiyor.

Riekerink Bey gidiyor, İmparator dönüyor!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan İstanbul’dan Antalya’ya giden Milli Takım uçağında olmayan Fatih Terim’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özel bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Belek’te kampa giren Milli Takım kafilesine 2 saat geç katılan Terim’in, Erdoğan ile yaptığı 40 dakikalık görüşmenin ayrıntısı açıklanmadı ancak Terim’in Milli Takım’daki görevinden affını istediği iddiaları ortaya atıldı. Bir diğer iddia ise bu görüşmede Terim’in hem Milli Takım’ı hem de Galatasaray’ı aynı anda çalıştırma imkanının değerlendirildiği…

ŞARTLI İMZA

Hatta Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, teknik direktörlük koltuğunu Riekerink’e emanet ederken Terim’in göreve gelme ihtimalini göz önünde bulundurduğu ve Hollandalı hocaya şartlı imza attırdığı ileri sürülüyor. Terim ‘Sadece Galatasaray’ ya da ‘Galatasaray+Milli Takım’ formülü ile Florya’ya dönerse Riekerink de eski görevine, yani altyapı sorumluluğuna geri dönecek.

KARAN: TERİM BU DEĞİL

Galatasaray’ın eski forveti Ümit Karan ise dün bir açıklama yaparak Terim’in Milli Takım’ı bırakacağını söyledi. Karan, “Bizim tanıdığımız Fatih Terim bu değil. Tamam bazı ricalar sayesinde bazı oyuncular geri dönmüş olabilir ama sonuçta Milli Takım kadrosunu Fatih hoca seçer, onun hakkıdır. Bir maç için neden bu kadar oyuncu seçilir bunu bir düşünmek lazım. Acaba Fatih Hoca ‘Alın Milli Takım’ı siz kendiniz yapın’ mı diyor yoksa herkesi af mı etti?” değerlendirmesinde bulundu.

GALATASARAY’A UEFA KUPASI KAZANDIRDI

Galatasaray’ın başında daha önce 3 dönem görev yapan Fatih Terim, Sarı-Kırmızılı ekip ile 16 kez kupa sevinci yaşadı. Fatih Terim idaresinde UEFA Kupası’nı kaldırarak Avrupa’da en önemli başarısını elde eden Galatasaray, Terim’li dönemlerinde 6 Süper Lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de Türkiye Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

ÖZBEK: KADIKÖY’DEN SÜRPRİZ ÇIKABİLİR

Cimbom’un şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduğunu belirten Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Yarışın her dönem favorisi olma hususundan vazgeçmiş değiliz. İki maç kaybetti diye Galatasaray’ın yarıştan kopması söz konusu değil” dedi. Özbek Kadıköy’e Sarı-Kırmızılı taraftarlarla gideceğini açıklayarak, “Galatasaray, Fenerbahçe maçına kazanmak için çıkacak. Kadıköy’de her an bir sürpriz çıkabilir” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUKTA EN BÜYÜK FAVORİYİZ

Aslan’ın Portekizli futbolcusu Josue, Galatasaray dergisine yaptığı açıklamada önemli değerlendirmelerde bulundu. Josue, “Bu sene bambaşka bir Galatasaray var. Herkes hedefe odaklanmış durumda. Herkesin saygı duyduğu bir takımız. Bu sezon bu şekilde devam edersek şampiyonluk için en büyük favoriyiz” ifadelerini kullandı. Rekabet ortamına hazırlıklı olduğunu söyleyen Portekizli oyuncu, “Galatasaray kadrosu çok geniş ve kaliteli oyunculardan oluşuyor. Herhangi bir baskı yaşamıyorum. Sadece çalışıp, görev bekliyorum” açıklamasını yaptı. (hakan akar- karar)

Önceki İçerikKarşıyaka’dan Çankaya’ya! Adnan Menderes’in 100 yıl önceki futbolculuk fotoğrafı ortaya çıktı…
Sonraki İçerikİz İletişim’in genel müdürlüğüne ünlü gazeteci getirildi…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz